SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Liatorp/Eneryda IF
Två byar - ett lag

LEIF Ladies 2021
Här kommer vi framåt att lägga ut matchreferat och andra nyheter som vi vill dela med oss! LEIF ladies kommer i år ha sitt representationslag i div 3 västra och B-lag i div 4 Ljungby dam.
Bra matcher i både Div 3 och Div 4 Dam
2021-09-22 20:24

Efter förra helgens debacel då vårt Div 3 gäng åkte till Ryssby och vårt Div 4 gäng tog emot serieledande Moheda på Boklidens Konstgräs och när båda våra lag klev av med förluster var det självrannsakan och hårt jobb på träning i förra veckan och det gav resultat för våra lag i söndags 19 sep och i måndags 20 sep då vårt Div 3 gäng tog emot Vrigstad hemma och vårt Div 4 gäng åkte till Rydaholm.

Oavgjort x 2 för våra damlag i helgen
2021-09-06 09:23

Historisk poäng för vårt damlag i Div 4 i helgen när vi spelade 1-1 mot Sunnerbo Dam och 1-1 även i Div 3 där Ljungby stod för motståndet i en riktigt spännande historia på Bokliden.

 

 

 

 

Förlustomgång för både Div 3 och Div 4 laget!
2021-09-01 09:54

Det var ingen bra omgång resultatmässigt för våra båda damlag. Div 3 laget åkte i söndags till match i Alvesta och Div 4 laget var i måndags kväll på besök hos grannen Älmhults IF för ett derby. Båda våra lag åkte dystra hemåt med 0 poäng i bagaget.

 

Div 3 Västra Dam

Johanna

Nadja Andrea Lisa Alma

Louise Emma A Astrid Tuva

Maria Amanda

Avb: Thea, Vicko och Ajla

 

Vårt Div 3 lag åkte till Alvesta efter att ha besegrat Westbo United på ett mycket tryggt sätt förra helgen, Alvesta kommer till match efter att ha varit i Värnamo och åkt på en riktig omgång med siffrorna 6-0 i baken. Med det i backspeglen så hade det nog smugit sig in en känsla av övertag hos våra Ladies och vi började matchen med båda hälarna i backen och det fungerar som bekant inte i fotboll. Det resulterade i att redan efter nån minut blev Alvestas ytter fint frispelad genom vår backlinje, en löpning senare så rullar hon säkert in 1-0 bakom en chanslös Johanna. Inte vad vi behövde då vi redan från start kändes off idag. Alvesta fortsätter att äga boll men succesivt så börjar vi lyfta oss lite. Vi byter plats på Louise och Maria och vi tar oss ytterligare ett snäpp i rätt riktning. Med en kvart kvar av första är Louise nere och hämtar boll långt ut på vänsterkanten, som lyft från skolboken så sätter Maria full fart mot mål från sin högerkant. Louise uppmärksammar detta och slår dagens passning diagonalt bakom Alvestas backlinje. Alvestas mittback måste känt vinddraget när Maria med en meter tillgodo far förbi och hinner först på bollen. Mottagning i full fart och på tillslag två rullar Maria in kvitteringen som om hon aldrig gjort annat. 1-1 i paus och det kändes faktiskt som vi skulle kunna börja reda ut detta då sista kvarten efter målet var mycket bättre. Med facit i hand skulle vi låtit bli att ta paus, Alvesta vaknade till och vi klev ut med hälarna i marken igen. Alvesta gör 2-1 efter en hörna där bollen efter nån studs blir liggandes i straffområdet, inte mindre än två Alvestatjejer står där och dom kan bara bestämma vem av dom som ska slå in den. Vi gör ingen bra match och Alvesta gör ytterligare 2 mål på oss i andra när vi försöker trycka upp och slutresultatet 4-1 är ett faktum. Dessutom missar Alvesta en straff. Vi har några chanser till som mycket väl kunde gett oss ett mål men det är Alvestas dag och segern är inte mycket att diskutera. NYA TAG MOT LJUNGBY PÅ SÖN 5 SEP KL 17 PÅ BOKLIDEN.

 

Div 4 Ljungby Dam

Ella

Maja Tilda Nilla Linnea

Juhlia Emmelie Maria Emma S

Lisa Thea

Avb: Ajla Moa S och Nova

 

