Torpa IF – LEIF

LEIF 2 - 2 Torpa IF
27 jun 2017 - 19:00Enevallen

Matchrapport

LEIF spelade på tisdagen den 27:e juni hemmamatch mot Torpa IF på Enevallen. En jämn kamp med en del tuffa sekvenser som slutade 2-2 efter 2-0 i paus.

Laget:

Åberg

Anton – Anders – Mackan – Rasmus

Petersson – Mathias 

Viktor L – Martin – Viktor G

Anton Nilsson. 

Bänk: Affe, Hedin, Emil, Micke och Arvid.

Det var ett skadeskjutet LEIF som tog emot Torpa hemma på Enevallen. Josef låg med magsjuka, Robin med sin stukade fot och en halvskadad Mathias från start. Nåja, vi skulle göra allt för att ta vår tredje raka seger och det skulle börja fint denna soliga tisdag-kväll. Torpa visste vi hade ett skickligt lag med en varierad fotboll och vi hoppades kunna kontra sönder detta lag. Vi har bevisligen enklare mot lag som vill lira fotboll och lite svårare mot destruktiva.

Vi inleder smått passivt i första där Torpa får till en del inspel men Åberg agerar kung i straffområdet och vi lyckas skapa en del kontringar. Det dröjer till den 14:e minuten innan vi lyckas spräcka nollan trots ett hyfsat övertag från bortalaget. Anton A och Lööf tar sig runt på kanten där den sistnämnde spelar in till Anton Nilsson som fejkar mottag och släpper bollen mellan benen till Martin som smäller upp 1-0 i nättaket. Otagbart för Torpas keeper.

Vi får igång spelet någorlunda efter målet men Torpa hotar ständigt med långbollar som skär genom vårt för dagen något oorganiserade försvar. Vi lyckas dock allt som oftast hålla dem utanför straffområdet och drar där på oss ett stort antal frisparkar som Åberg lyckas hålla bort från nätmaskorna. Kanske skulle vi även fått spela matchen med en man kort efter att Mackan rivit ner en Torpa-spelare i fritt läge. Domaren dömer dock enbart frispark och vi har en otrolig tur halvleken igenom. Torpa blir mer frustrerade medan vi håller känslorna i styr. Det drar på sig varningar och frisparkar och det är ur just en sådan vi lyckas göra 2-0 efter att Marcus Petersson prickat Anders Karlssons panna. Orimligt på många sätt då vi spelar i mångt och mycket mediokert och har svårt att vinna boll centralt. Halvleken slutar dock 2-0 till LEIF och vi fick vandra in till en välbehövlig vila. Hedin byts in mot Mathias.

Vi spelar upp oss i andra halvlek och tar faktiskt över matchen i inledningen av andra halvlek där vi med lite skärpa och koncentration troligtvis kan stänga matchen. Lööf, Petersson och Martin kommer samtliga till magiska chanser men lyckas inte få in bollen. Torpa går på tokoffensiv, framgångsrikt. De skickar långt mot sina snabba anfallare och kommer i våg efter våg till farligheter även om vi också skapar en hel del. Efter cirka 20 minuter av andra halvlek känns det som att vi skulle lärt oss att det alltid är samma spelare som slår krossbollarna bakom vår baklinje men icke. Vi har svårt att läsa situationerna och ofta dimper bollen ner på fötterna på djupledslöpande TIF-spelare. Det är även så Torpa till slut får in sin välförtjänta reducering då vi tappar markering efter ett inlägg. Tråkigt och Torpa fick vittring. Så kom även 2-2. Vi slarvar i försvaret där vi nonchalant inte lyckas få bort bollen ur egen box och efter ett inspel kan en TIF-spelare raka in kvitteringen.

Torpa taggar härefter ner något och vi kan få lite ro i laget. Vid ett fortsatt tryck vettitusan om inte vi gått tomhänta från denna matchen. Så kändes det iallafall. Vi försöker stjäla tre poäng den avslutande kvarten men lyckas inte. 2-2 och 1 poäng. 5 raka utan förlust men vi väntar fortfarande på att få spelet att klicka. Det är i princip bara två matcher under våren som vi kan vara nöjda med.