Träningsmatch Dam: Lagan

Lagan AIK 1 - 2 LEIF
24 mar 2019 - 16:20Lagan Turf Arena

Matchrapport

LEIF dam kvitterade ut sitt nya matchställ i fredags och under söndagseftermiddagen var det avspark i lagets första träningsmatch på Lagan Turf Arena. En jämn tillställning där det var fördel LEIF i första och Lagan i andra halvlek.

Startelva

Ebba S

Linnea A Nelly A Tilda B Klara M

Emma S Alma P Melina B Lina N

Olivia H Moa E

Avbytare

Hanna W, Maja P, Nathalie B, Hanna J, Nellie A

Vi möter ett Lagan som ligger på bra från start och som lyckas ta ledningen tidigt i matchen. Vi borstar av oss denna kalldusch och växer mer och mer in i matchen, spelet och tempot. Vi förflyttar spelet över på deras planhalva och skapar målchanser som till slut ger utdelning genom Moa E som ordnar kvittering till 1-1 innan pausvilan.

Inför andra gör vi planerade byten i alla lagdelar och hela bänken byts ut. Tilda B tar över i målet, Hanna J och Nellie A kommer in som ytterbackar, Maja P och Hanna W kommer in som yttermittfältare samt Nathalie B och Ebba S går in som anfallare. Lagan tar över mer av spelet och visar upp ett fint passningsspel som vi får svårt att hantera. Dem skapar målchans på målchans men backlinje och framför allt Tilda B ser till att vi är kvar i matchen. Med kvarten kvar gör vi ytterligare några byten och in kommer Moa E igen nu som innermittfältare. Efter en lång sekvens med hård press från Lagan fångar Moa upp en boll runt mittcirkeln, driver upp och rundar hela försvaret och prickar in 2-1 till LEIF i matchens sista bollkontakt.

Stolta ledare och spelare tackar motståndet och smilar därefter upp sig i ett lagfoto för Smålänningens fotograf.