Vårt Div 4 gäng åkte till Älmhult i måndags för derby på Älmekulla mot ÄIF U Dam. Alltid en speciell match att möta dom blåvita då många av våra tjejer går i samma skola som motståndarna och man umgås på fritiden. I samband med dom här matcherna infinner alltid sig lite nerv som måste hanteras. Känslan är god inför matchen och det känns som nerven omvandlats till att tagga till. Vi möter ett mycket ungt ÄIF med all framtid för sig och lita på att några av dom kommer vi får höra om längre fram i karriären. Vi börjar bra och känslan från uppvärmningen verka stämma. Inte den vackraste sambafotbollen på Älmekulla men vi rullar boll bra och vi har god koll på matchen. Efter 1 min slår Maria en boll över ÄIF,s backlinje som Emma Sjöberg hinner först på och hon får gott om tid på sig fram mot mål och väl där drar hon till bollen distinkt utmed marken, bollen går in under ÄIF,s målvakt och vi har helt rättvist 1-0. I minut 11 får Lisa en liknande boll som hon påpassligt är först på och Lisa sätter en trygg och säker bredsida vid sidan om målvakten. 2-0 och allt känns bra. ÄIF gör något uppstick men det är ingen ko på isen, vår backlinje eller ella är i vägen. Efter 30 min behöver Tilda vila och vi får ändra om i vår uppställning. Det tar inte många minuter innan ÄIF,s snabba, duktiga och målfarliga nr 9 Sophia Brajkovic får eld under fötterna och sprintar förbi oss och sätter reduceringen 2-1 i minut 36. Det som känts så bra vänder helt plötsligt och sista kvarten får ÄIF bra tryck på oss och givetvis dyker nr 9 upp igen och kvitterar på en av halvlekens sista sparkar i minut 44. Vi missar två frilägen som förmodligen punkterat matchen så det är tungt och egentligen inte riktigt rättvist i halvtid men så är det.

Inte nog med det!! Trots att vi nu är varnade om nr 9 och hennes farlighet så startar hon halvlek 2 med att göra 3-2 till ÄIF i minut 46. Nu hann tanken komma att det här brakar iväg på fel håll men se på tusan, en minut senare så får vi in bollen i ÄIF,s straffområde och den hamnar efter lite kamp framför fötterna på Lisa som klipper till och en tunnel senare så ligger bollen i mål bakom ÄIF,s keeper. 3-3 och vi är med igen. Nu är matchen en jämn tillställning med lite chanser vardera och jag kan säga att spänningen är det inget fel på. Vi missar såklart en del, det gör även domaren som först missar en passning till en offside stående ÄIF spelare, och det kan så klart ske. men när den redan offsidestående spelare dessutom passar till nästa som är än mer offside så blir vi klart lite frustrerade och undrande. men vad hjälper det, ÄIF sätter 4-3 i minut 75. Vi sliter på men trötta ben gör att vi inte riktigt orkar lyfta oss och matchen slutar med ÄIF seger. Vi gör en av våra bästa matcher i Div 4 och vi var definitivt värda poäng. Det blev en sur afton i Älmhult, men med lite eftertanke är det mycket vi kan ta med oss från matchen som var positivt. NYA TAG MOT SUNNERBO DAM PÅ LÖR 4 SEP KL 12 PÅ ENEVALLEN.

 

Fredrik Ekstrand

Tränare

Förlust mot Ljungby IF för vårt Div 4 lag
2021-08-23 21:31

Ellen Söderberg

 

Thea Korpilahti Lisa Susak Amanda Wisbeck Linnea Aronsson

 

Emma Sjöberg Juhlia Johansson Emmelie Theandersson Maria Hammarroth Ella Lindefors

 

Karin Förander

 

Avbytare: Mikaela Söderholm Moa Stenson Madeleine Åberg

 

Idag gästade Ljungby IF Bokliden för match i Div 4 Ljungby Dam. Vi själva kommer från två förluster och var lite sugna på att ta en trea mot ett ungt Ljungbylag som hade en vinst och en förlust i bagaget. Vi vet att Ljungbys tjejer kommer springa mycket och vara rörliga över banan så vi ställer upp lite defensivt med en 4-5-1 uppställning. Vi är inte på tårna och Ljungby tillåts att komma på anfall flera gånger och vårt mittfält får inte tag på Ljungbytjejerna så efter lite långa bollar på sina forwards och efter ett tillbakaspel på framrusande mittfältare sitter 1,an! En  bra träff direkt på rull och bollen går in strax under ribban och i minut 7 står det 1-0 till Ljungby. Tung start och Ljungby fortsätter att mala på och i minut 22 sätter man dessutom helt rättvist boll nr 2. Vi jobbar på men det blir lite en och en som jagar och vi blir stillastående när vi själva äger boll. Ljungby fortsätter att vara piggare än oss halvleken ut men det blir inte fler mål. Vi ändrar om i våra positioner, Lisa flyttar upp i anfall, Emmelie flyttar ner som mittback, Maria tar den defensiva mittfältsrollen och Juhlia flyttar in på mitten igen efter att varit ute på yttern en stund i första halvlek. Inledningsvis ser det ut att vara ett lyckat drag då vi sätter högre press direkt och får fast Ljungby på deras planhalva dom första minuterna. Vi skapar nån hörna och får nån chans och det känns betydligt bättre. Men säg den lycka som varar. 6 min in i andra blir Ljungbys duktiga nr 6 Tuva fri och hon rullar säkert in 3-0. Ett tungt mål och där nånstans kändes det som en lång uppförsbacke att komma tillbaka. Vi lyfter oss ändå i andra halvlek och gör ett bra jobb men det räcker inte och Ljungby gör efter ett fint anfall 4-0 i minut 60 och loppet är kört. Med 12 min kvar skallar Ella ihop ansikte mot ansikte med en av Ljungbys spelare som får ett riktigt otäckt och stort jack i ögonbryn/panna. Det som såg riktigt illa ut gick förhållandevis bra och båda spelarna går själva av planen, dock fick Ljungbys spelare uppsöka lasarettet för att få sitt sår ompysslat.

