SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Liatorp/Eneryda IF
Två byar - ett lag

INTERVJU MED ASSISTERANDE TRÄNARE: MARKUS JOHANSSON
2021-03-25 13:55

Efter mer än 700 matcher i bagaget för Eneryda IF och LEIF har Mackan klivit in i tränarbåset inför säsongen 2021. Hur har det sett ut under försäsongen och ser det ut i truppen samt vad kan vi vänta oss av herrlaget framåt våren? - Mackan ger er svaren.

Du har tagit steget från mittbackspositionen (kanske bara tillfälligt?) till tränarbänken som assisterande tränare till Ola Gustavsson. Hur gick det till, vad fick dig att tacka ja, och hur känns det såhär rollen inledningsvis? 

Ja något spel räknar jag inte med men hoppas kunna bidra ändå från sidan. Har alltid varit intresserad av tränarrollen även om det kräver mycket i form av tid. När frågan dök upp så ville jag testa och det är ju en bra möjlighet att gå jämte en så erfaren och duktigt tränare som Ola. Vi såg båda liknande saker som vi behöver utveckla som lag och samarbetet har fungerat bra hittills.

 

Hur tycker du träningarna har varit hittills? 

Generellt sett bra uppslutning och engagemang på träningarna. Med undantag för fysträningen på lördagarna och de senaste träningarna  efter beskedet om den skjutna seriestarten så har vi varit 20-25 spelare på varje träning vilket är jättebra. Tempo och kvalité har gradvis förbättrats och även om det finns mer att jobba på så känns det som att de viktigaste delarna börjar sätta sig. Sedan är det svårt att riktigt vara säker innan vi får testa våra förmågor mot andra lag.

 

Hur ser läget ut inför kommande säsong? Vad tycker du om truppen och de nya tillskotten? Vad tycker/tror du att de nya spelarna tillför/kan tillföra? 

Vi har som jag ser det spetsat truppen ytterligare vilket förutom att stärka laget också höjer kvalitén på träningarna. De har kommit in bra i laget och fungerar bra i gruppen. Framför all tror jag att de kommer bidra genom att tillföra spetskompetens i vissa områden och att ytterligare öka konkurrensen i truppen. Jag och Ola kommer ha lite utmaningar med att ta ut laget då det kommer vara en del duktiga spelare som inte får spela konsekvent. Gäller för alla att ta den utmaningen och visa vad man går för både på träning och då man får chansen att spela.

 

En oviss serie i division 4, vad tror du om våra chanser och vad tror du om våra motståndare? 

Måste vara ärlig och erkänna att jag inte har riktigt bra koll på våra motståndare (ännu). Fokus har legat på att se till så vi är så bra förberedda som möjligt sedan får vi börja scouta våra motståndare då vi närmar oss seriestart. Som vanligt är det svårt att sia innan säsongen då det sker mycket rotation i trupperna och COVID-19 gör att lagen kommer in med olika förutsättningar. Vi skall dock inte sticka under stol med att vi räknar med en bättre slutplacering i tabellen än förra året!

 

Kommer vi att se någon skillnad från LEIF 2020 och LEIF 2021? Vad är dina förhoppningar? Vilka bitar önskar du att vi har förbättrat från fjolåret till seriestarten 2021?

Min förhoppning är att vi kan bli stabilare som lag både på hemma och bortaplan. Stort fokus på att hålla ihop laget där inställning och att jobba för laget är nyckelord som jag alltid byggt mitt eget fotbollsspelande på. Detta kryddat med förmågan att våga utmana motståndarna när vi kan och värdera när vi skall slå en avgörande passning eller hålla i bollen inom laget. Jag tror dessutom att vi som lag är bättre förberedda och tränade än vad vi var då säsongen till slut drog igång förra året. Längtar efter att få komma igång med matcherna!

 
Våra sponsorer