SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Liatorp/Eneryda IF
Två byar - ett lag

Oavgjort x 2 för våra damlag i helgen
2021-09-06 09:23

Historisk poäng för vårt damlag i Div 4 i helgen när vi spelade 1-1 mot Sunnerbo Dam och 1-1 även i Div 3 där Ljungby stod för motståndet i en riktigt spännande historia på Bokliden.

 

 

 

 

Div 4 Ljungby Dam

 

Ella Lindefors

Maja Nadja Andrea Mikaela

Moa S Tuva Emmelie Nova Emma S

Thea

Avb: Ellen Söderberg och Sandra Åberg

 

Efter förra helgens sura förlust i Älmhult så var det skönt att vi tog en historisk poäng i lördags på Enevallen. Det var nämligen första poängen som bärgades sen vi startade upp vårt andra damlag. På andra sidan stod Sunnerbo Dam, ett nystartat damlag som är ett samarbete mellan tre klubbar. Det är Strömsnäsbruk, Råstorp/Timsfors och Markaryd som gjort slag i saken, bra intiativ då vi får gå tillbaka till mitten av 90 talet då det senast spelades en damlagsmatch på Skärsjövallen.

Det är Sunnerbo Dam som börjar dagen bäst och gör mål på en hörna redan i minut 7 men idag finns det en god känsla i laget, det är lördag i Eneryda, solen skiner, gräsmattan är kanonfin och kämpainsatsen är det inget fel på. Det är en jämn historia med chanser på båda håll och matchen skiftar karaktär där lagen i olika perioder sätter press och förlägger det mesta av spelet på den andres planhalva. I halvtid står det alltjämt 0-1. Coacher för dagen, far och dotter, Peter och Ellen Helmersson ändrar om lite i halvtid på mittfältet. Det visar sig vara ett bra drag och i minut 57 får Emma Sjöberg tag i bollen och sätter dit 1-1. Emma som gjorde mål sist verkar ha hittat nätmaskorna och hon gör det bra från sin vänsterkant. Matchen fortsätter med lite chanser på vardera håll och i matchens sista minut är Emma Sjöberg framme igen i ett kanonläge men väljer att helt oegoistiskt passa istället för att gå på avslut och där var vi nära att ta hem en historisk trepoängare men vi får nöja oss med 1 poäng. Det var en skön och efterlängtad poäng som vi nu tar med oss i jakten på en trea med. Det är en bra laginsats idag och så riktar vi ett tack till våra "gästspelare" Sandra och Mikaela som ställer upp när vi har många borta. Idag fick dom verkligen speltid då vi var 12 spelare i andra halvlek och förmodligen vaknade dom upp med lite ömma leder och muskler i söndags, och det var det nog fler i laget som gjorde men det är det defintivt värt.

 

Div 3 Västra Dam

 

Johanna Schölin

Vicko Andrea Tilda Lisa

Maria Tuva Emma A Astrid Louise

Moa E

Avb: Emmelie, Emma S, Juhlia, Alma och Nadja

 

Nu är det söndag eftermiddag, klockan är 17 slagen, vädret är med oss och Bokliden är välbesökt och det är två lag som förlorat sin senaste omgång som ska mötas. Det är Ljungby IF som kommer från förlust mot Värnamo och det är vi själva som var i Alvesta och gjorde en medioker insats. Det är trean i tabellen Ljungby IF som ligger en plats före oss på grund av bättre målskillnad då vi båda står på 7 poäng efter 4 spelade omgångar. En seger idag skulle innebära att det laget verkligen är med i toppstriden. Vi vet att det kommer bli en tuff uppgift att ta sig an Ljungby. Ljungby spelade i div 2 förra året och är ett lag som rullar boll på ett mycket bra sätt så fokus innan match är att vi hela tiden måste ligga rätt i våra positioner och på rätt sida om våra motståndare. Matchen blir precis som vi anade, Ljungby försöker rulla boll men vi är på dom som iglar och bryter allt som oftast deras uppspel eller får vi ut dom mot sidlinjen. Vi är duktiga på att vårda boll själva idag och det känns bra. Det är två jämna lag som verkligen visar upp sig från bästa sidan och det görs ett enormt arbete av båda lagen. Det står 0-0 i halvtid men vi har haft ett visst övertag och haft några bra chanser, Louise är framme och oroar, Tuva kommer fri, Maria får ett fint läge och Moa drar ett skott, lite på måfå men den tar insida stolpe och ut. Ljungbys målvakt tappar bollen efter ett skott och då önskade man att vi hade VAR, bollen rullar sakta mot mål och om bollen är inne eller ute vet bara Ljungbys målvakt, men men!! 

Vi startar andra halvlek och sist i Alvesta skiftade vi position på Maria och Louise och det blev kort därefter mål. Idag skiftade vi Louise och Maria från vänster till höger och det här får vi nog fortsätta med. Efter ett mycket fint uppspel där Moa möter upp mittfältet, tar emot bollen, vänder om och slår en boll på yta mellan Ljungbys backar där Louise kommer i full fart och bryter in från sin högerkant. När Louise kommer rättvänd i full fart och blir fri så är det inte roligt att vara målvakt. Louise gör som vanligt inget misstag och Ljungbys målvakt får kröka rygg när hon ska hämta ut bollen, vi har gjort 1-0 i minut 62. Vårt slit i matchen börjar ta ut sin rätt och vi orkar inte riktigt stå upp likadant som vi gjort och Ljungby börjar kännas farligare och dom kommer närmare vårt mål och dom får mer öppna chanser. Johanna är ute med dagens benparad när Ljungbys duktiga anfallare kommer fri. Vi fortsätter slita kopiöst och vår fantastiska backlinje tar hand om det mesta men till slut kommer Ljungby till skott strax utanför vårt straffområde, bollen tar olyckligtvis på Andrea och ändrar riktning och hamnar i mål. 1-1 i minut 71. Nu är vi trötta och vi gör inte mindre än 4 byten, vi fortsätter att slita och nu är kanske inte spelet det bästa men vårt jobb är imponerande. Matchen tar slut med siffrorna 1-1 och jag tror vi båda är rätt nöjda med detta när vi tittar på helheten.

 

Det är en god stämning i vår trupp och vi jobbar på bra på träning så vi i ledningen ser fram mot fortsättningen på dessa bägge serier, vi hoppas att ni som tittar på oss gillar det ni ser och att ni fortsätter att komma och stötta oss.

 

Fredrik Ekstrand

Tränare 

 
Våra sponsorer