Förlustomgång för både Div 3 och Div 4 laget!

Det var ingen bra omgång resultatmässigt för våra båda damlag. Div 3 laget åkte i söndags till match i Alvesta och Div 4 laget var i måndags kväll på besök hos grannen Älmhults IF för ett derby. Båda våra lag åkte dystra hemåt med 0 poäng i bagaget.

Nadja Andrea Lisa Alma

Louise Emma A Astrid Tuva

Maria Amanda

Avb: Thea, Vicko och Ajla

Vårt Div 3 lag åkte till Alvesta efter att ha besegrat Westbo United på ett mycket tryggt sätt förra helgen, Alvesta kommer till match efter att ha varit i Värnamo och åkt på en riktig omgång med siffrorna 6-0 i baken. Med det i backspeglen så hade det nog smugit sig in en känsla av övertag hos våra Ladies och vi började matchen med båda hälarna i backen och det fungerar som bekant inte i fotboll. Det resulterade i att redan efter nån minut blev Alvestas ytter fint frispelad genom vår backlinje, en löpning senare så rullar hon säkert in 1-0 bakom en chanslös Johanna. Inte vad vi behövde då vi redan från start kändes off idag. Alvesta fortsätter att äga boll men succesivt så börjar vi lyfta oss lite. Vi byter plats på Louise och Maria och vi tar oss ytterligare ett snäpp i rätt riktning. Med en kvart kvar av första är Louise nere och hämtar boll långt ut på vänsterkanten, som lyft från skolboken så sätter Maria full fart mot mål från sin högerkant. Louise uppmärksammar detta och slår dagens passning diagonalt bakom Alvestas backlinje. Alvestas mittback måste känt vinddraget när Maria med en meter tillgodo far förbi och hinner först på bollen. Mottagning i full fart och på tillslag två rullar Maria in kvitteringen som om hon aldrig gjort annat. 1-1 i paus och det kändes faktiskt som vi skulle kunna börja reda ut detta då sista kvarten efter målet var mycket bättre. Med facit i hand skulle vi låtit bli att ta paus, Alvesta vaknade till och vi klev ut med hälarna i marken igen. Alvesta gör 2-1 efter en hörna där bollen efter nån studs blir liggandes i straffområdet, inte mindre än två Alvestatjejer står där och dom kan bara bestämma vem av dom som ska slå in den. Vi gör ingen bra match och Alvesta gör ytterligare 2 mål på oss i andra när vi försöker trycka upp och slutresultatet 4-1 är ett faktum. Dessutom missar Alvesta en straff. Vi har några chanser till som mycket väl kunde gett oss ett mål men det är Alvestas dag och segern är inte mycket att diskutera. NYA TAG MOT LJUNGBY PÅ SÖN 5 SEP KL 17 PÅ BOKLIDEN.

Div 4 Ljungby Dam

Ella

Maja Tilda Nilla Linnea

Juhlia Emmelie Maria Emma S

Lisa Thea

Avb: Ajla Moa S och Nova

Vårt Div 4 gäng åkte till Älmhult i måndags för derby på Älmekulla mot ÄIF U Dam. Alltid en speciell match att möta dom blåvita då många av våra tjejer går i samma skola som motståndarna och man umgås på fritiden. I samband med dom här matcherna infinner alltid sig lite nerv som måste hanteras. Känslan är god inför matchen och det känns som nerven omvandlats till att tagga till. Vi möter ett mycket ungt ÄIF med all framtid för sig och lita på att några av dom kommer vi får höra om längre fram i karriären. Vi börjar bra och känslan från uppvärmningen verka stämma. Inte den vackraste sambafotbollen på Älmekulla men vi rullar boll bra och vi har god koll på matchen. Efter 1 min slår Maria en boll över ÄIF,s backlinje som Emma Sjöberg hinner först på och hon får gott om tid på sig fram mot mål och väl där drar hon till bollen distinkt utmed marken, bollen går in under ÄIF,s målvakt och vi har helt rättvist 1-0. I minut 11 får Lisa en liknande boll som hon påpassligt är först på och Lisa sätter en trygg och säker bredsida vid sidan om målvakten. 2-0 och allt känns bra. ÄIF gör något uppstick men det är ingen ko på isen, vår backlinje eller ella är i vägen. Efter 30 min behöver Tilda vila och vi får ändra om i vår uppställning. Det tar inte många minuter innan ÄIF,s snabba, duktiga och målfarliga nr 9 Sophia Brajkovic får eld under fötterna och sprintar förbi oss och sätter reduceringen 2-1 i minut 36. Det som känts så bra vänder helt plötsligt och sista kvarten får ÄIF bra tryck på oss och givetvis dyker nr 9 upp igen och kvitterar på en av halvlekens sista sparkar i minut 44. Vi missar två frilägen som förmodligen punkterat matchen så det är tungt och egentligen inte riktigt rättvist i halvtid men så är det.

Inte nog med det!! Trots att vi nu är varnade om nr 9 och hennes farlighet så startar hon halvlek 2 med att göra 3-2 till ÄIF i minut 46. Nu hann tanken komma att det här brakar iväg på fel håll men se på tusan, en minut senare så får vi in bollen i ÄIF,s straffområde och den hamnar efter lite kamp framför fötterna på Lisa som klipper till och en tunnel senare så ligger bollen i mål bakom ÄIF,s keeper. 3-3 och vi är med igen. Nu är matchen en jämn tillställning med lite chanser vardera och jag kan säga att spänningen är det inget fel på. Vi missar såklart en del, det gör även domaren som först missar en passning till en offside stående ÄIF spelare, och det kan så klart ske. men när den redan offsidestående spelare dessutom passar till nästa som är än mer offside så blir vi klart lite frustrerade och undrande. men vad hjälper det, ÄIF sätter 4-3 i minut 75. Vi sliter på men trötta ben gör att vi inte riktigt orkar lyfta oss och matchen slutar med ÄIF seger. Vi gör en av våra bästa matcher i Div 4 och vi var definitivt värda poäng. Det blev en sur afton i Älmhult, men med lite eftertanke är det mycket vi kan ta med oss från matchen som var positivt. NYA TAG MOT SUNNERBO DAM PÅ LÖR 4 SEP KL 12 PÅ ENEVALLEN.