SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Liatorp/Eneryda IF
Två byar - ett lag

Vinst mot Sunnerbo Dam i Toyota Cup
2023-03-26 21:04

Idag tog LEIF Ladies en seger över Sunnerbo Dam och är med det gruppsegrare och vidare i Toyota Cup. Segersiffrorna skrevs till 3-1.

Cupäventyret fortsätter och nästa match är den 26 april. Motstånd och plats vet vi inte ännu men nu kliver lagen från Div 2 in i cupen. Vi gör en bra insats idag mot ett Sunnerbo Dam som står upp bra och bitvis får oss under press. Vi fredar dock vårt målområde bra så dom kom inte till så många vassa chanser. Vi gör 1-0 genom Louise Gunnarsson rätt tidigt i första halvlek och nämnda Louise skulle nog hängt in nån balja till då hon sprang sig till fina lägen men en mycket bra målvakt i Sunnerbo stod i vägen. Det dröjde sen alldeles för länge för att det skulle kännas riktigt bra innan nästa mål kom och det är efter att Emma Sjöberg löpt upp med bollen på kanten och från dålig vinkel skjuter i ribban. Studsen går ut till en framrusande Maria Hammarroth som med pannan snyggt sätter den i mål och det lyser 2-0 på tavlan. Det här gav lite energi och bara 4 minuter senare så bryter Elin Johansson bollen på mitten, passar Moa Ekstrand som tar några steg, tittar upp och drar till bollen några meter utanför straffområdet. Målvakten hinner inte riktigt backa hem men är på bollen, dock orkar hon inte hålla emot så trean sitter och det är klart. 

Med en minut kvar av matchen så har vi slappnat av lite och Sunnerbo får ut en passning på yta som deras forward hinner först på och hon sätter säkert en bredsida som vår målvakt Johanna Schölin var chanslös på. En stabil laginsats idag och vi ser fram mot nästa match så save the date redan nu så ses vi den 26 april.

 
Våra sponsorer