SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Liatorp/Eneryda IF
Två byar - ett lag

Förlust mot Ljungby IF för vårt Div 4 lag
2021-08-23 21:31

Ellen Söderberg

 

Thea Korpilahti Lisa Susak Amanda Wisbeck Linnea Aronsson

 

Emma Sjöberg Juhlia Johansson Emmelie Theandersson Maria Hammarroth Ella Lindefors

 

Karin Förander

 

Avbytare: Mikaela Söderholm Moa Stenson Madeleine Åberg

 

Idag gästade Ljungby IF Bokliden för match i Div 4 Ljungby Dam. Vi själva kommer från två förluster och var lite sugna på att ta en trea mot ett ungt Ljungbylag som hade en vinst och en förlust i bagaget. Vi vet att Ljungbys tjejer kommer springa mycket och vara rörliga över banan så vi ställer upp lite defensivt med en 4-5-1 uppställning. Vi är inte på tårna och Ljungby tillåts att komma på anfall flera gånger och vårt mittfält får inte tag på Ljungbytjejerna så efter lite långa bollar på sina forwards och efter ett tillbakaspel på framrusande mittfältare sitter 1,an! En  bra träff direkt på rull och bollen går in strax under ribban och i minut 7 står det 1-0 till Ljungby. Tung start och Ljungby fortsätter att mala på och i minut 22 sätter man dessutom helt rättvist boll nr 2. Vi jobbar på men det blir lite en och en som jagar och vi blir stillastående när vi själva äger boll. Ljungby fortsätter att vara piggare än oss halvleken ut men det blir inte fler mål. Vi ändrar om i våra positioner, Lisa flyttar upp i anfall, Emmelie flyttar ner som mittback, Maria tar den defensiva mittfältsrollen och Juhlia flyttar in på mitten igen efter att varit ute på yttern en stund i första halvlek. Inledningsvis ser det ut att vara ett lyckat drag då vi sätter högre press direkt och får fast Ljungby på deras planhalva dom första minuterna. Vi skapar nån hörna och får nån chans och det känns betydligt bättre. Men säg den lycka som varar. 6 min in i andra blir Ljungbys duktiga nr 6 Tuva fri och hon rullar säkert in 3-0. Ett tungt mål och där nånstans kändes det som en lång uppförsbacke att komma tillbaka. Vi lyfter oss ändå i andra halvlek och gör ett bra jobb men det räcker inte och Ljungby gör efter ett fint anfall 4-0 i minut 60 och loppet är kört. Med 12 min kvar skallar Ella ihop ansikte mot ansikte med en av Ljungbys spelare som får ett riktigt otäckt och stort jack i ögonbryn/panna. Det som såg riktigt illa ut gick förhållandevis bra och båda spelarna går själva av planen, dock fick Ljungbys spelare uppsöka lasarettet för att få sitt sår ompysslat.

Slutsignalen går och Ljungby tar en rättvis seger, själva tar vi med oss andra halvlek när vi åker ner till Älmekulla om en vecka för match mot Älmhults IF. Till sist ett extra plus till Lisa, Amanda och Emmelie som gör ett hästarbete idag. Vi riktar också ett stort tack till Karin, Mikaela och Madeleine som ställde upp och hjälpte oss idag.

 

Fredrik Ekstrand 

Tränare 

 
 
Våra sponsorer