Norrhults BK – LEIF

Norrhults BK 3 - 0 LEIF
02 jun 2017 - 19:00Odenplan

Matchrapport

LEIF spelade på fredagen den 2/6 bortamatch mot Norrhults BK. En match som präglades av tufft spel, mycket frustration och siffrorna skrevs till 3-0 för hemmalaget.

Laget:

Åberg

Anton A – Anders – Robin – Rasse

Viktor B – Hedin – Marcus P – Viktor G

Anton N – Mario

Bänk: Ola, Micke, Lööf, Affe, Galfi

Matchen började fint för de för dagen orange-klädda LEIF:arna. Norrhults hemmaborg, Odenplan, är troligtvis en av de vackrare undertecknad spelat på. Fin matta och naturläktare som vid bättre skötsel skulle tilltala många lokalfotbollsfantaster. Nåja, LEIF inledde starkast, man radade upp flera fina chanser de inledande 20 minuterna och precis som under hela matchen skulle Norrhult grisa ordentligt matchen igenom och skicka långt och resolut mot sina tunga anfallare. Det gick inte så bra inledningsvis, och inte under större delen av matchen egentligen heller.

LEIF trummar på men har svårt mot en storspelande Norrhults-målvakt som plockar alla fasta situationer matchen igenom och armén av Norrhults-försvarare framför sig. Det var även mycket tight centralt vilket gjorde det svårt att penetrera igenom mittlåset så mycket fick gå runt på kanterna varifrån det matades inlägg men som inte skördade några framgångar.

Efter första 20 känns det nästan för bra, att det var en tidsfråga innan nollan skulle spräckas. Istället sticker Norrhult upp, krigar till sig en hörna och gör 1-0 efter lite missar i boxen av LEIF. Blytungt men det kändes lite som vår match, åtminstone spelmässigt men uddlösheten i den sista tredjedelen skulle besvära oss resten av matchen och när vi sammanfattar matchen känns det som att 0-0 var det bästa resultatet vi kunde få.

Norrhult får efter målet i den 22:a minuten luft under vingarna och inleder en intensiv press som LEIF stundtals har svårt att spela sig ur. LEIF börjar slarva, har brottom och har oerhört dålig kommunikation och det är på så sätt 2-0 även trillar in. Linjemannen vinkar på både hörna och inkast och LEIF blir, precis som förra matchen mot Hjortsberga, förvirrade och oorganiserade. Norrhult chanser och slår en kort hörna. Inne i LEIF:s box står 4 fria NBK-spelare varav en av dem enkelt knoppar in 2-0. Återigen missar i organisationen och något som präglat oss tidigare under säsongen. Som tur väl blåser domaren snart för halvtid och det känns som att om vi lyckas göra 2-1 tidigt bör vi kunna vända på steken. Så mycket bättre SKA vi vara.

Så blev det inte. Vi inleder i och för sig med en intensiv press, och vaskar fram hörnor och frisparkar som NBK:s målvakt plockar borta. Få ordentliga farligheter med andra ord och det skulle prägla hela den andra halvleken då LEIF skapar anfall på anfall utan att på riktigt skrämma NBK:s försvarsarmé. Det kändes som det bitit oss i baken rejält. Vi visste att detta var ett primtivt lag, men med en tydlig idé på omställningar och fasta. Att därmed försöka göra mål på ett sådant lag är extremt svårt. Vi går upp 3-5-2-uppställning. Affe och Lööf kommer in och rör om. Särskilt den förstnämnda som stod för ett mycket fint inhopp och gav en injektion för stunden men som inte mynnade ut i några mål. I stället 3-0 till NBK i matchens absolut sista minuter när vi har plockat upp allt vi har. Nattsvart igen och åtta JÄVLIGT TRÅKIGA mil hem.