SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Liatorp/Eneryda IF
Två byar - ett lag

Vislanda IF
vs
Liatorp/Eneryda IF
Vislanda IFvsLiatorp/Eneryda IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 16 februari, 19:00
Plats:Tallevi
Samling:17:45, Tallevi
Aktivitetsinfo: Vi har inga uppvärmningströjor.
Klä er varmt!
Matchrapport: Vislanda IF - LEIF 0-3 (0-1)
2022-02-17 09:32

Under onsdagen kickade träningsmatchandet igång med ett möte med Vislanda IF som under 2021 placerade sig på en fjärdeplats i division 5 södra. En tämligen avspänd match utspelade sig på Tallevis konstgräsplan som slutade 3-0 till Liatorp/Eneryda IF efter Mohamad Kharbos dubbla mål i andra halvlek och Marcus Peterssons isbrytare i första halvlek. 

LEIF kom till spel med 16 man där Markus Åberg vaktade kassen. Framför sig utgjorde Daniel Schölin och Viggo Blomqvist ett stabilt mittlås som flankerades av Martin Göransson till höger och Max Almblad till vänster. På centralt mittfält intog Jakob Gull den sittande rollen med Edwin Wirell och Marcus Petersson framför sig. På kanterna hittade vi Elias Lindefors till vänster och Anton Nilsson till höger. På topp inledde Eldin Topic. Vid sidan inledde Anton Andersson, Petter Faeltenborg, Mohamad Kharbo, Ruslan Amadov och Algot Enoksson. 

Den ordentliga nederbörden gjorde att planen fick snabb-borstas innan match och bollen fick ordentligt med fart i det snöblandade regnet, vilket gjorde underlaget något svårbehärskat för båda lagen. I synnerhet LEIF som kanske agerade någorlunda kreatörer i matchen. Vislanda IF ställde upp med en 4-4-2-uppställning som i mångt och mycket byggde på tyngd längst fram i plan och satsade helhjärtat på omställningar som man stundom lyckades ganska bra med. 

 

I inledningen av match stod matchen något och vägde. LEIF hade fruktansvärt svårt att sätta passninsspelet och första-touchen var stundtals obegripligt okontrollerade. Underlaget var verkligen inte snällt men vi försökte ändå oss på att spela med kortpassningsspel och en hög press. En press som under de inledande 20-minuterna inte var riktigt synkad. Motståndarna kunde stundtals ställa om när vi fyllde på med för mycket folk i återerövringsförsöken och kunde ställa om. Dock skulle VIF inte under hela matchen tränga igenom vår backlinje utan djupledsbollarna var uteslutande alldeles för långa. Eller så var en stelfrusen Markus Åberg på hugget och kunde plocka upp det som släpptes förbi. 

Efter 20 minuter började vi kommer mer och mer rätt in i matchen. Dels som följd av att vi började synka bättre i lagdelarna och den gemensamma pressen, dels att Vislanda IF inte riktigt orkade stå upp och hålla uppe tempot. Strax skulle chanserna avlösa varandra. Under den närmsta 10 minuterperioden har vi en nick utanför med öppet mål från Elias Lindefors samt två ramträffar av både Edwin Wirell och Anton Nilsson. Dessutom sprang sig Marcus Petersson fri men dömdes bort i det mest undermåliga offide-beslutet som undertecknad sett på länge. I minut 32 skulle dock utdelningen komma efter att Edwin Wirell snurrat upp ett gäng vitklädda VIF-spelare och tappat bollen, återerövrat den snabbt och spelat till Anton Nilsson som i sin tur skickade bollen till Marcus Petersson som från straffområdeslinjen kunde pricka in 1-0 i målvaktens högra hörn. Mål och skönt att få utdelning efter en ganska dominant period i matchen. Vi fortsätter på den inslagna vägen och vi firar stora framångar både i omställningarna och i det lite mer tålamodiga spelet. Dock blir det inga fler mål i första halvlek och LEIF går ut i paus och genomför en rad byten. Viggo utgår och och ersätts av Jakob Gull som i sin tur ersattes av Algot på centralt mittfält. Edwin byttes ut i förmån för Petter Faeltenborg och kanterna togs om hand av Mohamad och Ruslan medans Hugo och Anton A gick in som ytterbackar. Ut gick Eldin, Max och Martin Göransson. 

Vislanda kurerade sig något i paus men har inte riktigt förmågan att skapa de riktigt heta chanserna och en tillåtande domare gör att vi missgynnas en del i duellerna där vi åker på bland annat två varningar efter lite gruff och munhugg. Vi själva skapade inte jättemycket heller utan större delen av den inledande kvarten på andra halvlek kantades av en hel del bolltapp av båda lagen. LEIF hade dock goda möjligheter att straffa ett mer och mer slutkört VIF i djupled men slarvade en hel del i avgörande passen men framförallt i djupled där linjemannen ofta och alldeles riktigt blåste av oss för offside. Vislanda som spelade allt mer desperat tillät dessa lite djupare bollar, då är det viktigt att utnyttja detta. Med lite mer än timmen spelad kunde dock Mohamed Kharbo skicka in 2-0 efter en snabb omställning signerad Anton A, Petter F och Eldin T - som kommit in som följd av en krampkänning hos en otroligt pigg Anton Nilsson. Jakob Gull ersattes snart av Anton Andersson i mittlåset efter lite känningar i höften, eller foglossning som Anton Nilsson spekulerat i. Max Almblad ersatte Danne och vi fick in lite friskt blod. Efter ytterligare ett snabbt uppspel från backlinjen kunde Eldin Topic rinna igenom och efter lite trassel i straffområdet kunde Mohamad skicka in sitt andra mål för kvällen i öppen kasse. 0-3 och kul för våra unga killar som får utdelning i sina ineldande matcher. I ett rått, blött och mörkt Vislanda kunde domaren blåsa av tillställningen som innehöll flera fina intentioner och aktioner. Algot Enoksson bidrog med lugn på mitten och visade prov på fina kvalitéer vad gäller värdering och arbetsinsats. Även Danne Schölin visade upp sig genom dennes fysik och speed och kommer bli ett fint tillskott i truppen! Edwin Wirell har potential att bli division 4:s mest irrationella spelare och gjorde stundtals kaos med de vitklädda. 

Nu blickar vi framåt Årydscupen på söndag! 

Mer info kommer fredag eftermiddag. 


<< Tillbaka

 
 
Våra sponsorer