Vislanda IF – LEIF

Vislanda IF 1 - 0 LEIF
18 apr 2017 - 18:45Tallevi

Matchrapport

LEIF spelade igår tisdag (18/4) seriepremiär mot Vislanda IF. Stämningen var på topp och efter en god försäsong var nog samtliga sugna att springa ut på plan för säsongens första tävlingsmatch. Tråkigt dock med konstgräset men vad ska man göra när vädergudarna spårar ur vartenda år? Matchen den slutade 1-0 till Vislanda.

Laget: 
Simon

Anders – Mathias – Mackan

Viktor B – Petersson – Rasmus

Marin – Josef

Anton N – Mario

Bänk: Lööf, Hedin, Ola, Arvid, Marcus Åberg

Domaren blåste igång matchen klockan 18:45 och det var otroligt kallt för oss åskådare. Undertecknad hade som vanligt totalt storhetsvansinne och satsade på bomberjacka i 3-4 grader.
Inte heller skulle spelet värma, första kvarten händer i princip ingenting och det utspelades verkligen per definition en typisk premiärmatch helt enkelt. Första chansen tilldelas LEIF som efter ett ha spelat sig loss på mitten skjuter Josef en akrobatisk spark som snuddar vid ribbkryssets ovansida. Det kändes som i första var spelet något till LEIFs fördel men ändå inte alls övertygande och vi hade mycket svårt att ta oss in på den sista tredjedelen. De flesta av gångerna vi ens kommer igenom är genom Rasmus ute på vänsterkanten. LEIF slarvar stundtals även i försvaret där Vislanda matchen igenom kommer bjudas på klara lägen och den solida defensiv vi visat upp i träningsmatcherna var som bortblåst. Det kändes nästan lite som att vi började där säsongen avslutades förra året och det gick ju inte så jäkla bra. (Norra 5-0-förlust).

Nåja den första riktiga målchansen för Vislanda kommer efter en misslyckad rensning av LEIF och VIFs anfallare kommer fri men Simon gör sig stor och parerar med fötterna. Ja, det var väl i princip detta som fanns att rapportera från den första halvleken som var mycket avslagen men alltjämt oavgjord. 0-0.

I andra börjar de hända grejer. LEIF måste känna sig hyfsat missnöjda med spelet i första och oförmågan att komma till klara målchanser. I andra sätter man full fart framåt och Josef kan sånär skalla in ledningsmålet men den smiter precis utanför. Precis efter bryter Rasmus Svensson in från kanten och drar på distans men även det skottet går precis utanför.

Det är efter timmen spelad som LEIF börjar tappa matchen. Vislanda blir hetare och LEIF blir mer ivriga för ett ledningsmål. Vi offrar därför mycket av defensiven men lyckas inte åstadkomma något offensivt för den delen heller. Vislanda skapar härefter chanser på löpande band och vi har turen att deras anfallare kanske gör sin sämsta insats i karriären sett till avslut då denne skulle kunnat göra 3-4 stycken inom loppet av 10 minuter när vi blottar oss fullständigt. Nu kommer nästa skit, Simon åker i backen efter en hörna och får ersättas av Marcus Åberg, Josef drar baksidan och får därmed också bytas ut. In för honom kom Hedin. Vi försöker oss till en forcering. Arvid kommer in istället för Viktor B och Lööf debuterar som anfallare efter att ha ersatt Anton N. Inget händer ändå. Vi är inte ens nära. Istället känns Vislanda solida och matchen slutar rättvis 1-0 till hemmalaget. Med kvarten kvar kommer det som legat i luften större delen av andra halvlek. Vislanda tar ledningen. Ganska rättvist.

Vi gör en slutforcering. Inget händer ändå. Vi är inte ens nära. Istället känns Vislanda solida och matchen slutar rättvist 1-0 till hemmalaget.