stockaryd borta

Stockaryd/Rörvik - LEIF
05 jun 2019 - 19:00Njudungsvallen

Matchrapport

På onsdagen den 5:e juni spelade vi säsongens längsta bortamatch när vi åkte till Stockaryd strax norr om Lammhult för troligtvis säsongens varmaste match. Cirka 29 grader i stekande solljus tog ut sin rätt på spelarna där LEIF var det klart starkaste laget för dagen.

Startelvan

Simon
Anton A – Erik – Mackan – Max
Rasse – Oskar – Petersson – Viktor
Anton N – Nicke

Avbytare: Tobbe, Micke, Martin, Melberg, Hedin

Matchen inleddes dock starkast av Stockaryd/Rörvik som med en uppenbar spelidé med långbollar på kvicka anfallare kunde riva upp sår i ett lite lamslaget LEIF inledningsvis. Med tiden växte vi dock in i matchen rejält och är laget som skapar de allra farligaste lägena matchen igenom. Genom ett starkt mittfältsspel och en konstants löpande Anton Nilsson började vi röra runt i ett ganska mycket långsammare Stockaryd-försvar. Efter cirka 20 minuter kommer vi till ett fint läge där vi efter en fast situation får bollen ut till Viktor som får till en fin träff som blockas av en Stockaryd-försvarare i sista stund. Vi firar stora framgångar i djupledsspelet men Stockaryd är luriga i sina omställningar och fasta situationer. Vi fortsätter dock vara det spelförande laget och Anton Nilsson kan sånär skicka in ledningsmålet i mitten på första när han ur lite snäv vinkel försöker panga in bollen på halvvolley. Vi hittar mer och mer rätt i positionerna ju längre halvleken lider och kan flera gånger anfalla i plural efter bollvinster centralt efter en Ngolo Kanté-artad insats av Oskar Lundin. LEIF hinner dock inte få in ett ledningsmål i första halvlek utan får gå till paus med vetskapen att oavsett hur trötta vi kände oss efter den helvetiska värmen så var Stockaryd/Rörvik ännu tröttare med tanke på hur halvleken formade sig.

Vi fortsätter på den inslagna vägen. Vinner kampen om mitten och släpper till ytterst få chanser då samarbetet mellan försvar och målvakt fungerar prickfritt. Värmen sjunker något och vi lyckas hitta ytterligare energi och kan lägga in en ny växel. Vi börjar riva sönder ett Stockaryd som trots ett bra försvarsspel börja sacka i djupled mot hästen Anton Nilsson på topp. Deras mycket duktiga målvakt får stå för några riktigt kvalificerade ingripande när Viktor Bengtsson springer sig loss två gånger efter förarbeteten av Anton och Anton. Marcus Petersson och Oskar hittar ännu mer rätt på mitten i andra halvlek och lyckas isolera Stockaryds klart skickligaste spelare på mitten som inte får någonting uträttat i andra halvlek. Klockan tickar dock upp mot 70 och våra krafter börjar sina något. Efter en magisk pass av Marcus Petersson kommer dock Nicklas Johnsson, som flyttats ner som ytter inför den andra halvleken, helt fri med målvakten. Det trasslar dock till sig lite och Nicke smäller ihop med målvakt och chansen ser ut att försvinna. Bollen som studsar lite varstans når dock en liggande Nicke som med en liggbicicleta skickar in bollen i en övergiven Stockaryd/Rörviks-kasse. 1-0 och en lyrisk bortapublik. Vi får energi av målet och matchen blir mer öppen. Stockaryd börjar bli frustrerade och smäller på fult i flera dueller. Det var på detta sätt vi även skulle avgöra matchen. Vi behöll kylan efter 1-0 och med bara 4 minuter efter Nickes mål har vi en dubbelchans där Anton Nilsson blir fullständigt manglad av en tydligt irriterad Stockaryd-spelare. Solklar straff där Anton Nilsson blir liggande en lång stund. På efterföljande straff är Marcus Petersson säkerheten själv och skickar in 2-0 bakom en chanslös Stockaryd-keeper.

Sista kvarten går Stockaryd på storoffensiv. LEIF genomför byten där samtliga avbytare, utöver Tobbe-målvakt, Andreas Melberg, Nicklas Hedin, Martin Göransson och Micke Axelsson byts in. Stockaryd skapar några halvchanser men ingenting som oroar i LEIF-lägret som tar 3 otroligt viktiga poäng i en tuff bortamatch.