Norrhult Borta

Norrhult 0 - 1 LEIF
19 jun 2018 - 19:00Odenplan

Matchrapport

Det spelades även en match den 19:e juni där vi skulle spela höstmatchen mot Norrhult. Ett NBK vi även mötte i premiären som gått mycket tungt i vår och parkerat på en kvalplats. Hemma vann vi efter ett sent avgörande och kunde idag visa prov på lite större fotbollskunskaper och fullständigt dominera mot ett tillsynes helt nedgånget Norrhult, det laget som vi aldrig tog poäng av förra året och tagit 6 mot iår.

Laget
Simon

Martin – Anders – Erik – Max

Petersson – Shabir – Josef

Nicklas – Anton – Arvid

Bänk: Anton A, Viktor B, Hedin, Hugo, Ola

Norrhult var säkert sugna på att vända sin negativa trend, då man inte vunnit mer än två matcher i år, den senaste för två omgångar sen mot det fast förankrade bottenlaget Vissefjärda.

Deras sug gick däremot inte att hitta någonstans då vi fullständigt käkade upp Norrhult de inledande 45. 5-6 mål i NBK:s nät hade inte varit i överdrift där Anders, Nicke, Martin och Anton m.fl kommer till helt makalösa lägen som tyvärr inte kan förvaltas. Norrhult de skapar inget alls förutom ett par slumpmässiga fasta. Är det något vi har lärt oss av Norrhult är att man absolut inte ska tappa fokus då de ur ingenting kan göra ett par strutar. Precis som de gjort mot oss förra året. Däremot var det ingen fråga om vem som ville och skulle vinna den här matchen i första halvlek. Öppna mål, frilägen och fasta. Ja, det var troligtvis närmre 20 kvalificerade lägen för vår del. Efter cirka en halvtimme kunde vi dock göra matchens enda mål genom Shabir som lugnt och behärskat kunde placera in ledningsmålet med sin finfina vänster. Nu skulle det väl lossna? Norrhult gick mycket på chans där vi hade oceaner av yta bakom deras backlinje som nästan aldrig tog något så kallat djup. Där gillar Anton Nilsson att leka. Det blev däremot inte fler mål utan vi gick in paus med vetenskapen att med lite oflyt kan detta sluta i poängtapp.

Vi går ut i andra, med förhoppningen att kunna stänga butiken. Vi skapar chanser på rad, men sätter inte dessa. Samtidigt börjar vi sprida bolla och lata oss medan Norrhult tillåts in i matchen och kan hota i vår okoncentration. Vi har däremot oceaner av yta även denna halvlek och kan på riktigt ha gjort 10 mål utan problem den här matchen. Hela spektaklet på natursköna Odenplan avslutas med att Viktor Bengtsson lyckas med öppet mål skjuta bollen mot vårt mål med vänsterfoten, följt av Marcus Peterssons kommentar: ”Vafan gör du?!”. Och så får det vara, vad fan gjorde vi? Vi vann, igen med 1-0 och vi får fira midsommar i serieledning. Vi har nu gjort lika många mål som Furuby, som ligger sist i serien. Däremot skiljer det 23 poäng.

Tre stjärnor
3 – Anton Nilsson
Har ett sinnesjukt oflyt i avslutslägena, skapar dock allt på egen hand och verkar ha fattat att han är längre och snabbare än de flesta i denna serie. Ett monster i dessa matcher.

2 – Shabir Safi
Har hittat sin roll på det offensiva mittfältet där han är kylig och jobbig att möta, tack vare dennes grandiosa vänsterfot som även slår in segermålet. Kroknar lite i andra men jobbar som ett djur.

1 – Simon Sandell
Håller nollan, stabil i luftrummet trots en lite knäskada som följd av dubbla matcher förra veckan.