Slutsignalen går och Ljungby tar en rättvis seger, själva tar vi med oss andra halvlek när vi åker ner till Älmekulla om en vecka för match mot Älmhults IF. Till sist ett extra plus till Lisa, Amanda och Emmelie som gör ett hästarbete idag. Vi riktar också ett stort tack till Karin, Mikaela och Madeleine som ställde upp och hjälpte oss idag.

 

Fredrik Ekstrand 

Tränare 

Matchreferat IFK Värnamo och Westbo United Div 3 Västra Dam
2021-08-22 19:45

Då var en fotbollsfylld vecka avklarad, en vecka som givit oss en smakstart i Div 3 Västra. Efter att vi besegrat Gnosjö i premiären åkte vi i Onsdags, 18 aug till IFK Värnamo och jag hade på förhand aningar om att den lyckade premiären skulle göra att vi inte riktigt laddat om, det är dessutom en onsdagsmatch där våra spelare kommer direkt till samling från skolan eller jobbet. Att sen sitta 8 mil i bil och ut och spela är inte optimalt. Vi börjar bra och Louise är efter nån minut framme och håller på att sätta bollen men den går utanför. vi fortsätter piggt och efter 5 min har Louise satt 1-0. Mina farhågor om att vi inte var på tårna började försvinna men det var inte länge som jag kunde vara trygg. IFK Värnamo satte full fart och från minut 5 fick vi försvara oss med allt vi har. Värnamo sköljde över oss i anfallsvåg efter anfallsvåg och vi fick inte en chans att vårda boll inom egna laget. Efter en miss i försvaret sätter Värnamo rättvist in kvitteringen till 1-1 vilket är resultatet i halvtid. Vi gör en rokad i positionerna för att försöka att få fart på vårt spel men andra halvlek blir en ända lång jakt på deras spelare som springer åttor runt oss. På något sätt och med hjälp av gudarna kliver vi av efter 90 min och har med oss ett resultat som är 1-1. Ett frustrerat Värnamo ökade upp den fysiska biten och gick över gränsen när man först på bulldozermanér springer rätt i ryggen på vår Vicko som går i backen som en fura med skada som följd, lite senare kapar man Lisa bakifrån och tydligare rött kort har jag aldrig sett men två domare tittade, och delade ut ett gult. Den situationen gjorde att topplocket gick för en stund och vi var många som var rejält upprörda men det lugnade ner sig och Lisa hade tur som har båda benen i behåll. Vi riktar också ett extra plus till våra två yngsta spelare, Ella i mål och Lisa som kliver ner till mittback när Vicko får gå ut. 

 

Idag, 22 aug kliver vi ut på Enevallen som visar upp sig från bästa sidan med kanonfin gräsmatta och strålande väder. På andra sidan står Westbo United som vunnit sina två första matcher och är inför dagens match serieledare med 6 poäng. I veckan pratade vi om Värnamomatchen och vi lovade varandra att så som det såg ut i onsdags, det ska det definitivt inte göra fler gånger. Och som vi startar! Efter tre minuter får Moa en löpboll på yta bakom deras backlinje, Westbos målvakt komer ut på halvdistans vilket Moa ser och hon skjuter ett snyggt skott över målvakten och in i mål. Matchuret har inte hunnit längre än minut tre och en riktig smakstart var ett faktum. Vi fortsätter att spela bra och vi ligger helt rätt i försvarsspelet och vi jobbar verkligen tillsammans idag. Westbo spelar och rullar boll på ett väldigt bra sätt men idag är det vår dag och vi håller dom på ett väldigt tryggt avstånd från vårt mål. Vi har några flera och bra chanser men resultatet är 1-0 i halvtid. Om nu paniken var total i onsdags och vi i paus fick be spelarna att andas och trycka resetknappen för omstart så var pausen idag bara en väntan på att få komma ut och spela igen. Allt kändes väldigt rätt i vårt spel och andra halvlek hinner bara bli 7 min gammal innan Moa får bollen strax utanför Westbos straffområde och efter några snurrningar så låter hon vänsterfoten tala ytterligare en gång. Och vilken träff det blir då Westbos målvakt bara kan titta på bollen som går rakt upp i hennes högra kryss. Efter det målet var det ingen mer diskussion och det enda som Westbo får till är när vi själva gör en hempass som renderar i ett friläge för Westbos anfallare som gjort 6 mål på två matcher, men det var innan hon mötte vår backlinje och målvakt Johanna. Johanna kommer ut fint och lyckas med en benparad styra avslutet ut till en resultatlös hörna. 2-0 i slutresultat och en andra placering för nykomlingen är inte kattskit och dagens match var ett styrkebesked. Nu väntar Alvesta på söndag och det är ett lag i medvind som åker till Alvesta för jakt på tre nya poäng!

 

Fredrik Ekstrand

Tränare

 

 

 

 

 
Våra sponsorer