Växjö Norra – LEIF

Växjö Norra 4 - 2 LEIF
16 sep 2017 - 15:00Åbo IP

Matchrapport

På lördagseftermiddagen den 16/9 åkte vi till Åbo IP för att gästa Växjö Norra som kunde säkra sin serieseger vid 3 poäng. Det skulle inte vara någon orättvisa på den sliriga planen och hemmalaget skulle ta hem seriesegern efter 90 minuter hård kamp.

Laget:

Åberg

Anton – Mackan – Marcus P – Martin

Viktor B – Anders – Josef – Viktor G

Hedin – Arvid

Bänk: Max, Micke A, Affe, Rasmus 

Vi kunde haft bättre uppladdning. En skadad Robin Peltola kastade in handduken, Viktor Lööf var iväg på hundjakt och Anton Nilsson var avstängd efter ett försök till kastrering på Norrhults målvakt i förra omgången. Vi visste om vår matchplan. Det var att ligga lågt. Neutralisera deras främsta hot i form av Julius Bakkabulindi och Wassawa Ibrahim. Båda gravt överkvalificerade för denna nivån likt stora delar av hela Växjö Norra. Vi lyckades fint inledningsvis. Vi håller Norra felvända och arbetar intensivt för att minimera deras möjligheter till genombrott. Vi har kyla och spelar fint genom lagdelarna och det är även vi som skapar de första riktigt heta chanserna när både Hedin och Viktor G kommer till fina lägen utan att få avsluten på mål. Det känns bättre än väntat. Norra är oerhört skickliga i alla lagdelar och anfaller på bred front hela tiden och vi tvingar slita som djur hela tiden för att inte åka på ett mål eller 30. Vi börjar slå bort mer pass och sätter oss i svårare och svårare situationer. Till slut efter 36 minuter spelade lyckas Norra spräcka nollan då man med ett distansskott prickar  Anton A:s backhuvud och bollen seglar i en onaturlig bana rätt upp i Åbergs bortre kryss. Vi får panik och lika oorganiserade som en rysk svensexa och efter bara 1 minut står det 2-0. Norras kapten klipper till från 30 meter efter ett uselt bolltapp av oss centralt i plan. En riktig projektil under ribban. Vi lyckas stabilisera någorlunda men inställningen är kras. Det är sura miner och totalt ointresse av en del att vilja ha boll och då kan det inte gå annat än åt helvete. 45 minuter var spelade, och herregud vad skönt det var med pausvila.

Affe kommer in i paus istället för Hedin och bidrar med en annan tyngd där fram och lyckas med sin kyla låta oss vila med boll. Det håller i typ 5 minuter innan Affe trillar ihop och stukar foten. Mannen blir bara mer och mer lik sin gamle far för varje match. Hedin satte kaffet i halsen på bänken och insåg att han skulle behöva hoppa in igen.

I andra försöker vi hitta tillbaka till matchplanen men blir överrumplade av Norras offensiv otaliga gånger och ett heroiskt försvar lyckas hålla stången i en kvart där det klackas, dribblas och bjuds på fotbollspornografi av Växjö Norras offensiv. Fasen vad bra de spelade. Med timmen spelad kommer sedan 3-0 när deras nyvärvade spanska halvproffs Julius Bakka leker in 3-0 bakom Åberg. Minuten senare anfaller de på bred front återigen och efter ett tiki-taka-anfall lyckas Martin olyckligt peta in 4-0 i egen bur. Norra drar här efter ner på takterna och genomför ett par byten. Vi byter in pigga ben i Rasmus och Micke som ger ett otroligt lyft för vårt spel. Vår ettriga Rasmus terroriserar Norra-försvaret med idiot-löp och motlägg. Micke suger ner bollar och lyckas skapa ett lugn i vårt spel. I 77 minuten kommer även reduceringen när Rasmus gör en mäktig löpning in i straffområdet. Rundar målisen och skickar bollen i kryssribban. Som tur var finns Micke vid straffpunkten och kan kallt placera in 4-1. 3 minuter senare krigar vi oss fast runt Norras straffområdet och efter ett misslyckat inlägg är Norra påväg att rensa när Arvid sätter röven till och slår in 4-2 på ett motlägg. Oerhört fint. Vi blir heta och Norra börjar vika sig och kanske en rysning i ryggraden. Max Almblad kommer in med 10 minuter kvar och har därmed avverkat sina första minuter i A-sammanhang vilka han skötte med bravur.

Vi håller på att dö. Norra orkar inte heller springa mer. Domaren blåser av och vi lyckas putsa till siffrorna någorlunda. Men sanningen är den att det var närmre 6-0 än 4-2. Men hade vi inte gjort två självmål kanske vi hade kunnat få lika.