SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Liatorp/Eneryda IF
Två byar - ett lag

Slutspelsklara i Årydscupen!
2022-02-20 19:05

Under söndagen spelade vi 4 27 minuters-matcher i Tipshallen i Växjö i Sveriges största elvamannacup inomhus. Motståndet stod IF Haga (Div 4.), Moheda IF (Div.4.) och Burseryds IF (Div.6). Efter en andraplats i gruppspelet ställdes vi mot grupptvåan i dagens andra spelande grupp, nämligen Vrigstad IF där vi tämligen bekvämt tog hem segern efter ett större övertag.

LEIF - Moheda IF 2-1

Målskyttar: Edwin Wirell och Petter Faeltenborg

Dagens första match spelades 10.00 mot kommande seriekollegan Moheda IF. En diger grupp LEIF-supportrar slöt upp och stöttade oss från läktarplats. LEIF inledde något trevande och ett ruskigt snabbt MIF-anfall skapade en del problem som försvaret allt som oftast kunde lösa. Efter 4 minuter skulle det dock rassla bakom Oscar Wirell efter att vi tappat boll centralt i banan och åkt på en snabb omställning. Avslutet var vasst och underläget var ett faktum. LEIF samlade dock kraft och kunde tämligen omgående ta över tillställningen totalt och vann bollar mer eller mindre hela tiden och kunde sätta full fart mot ett kämpande Moheda. Bara några minuter efter baklängesmålet prickade Max Almblad pannan på Petter Faeltenborg som inte gjorde några misstag 1-1 och vi trummade vidare. Moheda förblev oförmögna att slå tillbaka och vi kunde fortsätta skapa farliga chanser när våra anfallande pjäser kom rättvända gång på gång. Snart skulle det ringa igen när Marcus Petersson hittade ut till Edwin Wirell som med några rappa steg pangade in ledningsmålet bakom en chanslös MIF-keeper. Vi kan relativt enkelt freda vårt mål resterande halvan av matchen och går från match 1 med tre poäng. En skön buffert inför mötet med Haga IF som vi visste skulle bli en svår nöt att knäcka. Inte kan de varit nöjda sedan Burseryds IF lyckats kriga till sig ett oavgjort resultat i en match där Haga visade prov på usel slutprodukt. 

LEIF - IF Haga 0-3

 

Om IF Haga var ineffektiva mot Burseryd så var de allt annat än ineffektiva mot oss. I en match som troligen skulle avgöra gruppsegern så var de de svartklädda från Jönköping som drog igång direkt. Vi kommer in fullständigt fel i matchen och lyckas i ärlighetens namn inte reparera vår struktur under hela matchen. Trots att vi skapar en hel del inledningsvis så lyckas Haga oerhört bra i sina spelvändningar där LEIF är fullständigt oförmögna att få grepp om ett frejdigt motståndarlag. 1-0 kommer efter att fint synk efter en omställning. 2-0 likaså. Matchen död, och 3-0 rinner in påpassligt med minuter kvar. Här fanns inget att hämta och vi var i ärlighetens namn inte särskilt nära utan hade nu ingenting i egna händer mer än att säkra andraplatsen i gruppen vid vinst mot Burseryds IF i den tredje och sista matchen. 

