Liatorp/Eneryda IF
Två byar - ett lag

Bra matcher i både Div 3 och Div 4 Dam
2021-09-22 20:24

Efter förra helgens debacel då vårt Div 3 gäng åkte till Ryssby och vårt Div 4 gäng tog emot serieledande Moheda på Boklidens Konstgräs och när båda våra lag klev av med förluster var det självrannsakan och hårt jobb på träning i förra veckan och det gav resultat för våra lag i söndags 19 sep och i måndags 20 sep då vårt Div 3 gäng tog emot Vrigstad hemma och vårt Div 4 gäng åkte till Rydaholm.

Div 3 Västra Dam

Ella Lindefors

Victoria Nilla Tilda Alma

Lisa Emma A Astrid Maria

Moa E Louise

Avb: Tuva, Nova och Emmelie

En viktig match mot Vrigstad där en förlust skulle innebära att vi blivit indragna i bottenstriden och vid vinst så skapar det en viss arbetsro för att säkra Div 3 kontraktet även till nästa år. Vi vet vad vi kan på hemmaplan och det har vi visat flera gånger i år. Det känns bra redan på genomgången av matchen och truppen verkar taggade och är på bra humör, detta bådar gott inför matchstart, Vrigstad inleder dock starkt några minuter i inledningen men vi börjar snart att ta över och börjar skapa några klara chanser där vi träffar målramen eller rullar bollen snöpligt förbi någons fot istället för i mål och jag hinner nästan börja tänka att nu kommer det snart en kontring och så gör Vrigstad mål. Då kommer den där magiska passningen ut på yta bak Vrigstads backlinje och Moa sätter fart mot mål och med en välplacerad vänsterfot slår hon in 1-0 till oss i minut 17. Vrigstad lägger sin avspark och vi pressar högt och vinner boll direkt igen. Louise får tag i bollen långt ut på högerkanten och driver in mot straffområdet och från en hyggligt dålig vinkel från straffområdeslinjen drar hon till bollen som studsar i målramens bottre kryss och in i mål. Minsta marginalerna var på vår sida och det blir nog årets mål på Bokliden. 2-0 i minut 18 och lite luften ur på Vrigstad så resten av tiden till paus gör väl lagen vad dom ska men det händer inte så mycket. God känsla i paus och vi bestämmer att fortsätta som vi gjort. Återigen kommer Vrigstad ut och är pigga. Bra rörelser och löper mycket och i minut 51 reducerar Vrigstad till 2-1. Klockan hinner bara röra sig till minut 53 som tur väl är innan vi sätter 3-1, det är Moa som får bollen strax utanför straffområdet, drar en back och skjuter in bollen i målvaktens högra hörn. Ett skönt mål för vår skull och depp i Vrigstad. Än bättre blir det för vår del när vi några minuter senare får en hörna som Moa slår och där dyker den yngste, den kortaste och förmodligen den spelare som varit på mest positioner i vårt lag upp som tjejen i lådan och med en klockren nick sätter Lisa 4-1. Vi gör även 5-1 efter en kämpainsats av Nova i minut 61 så på 8 min gör vi tre mål. Matchen är såklart över och vi slappnar av en del vilket renderar i två mål till Vrigstad men det är aldrig nån fara för oss. Målrik match med 8 baljor men vad gör vi inte för publiken. Nu blir det långresa till Smålandsstenar på söndag 26 sep med matchstart kl 16.

