SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Liatorp/Eneryda IF
Två byar - ett lag

Förhållningssätt till Covid-19
2020-12-29 18:06

Med anledning av Covid-19 hittar du här Smålands Fotbollförbunds information gällande verksamheten.

Sammanfattning - nuläge
  • Yrkesidrottslag får både träna och spela matcher.
  • Övriga lag (barn- och ungdomslag samt seniorlag) får bedriva träningsverksamhet, genomföra matcher och tävlingar i mindre omfattning samt delta vid mindre cuper och läger.
  • Nya publikbegränsningar gäller fr.o.m. den 1 juni 2021.

Lokala variationer kan förekomma och det är därför viktigt att hålla sig uppdaterad om vad som gäller i respektive kommun/region.

 

För fullständiga riktlinjer inom klicka in på svensk fotboll nedan. 
https://www.svenskfotboll.se/nyheter/serier/2020/3/riktlinjer-med-anledning-av-coronautbrottet/

 

 

SERIESPEL HERRSENIOR

Beslutet om enkelserier har legat sedan 12 maj och ändras inte. I Div 4 Herr spelas seriespel med omgång 12-22. Övriga omgångar är borttagna från spelordningen. Matcherna ligger kvar på tidigare planerade dagar så länge som inte föreningarna gemensamt kommer in med en matchändring. Sista omgången spelas gemensamt lördag 9/10 kl 13.00. Matcher som ändrats i omgång 22 kommer att justeras. Alla matcher som bytt hemma/borta kommer att återgå till ursprunget. Matcher får flyttas både till före och efter sommaren bara föreningarna är överens.


SERIESPEL DAMSENIOR

Beslutet om enkelserier har legat sedan 12 maj och ändras inte.
I Div 3 Dam spelas nu seriespel med omgång 12-22 i Norra serien (11 lag) och omgång 10-18 i övriga 3 serier. Övriga omgångar är borttagna från spelordningen. I Div 3 Dam har jag bytt hemma/borta på ett antal matcher för att jämna ut så alla får 5 hemma och 5 borta i Norra serien och 4 eller 5 i övriga 3 serier. Då omgångar togs bort så fanns det olikheter här då några serier saknar ett lag i lottningen. Se över era spelordningar och notera de matcher som bytt hemma/bortaplan. Matcherna ligger kvar på tidigare planerade dagar så länge som inte föreningarna gemensamt kommer in med en matchändring. Sista omgången spelas nu gemensamt söndag 3/10 kl 16.00. Matcher som ändrats i sista omgången kommer att justeras och ska spelas samtidigt. Efter seriespelet spelar tvåorna kval om Småland/Blekinges sista plats till spel i Div 2 Dam 2022. Kvalet startar 9-10 okt. Alla matcher som bytt hemma/borta kommer att återgå till ursprunget. Matcher får flyttas både till före och efter sommaren bara föreningarna är överens.

 

SERIESPEL JUNIOR

  • 10-12 år: Matcher kan genomföras. I denna ålder finns ingen tabellräkning och lag kan börja spela matcher när de känner sig redo och bekväma, de riktlinjer som finns kopplade till matchgenomförande ska fortsatt följas och matcher ska rapporteras som vanligt.
  • 13-15 år: Tabellräkning startar först under "andra halvan" av serien och därför räknas endast enkelmöten till tabellen. Träningsmatcher kan spelas under våren och de matcher som finns i Fogis kan användas för detta.
  • 16-19 år: Serier genomförs genom enkelmöten. 
  • DM 15 och 16 år: Sista speldatum för vårens omgångar i DM 15 och 16 år har skjutits framåt, se nya datum här. Det är dock tillåtet att spela sin DM-match i omgång ett tidigare förutsatt att båda föreningarna är överens och genomförandet kan följa de riktlinjer som finns.

Träningsmatcher i FOGIS

För barn- och ungdomar upp till 15 år finns sedan tidigare matcher publicerade i Fogis. Vill lag använda dessa som träningsmatcher går det såklart bra och föreningarna kommer sinsemellan överens om speltid.

För P05 ligger samtliga mathcer under första halvan som inställda. När ni kommit överens om att en av dessa matcher ska spelas fyller ni formuläret nedan så låser Smålands FF upp matchen och lägger till en domarklubb som sköter tillsättning av distriktsdomare. Föreningsdomare får inte användas för matcher på denna nivå.

 

 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hem, 30/11 09:58 
Hem, 12/10 11:26 
Hem, 21/07 09:41 
Hem, 04/07 20:56 
 
Våra sponsorer