SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Liatorp/Eneryda IF
Två byar - ett lag

Intervju: Viggo Blomqvist
2021-11-30 14:01

I samband med att försäsongen smygstartar kommer vi att släppa ett antal längre intervjuer med några av våra eleganter. Först ut. Krulltotten från Älmhult, mittbacks-gurun: Viggo Blomqvist 

NAMN

Viggo Blomqvist

 

ÅLDER

19 år gammal,

 

SYSSELSÄTTNING

Jobbar på en skola och på IKEA.

 

MODERKLUBB

Älmhults IF.

 

POSITION

Mittback.

 

STYRKOR

Tycker väl att min spelförståelse och mina fötter är det som är mina största styrkor inom fotbollen! Gillar att ha mycket boll och göra några solo-utflykter då och då! Sen älskar jag att försvara också, det är ju till en fördel som mittback!

 

SVAGHETER

Har en tendens till att bli väldigt gnällig på domaren, vilket inte är till min fördel direkt! Men den svagheten får nog de flesta i laget jobba lite extra på.

 

Det blir andra säsongen för dig i Liatorp/Eneryda IF, hur kändes första året?

Jätteroligt och lärorikt! Kom ju in i mitten av Juni, ungefär en vecka innan seriepremiären, rätt ringrostig fysiskt efter studentveckan och låg träningsnärvaro under våren. Men kände direkt att det var ett riktigt roligt gäng och att det kunde bli en bra säsong personligen! Har fått känslan av att det är en väldigt fin och speciell förening, vilket gjorde beslutet lätt att representera LEIF även nästa år! Mina lagkamrater, tränarstaben och alla runt omkring i klubben ska ha ett stort tack för hjälpen, stödet och allt det roliga som hänt under året, både på och utanför plan!

 

Vad visste du om Liatorp/Eneryda IF innan du bestämde dig för att spendera fjolåret här?

Att Liatorp/Eneryda IF har en stark supporter/föreningskultur och att det var ett lag som kämpade och slet mycket för varandra på plan. + att de var ett rätt roligt lag att åka och kolla på! Sen känner jag Isac Ekstrand sen tidigare, och han har alltid hyllat föreningen till skyarna! Innan ihopslagningen av LEIF så spelade min storebror en kort sejour i Eneryda IF, vilket har gjort att jag en gång i tiden var och hejade på de gulsvarta på Enevallen, så var bekant med den platsen iallafall!

 

Hur ser du på din egen insats under fjolåret? Du tog ju trots allt hem flertalet priser på årsfesten?

Jag känner mig nöjd med min egen insats under säsongen, men vi släppte in allt för mycket mål så det tar jag på mig! Men jag kände att jag äntligen fick visa vad jag kan på fotbollsplanen, det var kul att få det förtroende jag fick med. Men jag hoppas jag kan bygga på denna säsongen och bli ännu bättre framöver! Det var jätteroligt att ta emot de priserna jag fick, trodde inte jag skulle vinna något. Men det är jag mycket stolt och tacksam för!

 

Vad behöver vi i LEIF göra för att ta ytterligare ett steg och stabilisera oss i division 4?

En full 22-matcherssäsong utan Covid-stopp, en ordentlig försäsong tillsammans från start i januari och hög träningsnärvaro till slutet av säsongen i oktober! Var rätt många nya spelare förra året och vi hade svårt att hitta rätt med varandra på plan i början, men de sista matcherna på säsongen och andra enstaka matcher visade vi verkligen vår potential och hur farliga vi kan vara när allt klickar! Bygger vi på det kommer vi vara svårslagna nästa år!

 

Vad tror du om säsongen 2022? Ny kniven-mot-strupen-säsong, stabil mittenplacering, avancemang eller tokfiasko och åka ur med huvudet före?

Jag tror att 2022 blir året då vi verkligen cementerar våran plats i division 4 och visar att vi inte hör hemma i någon bottenstrid. Tror att vi kommer vara klart mycket närmare toppen än botten!

 

Vad hoppas du själv uppnå och utveckla kommande säsong?

Fler hållna nollor och att starta/spela 90-minuter varje match! Hoppas kunna bidra med rätt många fler poäng också, ska jobba på att bli mer farlig i motståndarens straffområde.

 

Om sanningen ska fram...

Vem i laget sitter i fängelse inom fem år? Petter Faeltenborg, krogslagsmål. Har en tendens att bli lätt sur om några vill smaka lite öl av honom.

 

Vem har oskönast spelstil i laget? Anton Andersson, finns nog få spelstilar en vänsterytter kan avsky mer än dennes! Rivig, jobbig, högljudd och slutar aldrig springa. En mardröm för motståndet!

 

Vem har skönast spelstil i laget? Jakob Gull, riktigt fina fötter och väldigt smart fotbollsspelare! Kan spela nästan överallt på hela plan, och gör det riktigt bra med.

 

Vem i laget hade du haft med dig till en öde ö?

Ali Kaplan, han tror sig kunna allt om allt, det är väll till en för- och nackdel när man är på en öde ö. Rätt bra på att laga mat med.

 

Världens bästa fotbollsspelare just nu?

Aaron Ramsdale, daylight robbery att Lionel Messi vann Balon d’Or framför honom!

 

Vilket lag är det värsta i Kronoberg?

Hovshaga AIF, Kronobergs tråkigaste idrottsplats och konstgräsplanen är inget att hänga i julgranen heller! Tror aldrig jag har spelat en match på Hagavallen, där det inte har pissregnat. Sen vann HAIF serien så det ska dem väl ha en eloge för.

 

Vilken är den bästa spelaren du har spelat med?

Tufft val, men det står mellan vår kära kapten Marcus Petersson eller André Lassen i ÄIF, två fruktansvärt bra fotbollspelare!

 

ANTINGEN ELLER..

 

Emile Smith-Rowe eller Marcus Petersson?

En av livets svåra frågor, två favoritspelare, men sålänge inte ESR vunnit PL för mitt Arsenal är det, Marcus Petersson!

 

Förfest eller efterfest?

Förfest!!! Där och då sätts prägeln för resten av kvällen! Lite som uppvärmningen innan match. Efterfest är som en straffläggning, vad som helst kan hända!

 

Träning eller match?

Match, förutsatt att det blir 3 poäng!

 

Häradsbäck eller Virestad?

Virestad! Stora delar av min barndom har infunnit sig på Kvarnavallen då min far varit både tränare och spelare där när jag va liten, sen har min storebror spelat nästan 100 matcher för VIF + min kära kusin Elias är lagkapten där för tillfället, inget svårt val med andra ord!

 

Blind eller döv? Döv, känns bra att kunna se mig omkring.

 

 

 
Våra sponsorer