LEIF - Burseryds IF 2-1 
Målskyttar: Marcus Petersson och Mohamad Kharbo
 

Gruppspelet skulle avslutas. Vår grupps svagaste lag (på pappret och sett till serietillhörighet) skulle besegras för att vi skulle kunna ta oss till en kvalmatch till slutspelet mot Vrigstad IF som slutat tvåa i grupp 5. Burseryd som parkerat buss hela turneringen gjorde detsamma mot oss. Således tvingades vi till tålamod i uppbyggnadsfas och lyckades inte särskilt väl i djupledsspelet. Framförallt på grund av att motståndarna utgick från eget straffområdet mer eller mindre hela matchen. Efter att ha trillat boll utan att få in ett mål lyckades BIF på något helt makalöst sätt springa sig till ett friläge sedan bollen rullat under fötterna på inte mindre än två LEIF-spelare. 1-0 i röven utan att egentligen haft motståndarna på egen planhalva. Vi känner dock ingen stress utan det återstod mer än 15 minuter och det var bara en tidsfråga innan vi skulle få hål på de gul-gröna från Västbo. Bara några minuter efteråt kunde Marcus Petersson smälla in kvitteringen och vi kunde fortsätta trumma på och sätta en hård press mot ett galet lågt stående motståndarlag. Efter ett gäng fasta situationer skulle slutligen en hörna ge resultat. Stoffes hörna prickade Peterssons panna på bakre ytan och inne i boxen väntade Mohamad Kharbo som kunde knoppa in 2-1 i öppen kasse. Nu var det bara att spela av matchen och göra sig redo för den direkt följande kvalmatchen mot Vrigstad IF. 

LEIF - Vrigstad 1-0 
Målskytt: Jakob Gull 

Cirka 10 minuter efter vår sista match väntade ytterligare en knappa halvtimme av fotbollsspelande och visst tänkte vi löpa linan ut. Vrigstad IF, som också spelar division 4-fotboll 2022, var lika slitna som vi men hade haft fördelen (eller nackdelen?) att vila innan sista avgörande kvalmatchen. De gulklädda kändes ofattbart loja i inledningen av matchen och vi kunde tämligen omgående ta tag i taktpinnen. En bättre motståndare var det givetvis, men vi kunde ganska enkelt etablera spel och skapa målchanser. Det blev dock skrämmande tydligt att både domare och spelare mer än något annat bara ville spela av den här turneringen efter intensivt arbete sedan fredag 17.00. Därför skulle domarnivån bli därefter där en del tuffa tag och helt vansinniga offsidebeslut tog fokus från fotbollen. Eldin bommade guldläge. Marcus Petersson trillade sedan han sprungit runt halva Vrigstad och det var obehagligt att veta att trots vårt övertag skulle Vrigstad kunna ta skiten på straffar genom vår egen oförmåga att få hål på laget. Därför var det oerhört befriande när vi på en av våra hörnor lyckades skapa tryck i straffområdet och från straffpunkten kunde Jakob Gull panga in 1-0 i nättaket. Saken var biff. Vrigstad försökte sig på en halvhjärtad forcering men ingenting som skakade oss nämnvärt. Ogge, Danne och Viggo höll stånd centralt och efter en lång dag i Tipshallen kunde vi glädjas åt att vi tagit oss till slutspel bland de 9 bästa lagen i turneringen. 

En lång dag till ända där vi om två veckor ska ta oss an flertalet meriterade lag. I de sex grupperna som spelat gruppspel i helgen är det följande som tagit sig vidare. 

Åryds IK (div. 3.)
Växjö BK (div. 4.)
Vederslöv/Dänningelanda (div. 4.)
Hareskov (Danmark)

Hörviken (div 3.)
Smålandsstenar (div. 4.) 
Hovshaga AIF (div. 3.)
IF Haga (div. 4.)
Liatorp/Eneryda IF (div.4.)

Det ryktades efter gruppspelet att vi lottats mot Hörviken och Åryds IK. Två division 3-lag med andra ord. Precis som vanligt hade man gärna önskat att arrangörerna haft en seriös lottning med tydlighet kring seedning och vad som ligger till grund för denna. Att vi eventuellt landar i en slutspelsgrupp med två av tre kvalificerade division 3-lag är ganska besynnerligt och farmförallt ologiskt. Nåja, det är trevligt att tampas med de stora pojkarna och vi hoppas att våra kära supportrar sluter upp även den 6:e mars när för andra gången på tre försök tar oss vidare i Spelguiden Åryd Cup! 

Väl mött!

 
Våra sponsorer