Träningsmatch Vederslöv

Vederslöv/D 3 - 1 LEIF
23 mar 2019 - 12:30Fagrabäcks Konstgräs

Matchrapport

Herrarna spelade på lördagen träningsmatch mot seriekonkurrenten Vederslöv/Dänningelanda på Fagrabäcks konstgräs i Växjö. Det blev en rejäl genomkörare för de LEIF:are som spelade där vår brist på ork blev tydlig i slutet på matchen då Vederslöv lyckades knyta ihop säcken efter en relativt jämn första halvlek.

Simon
Anton A – Marcus P – Mackan – Hugo
Stoffe – Petter – Affe
Rasmus – Micke – Shabir

Bänk: Erik J, Kalin, Niklas H

Vi kommer till spel med en rejält stukad trupp och tvingades dagarna innan kalla in åldermannen Johan Kalin, en febersjuk Erik Jakobsson och assisterande tränare Niklas H som enda spelare att tillgå utanför startelvan. Vi hade en rätt tydlig gameplan med att försöka hålla tätt bakåt och successivt trötta ut ett väntat mer spelförande Vederslöv/Dänningelanda. Det gick rätt okej, vi hade inte särskilt mycket boll första 10 utan låg rätt i positionerna inledningsvis. Dessvärre kommer 1-0 till de förd agen vit-svarta Vederslöv efter att man kommit runt på kanten efter lite slarv i vårt försvarsspel. Vi höjer oss tämligen omgående och börjar snart etablera våra egna anfall där vi bland annat vaskar fram en hel del hörnor. Vi kan ofta ta oss runt på kanterna där vi tyvärr inte hotar särskilt mycket i boxen. Vederslöv börjar falla ner i tempo och man slår i princip enbart sina patenterade bollar på snabba yttrar som inte skapar något nämnvärt utöver ett stolpskott där vi är först på returen. I slutet av första halvlek kommer vår kvittering. Efter att ha vunnit boll på mitten kan vi ställa om och fri med keepern blir Micke nedriven i straffområdet. Domaren är säker på sin sak och pekar på straffpunkten. Stoffe Bengtsson är snabbt framme och tar hand om den efterföljande straffen med bravur. 1-1 och paus.

I andra hoppas vi kunna hålla Vederslöv stången genom att tvinga dem slå sina bollar på kanterna och således inte bryta igenom oss centralt. Mackan och Hugo bildar mittlås i andra där Kalin kliver in som vänsterback och Marcus Petersson kliver upp på mittfältet för att stärka upp ytterligare. Det är en något intetsägande första period av den andra halvleken där spelet är fram och tillbaka. Vi tappar dock på tok för mycket boll stundtals och slår rena indianare med jämna mellanrum. Detta är inte Vederslöv sena med att utnyttja och vi blir mer och mer pressade och ett ledningsmål för motståndarna ligger lite i luften. Målet kommer med cirka 20-15 minuter kvar där vi flera gånger misslyckats med att få iväg bollen från vår tredjedel där den med ett par studsar hamnar ute på vänsterkanten där Vederslövs ytter med en riktig strumprullare får in bollen bakom en ställd Simon. Där gick luften ur oss lite och det dröjer inte länge innan även 3:an kommer då vi klaffar ihop defensivt igen. Vi har svårt att etablera något direkt eget spel i andra halvlek då vi kroknar som följd av det hårda arbete vi lägger ner på att stävja Vederslövs spelupplägg. Det håller i cirka 75 minuter, sedan blir det lite för tunt. Vi slänger in både Hedin och Erik i slutet av halvleken och gör faktiskt 3-2 när Erik Jakobsson tar sin enda löpning och skjuter bollen i målets hjul. Domaren viftar dock tydligt med händerna och målet hade visserligen enbart varit av estetisk betydelse då vi får pisk helt rättvist av ett för dagen bredare och mer förberett Vederslöv.