SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Liatorp/Eneryda IF
Två byar - ett lag

Matchreferat IFK Värnamo och Westbo United Div 3 Västra Dam
2021-08-22 19:45

Då var en fotbollsfylld vecka avklarad, en vecka som givit oss en smakstart i Div 3 Västra. Efter att vi besegrat Gnosjö i premiären åkte vi i Onsdags, 18 aug till IFK Värnamo och jag hade på förhand aningar om att den lyckade premiären skulle göra att vi inte riktigt laddat om, det är dessutom en onsdagsmatch där våra spelare kommer direkt till samling från skolan eller jobbet. Att sen sitta 8 mil i bil och ut och spela är inte optimalt. Vi börjar bra och Louise är efter nån minut framme och håller på att sätta bollen men den går utanför. vi fortsätter piggt och efter 5 min har Louise satt 1-0. Mina farhågor om att vi inte var på tårna började försvinna men det var inte länge som jag kunde vara trygg. IFK Värnamo satte full fart och från minut 5 fick vi försvara oss med allt vi har. Värnamo sköljde över oss i anfallsvåg efter anfallsvåg och vi fick inte en chans att vårda boll inom egna laget. Efter en miss i försvaret sätter Värnamo rättvist in kvitteringen till 1-1 vilket är resultatet i halvtid. Vi gör en rokad i positionerna för att försöka att få fart på vårt spel men andra halvlek blir en ända lång jakt på deras spelare som springer åttor runt oss. På något sätt och med hjälp av gudarna kliver vi av efter 90 min och har med oss ett resultat som är 1-1. Ett frustrerat Värnamo ökade upp den fysiska biten och gick över gränsen när man först på bulldozermanér springer rätt i ryggen på vår Vicko som går i backen som en fura med skada som följd, lite senare kapar man Lisa bakifrån och tydligare rött kort har jag aldrig sett men två domare tittade, och delade ut ett gult. Den situationen gjorde att topplocket gick för en stund och vi var många som var rejält upprörda men det lugnade ner sig och Lisa hade tur som har båda benen i behåll. Vi riktar också ett extra plus till våra två yngsta spelare, Ella i mål och Lisa som kliver ner till mittback när Vicko får gå ut. 

 

Idag, 22 aug kliver vi ut på Enevallen som visar upp sig från bästa sidan med kanonfin gräsmatta och strålande väder. På andra sidan står Westbo United som vunnit sina två första matcher och är inför dagens match serieledare med 6 poäng. I veckan pratade vi om Värnamomatchen och vi lovade varandra att så som det såg ut i onsdags, det ska det definitivt inte göra fler gånger. Och som vi startar! Efter tre minuter får Moa en löpboll på yta bakom deras backlinje, Westbos målvakt komer ut på halvdistans vilket Moa ser och hon skjuter ett snyggt skott över målvakten och in i mål. Matchuret har inte hunnit längre än minut tre och en riktig smakstart var ett faktum. Vi fortsätter att spela bra och vi ligger helt rätt i försvarsspelet och vi jobbar verkligen tillsammans idag. Westbo spelar och rullar boll på ett väldigt bra sätt men idag är det vår dag och vi håller dom på ett väldigt tryggt avstånd från vårt mål. Vi har några flera och bra chanser men resultatet är 1-0 i halvtid. Om nu paniken var total i onsdags och vi i paus fick be spelarna att andas och trycka resetknappen för omstart så var pausen idag bara en väntan på att få komma ut och spela igen. Allt kändes väldigt rätt i vårt spel och andra halvlek hinner bara bli 7 min gammal innan Moa får bollen strax utanför Westbos straffområde och efter några snurrningar så låter hon vänsterfoten tala ytterligare en gång. Och vilken träff det blir då Westbos målvakt bara kan titta på bollen som går rakt upp i hennes högra kryss. Efter det målet var det ingen mer diskussion och det enda som Westbo får till är när vi själva gör en hempass som renderar i ett friläge för Westbos anfallare som gjort 6 mål på två matcher, men det var innan hon mötte vår backlinje och målvakt Johanna. Johanna kommer ut fint och lyckas med en benparad styra avslutet ut till en resultatlös hörna. 2-0 i slutresultat och en andra placering för nykomlingen är inte kattskit och dagens match var ett styrkebesked. Nu väntar Alvesta på söndag och det är ett lag i medvind som åker till Alvesta för jakt på tre nya poäng!

 

Fredrik Ekstrand

Tränare

 

 

 

 

 
 
Våra sponsorer