Träningsmatch

Ingelstad IK 1 - 1 LEIF
24 feb 2018 - 15:00Sportfältet Teleborg

Matchrapport

På lördagen den 24:e februari spelade LEIF sin första träningsmatch för säsongen när man åkte till Växjö och mötte upp Ingelstad IK på Sportfältet i Teleborg i en match som slutade 1-1 efter samma siffror i paus.

Laget:

Åberg

Anton A – Anders – Mackan – Martin

Hedin – Petersson – Arvid

Rasmus – Anton N – Shabir

Bänk: Galfi

LEIF kom till matchen med en oerhört tunn trupp. En hel elva hade rest till fjällen för att hänga på afterski i stället för att spela fotboll. Därför lyckades vi bara skrapa ihop 12 tappra män inför mötet med en av seriekonkurrenterna 2018. Ingelstad kom med tillsynes full styrka och vi hade väl inga överoptimistiska tankar kring de kommande 90 minuterna där samtliga troligtvis skulle tvingas till 90 minuter direkt i denna förbannade ryss-vinter.

Dock skulle det lite tuffa utgångsläget mynna ut i en mycket stark första halvlek. Vi tar faktiskt tag i taktpinnen direkt och skördar stora framgångar framför Ingelstad-holken. Anton kommer till ett mycket fint läge men skjuter utanför från nära håll. Ingelstad har stora problem med oss de första 30 minuterna och är steget större delen av tiden. Efter dryga 25 minuter tar vi ledningen. Efter att ha kommit runt på högerkanten dimper bollen ner hos Niklas Hedin som med lite kraft och mycket precision och allmänt ohyfs iskallt placerar in 1-0 i målvaktens högra hörn. Däremot går vi ner oss efter målet och Ingelstad som inlett mycket trevande tar över matchen och börjar pressa oss hårdare och hårdare när vårt mittfält kommer för högt och det mynnar ut i stora luckor för IIK:s anfallsspel. Innan paus kommer till slut en rättvis kvittering där man efter lite kladd i LEIF-lägret kommer runt på högerkanten och utanför straffområdet klipper en Ingelstads-spelare till med en karatespark som går rakt upp i nättaket.

Vi håller dock det lugnt och stilla till paus där vi får lite välbehövlig vila. Shabir byts ut i förmån till Galfi. I andra går tempot ner sig och blir en ganska chansfattig affär där både vi och motståndarna skapar ett fåtal fina chanser. Spelet börjar tuffa till sig och domaren är inte sen med att dela ut ostskivor till höger och vänster. Vi börjar dock inför slutet av matchen krokna mer och mer men sliter som djur matchen igenom. Åberg som troligtvis är den minst gnälliga fotbollsspelaren i södra Sverige har problem med sin fot och lyckas inte längre skjuta utsparkar. Vi pratar alltså om mannen som en gång lirade 90 minuter i mål med en mer eller mindre bruten hand. (anekdot från Ola). Vår nya assisterande Niklas är däremot lite gnälligare då han en bit in i andra tvingas gå av plan efter något som enklast kan beskrivas som ålderdom.

Nåja, vi håller stången och gör även 2-1 i en tilltrasslad situation där domaren dessvärre menar på att bollen INTE är över linje. Undertecknad som höll till runt mittplan vid sekvensen väljer att inte uttala sig om det påstådda målet. Mer blir det inte. 1-1 slutar matchen och en rejäl genomkörare för de tolv som spelade.