Träningsmatch mot Agunnaryd

LEIF 1 - 0 Agunnaryd
02 apr 2018 - 16:00Haganäs

Matchrapport

Grannen Agunnaryds IF stod för motståndet i en match som först var tänkt att vara gräspremiär på Enevallen. Men den där förbannade Kung Bore vägrar ju ge med sig så det fick bli ytterligare en match på Haganäs numera ganska tröttsamma konstgräsplan. Nåja, en match skulle spelas och det skulle gå relativt bra. Åberg fick den äran att agera holkväktare idag medan Viktor, Mackan, Anders och Martin formerade backlinje. Framför spelade fredagens mittfält med Josef, Petersson och Nicke J (numera kallade Nicke Nick efter dennes första mål i LEIF mot Göteryd). Framför spelade Arvid, Anton och Rasmus.

Agunnaryd hade det tungt och det tog cirka 20 minuter innan de hade sitt första anfall. Vi skapade mycket fina chanser men vår anfallstrio skulle inledningsvis sumpa fler möjligheter än Niklas Hedin gjorde under sina år på balders hage. Agunnaryd är dock inte ofarliga utan kan i bland med hjälp av domaren och sitt organiserade våldsspelande plöja sig fram till halvchanser. Dock ingenting som hotar Åberg. Närmsta chansen i halvleken stod dock Anders Karlsson för när han från nära håll bombar in bollen i ett till synes öppet nät, för att senare se en fantomräddning från AIF-keepern. Halvleken slutar 0-0 och vi har ganska mycket att önska av spelet.

I andra trycker vi på mer medan AIF börjar krokna. Vi börjar trycka på hårdare och Anton och Josef missar båda gyllene lägen i boxen. Mitt i vår frenetiska jakt efter mål tappar vi boll i försvaret där AIF kommer fria men lyckas, till alla LEIF:ares lycka, skjuta utanför med öppet mål. Några minuter senare skulle vi dock spräcka nollan och göra matchens enda mål när Anton Nilsson rycker sig loss från sin mittback och avslutar på målvakten. På returen är vår högerytter Rasmus med på noterna när han med kraniet slungar in bollen i öppet nät. Vi börjar göra lite byten där Hedin, Anton A, Micke och Affe kommer in. Vi skapar en del men faller ner i en svacka där vi tillåter AIF oroa med några fasta situationer. Dessa löser sig dock efter exemplariskt grisspel från vår sida och vi håller ut och håvar in helgens andra seger på två försök.