Träningsmatch dam: Hamneda

Hamneda 5 - 1 LEIF
31 mar 2019 - 14:00Lagavallen

Matchrapport

Efter en bra träningsvecka var det återigen dags för match under söndagseftermiddagen. Kl 14.00 var det avspark på Lagavallen mellan Hamneda GOIK och LEIF dam. En match som återigen LEIF vinner i första men får rejäl soppatorsk från sista 20 i andra.

Startelvan

Olivia E

Lina N  Nelly A  Klara M  Nellie A

Emma S  Tilda B  Alma P  Ebba S

                Olivia H  Moa E

Avbytare: Anna J, Nathalie B, Maja P

Ny vecka med nya förutsättningar. P g a olika omständigheter får vi tänka om lite i uppställningen och flera spelare får prova på spel på nya positioner och gör det bra. Vi kommer ut med bra självförtroende och tar för oss bra redan från start. Vi skapar flertalet chanser under första halvleken. Olivia H får till slut ett bra läge mitt i straffområdet och får till ett avslut som tar i stolpen. Moa E står välplacerad och slår in returen och vi har 1-0 till LEIF. Vi lyckas tyvärr inte hålla ledningen utan Hamneda fångar upp ett tillbakaspel och första halvlek slutar 1-1.

Ett skadedrabbat LEIF går av planen till pausvila där Olivia H och Tilda B tvingats kliva åt sidan inför andra halvlek. Även Nellie A har skadeproblem och kan inte köra på för fullt. Vid avspark för andra halvlek har vi åter bytt ut hela bänken där nu Ebba S har gått ner som vänsterback, Anna J har gått in som innermittfältare, Nathalie B ut som yttermittfältare samt Maja P in som anfallare. Vi kämpar på i andra men får allt svårare att skapa något farligt framåt. Hamneda tar över allt mer av spelet och sätter upp den ena efter den andra fina löpbollen centralt mot våra mittbackar men framförallt ut mot vår vänsterkant. Hamneda får även utdelning och tar ledningen med 2-1. Våra krafter börjar allt mer sina och sista 20 är vi rejält slitna på många håll. Hamneda nöter på med bollar på vår vänsterkant och trots ett bra försvarsarbete resulterar attackerna i hörna efter hörna för motståndarna. Matchen avslutas med att vi får en lektion i hur viktigt det är med fasta situationer och att skapa kaos inne boxen. Hamneda gör 3-1, 4-1 samt fastställer slutresultatet till 5-1 genom fina hörnor som vi inte klarar av att försvara oss emot.

Dagens match var tyvärr 20 minuter för lång för oss. Men vi visar även idag upp många fina saker och bevis på att vi verkligen inte blir en nykomling man plockar lätta poäng mot. Vi jobbar precis som i övriga verksamheter med ”ständiga förbättringar”, vi borstar av oss detta och tar nya tag!