Div 4 Ljungby Dam

Ellen Söderberg

Maja Nadja Vicko Linnea

Juhlia Emmelie Tuva Emma

Thea Moa E

Avb: Ajla och Nelly

Det är måndag den 20 sep i Rydaholm och på konstgräs ska vi ta vår första trea i Div 4. Vi är alla väldigt sugna på den där segern och vi har ett laddat lag men det är Rydaholm som startar piggast och trycker tillbaka oss rätt bra. Vi jobbar bra men får inte riktigt tag i bollen och i minut 12 får Rydaholm inspark. Man förflyttar ut hela sitt lag till sin vänstra planhalva och vi följer snällt efter och tar upp markering. En mycket nöjd lagledning ser en väl inövad variant ge resultat för på höger sida har dom lämnat en spelare kvar som börjat röra sig mot vårt mål och när Rydaholm vunnit bollen efter insparken slår man en diagonal boll ut på ytan bak vår backlinje och där kommer den glömda spelaren och får friläge som hon utnyttjar snyggt och rullar in i mål. 1-0 i minut 12. Den här varianten prövade dom fler gånger sen och det höll på ge resultat ytterligare nån gång men vi genomskådade det rätt snabbt. Men får ödmjukt erkänna att det var en bra variant. Idag har vi inte tänkt att ge oss så lätt och vi tar sakta men säkert över spelet och dom sista 20 min är vi bättre men lyckas inte göra mål och ytterligare uppförsbacke blir det när Rydaholm får ett skottläge i minut 43 och sätter 2-0. Inte alls rättvist men så funkar det i fotboll ibland. I paus är det inga ledsna miner och tjejerna peppar varandra på ett mycket bra sätt och alla känner att detta är ingen omöjlighet att hämta upp. Vi startar upp bra i andra med och 9 min in i andra får vi en frispark på egen planhalva. Vicko kliver fram och våra anfallare vet precis var bollen kommer att hamna och påbörjar en båglöpning för att kunna passera backlinjen i bästa möjliga fart. I andra har vi bytt in Nelly  som äntligen är tillbaka efter en tids hälsoproblem, jämte henne spelar Moa E och det är den sistnämnde som kommer först på bollen och nån meter in i straffområdet drar hon till för kung och fosterland och en chanslös målvakt hinner nog inte ens se bollen och målnätet står som en strut. Vi har reducerat och 4 min senare sätter en uppmärksam Nelly press på Rydaholms mittback som försöker täcka hem bollen till egen målvakt. Ni som känner Nelly vet att det krävs en armerad betongmur för att stoppa henne när hon bestämt sig och det var inte mittbacken medveten om. Nelly trycker sig fram och petar bollen förbi målvakten och har bara till att raka in 2-2. Riktigt skönt för oss men framförallt för Nellie som fick göra mål i sin första seriematch för året och det redan efter 13 minuters spel. Välkommen tillbaka Nellie. Vi fortsätter bra och har bra koll på matchen och i minut 74 får Moa E sin andra boll ut på ytan bakom backarna och fri med målvakten skjuter hon rakt på, men med viss tur och lite skicklighet snappar hon upp returen och kan slå in 3-2 och just då har vi vår trea som vi längtat efter så länge. Längtan efter trean gör oss lite stressade och vi börjar slå bort bollar, det är uppstressat i båda lagen och mycket stressande skrik från både publik och spelare (nån ledare med kanske). Det här resulterar i en rensning från backlinjen som hamnar rätt på en Rydaholmare, vi är på väg upp och dom får världens kontringsläge och dom sätter också 3-3 i minut 84 och det kändes i hela själen. Avspark och vi sätter fart igen men som vanligt när ett lag inte riktigt har haft medgång så vill det sig inte. Moa får ytterligare ett friläge som en utrusande Rydaholmsmålvakt lyckas få en hand på, Emma S kommer i ett fint läge från sin kant men får skottet precis utanför stolpen. Då händer det som inte får hända. Rydaholm får ett sista anfall och kommer till avslut som tar på Ellen och går i en båge mot vårt mål, jag är rätt säker på att den gått i mål av sig själv men en het rydaholmare bestämmer sig för att hjälpa bollen in i mål. Bollen studsar precis framför vårt mål och bollen går upp och enligt domaren tar den spelarens hand in i mål och han dömer bort deras ledningsmål i sista minuten. Inte helt säker på att domaren gjorde rätt bedömning men vi fick med oss en riktigt välförtjänt poäng och vi skulle haft med oss den där trean hem. Nu får vi ta den i Lagan istället den 4 okt. Riktigt bra laginsats från minut 20 och framåt.