LEIF – Vislanda IF

LEIF 2 - 0 Vislanda IF
01 jul 2017 - 16:00Bokliden

Matchrapport

Det var dags för vårens sista match och det var Vislanda IF som åkte till Bokliden för att försöka bärga tre pinnar av oss ännu en gång. VIF vann premiären mot oss i våras med 1-0 och nu var det då dags för vår andra flyttade höstmatch efter mötet med Horda för två veckor sen. Förutsättningarna kunde vara bättre. SAMTLIGA av våra fyra ordinarie mittbackar hade åkt på förhinder. Mathias hade sin fotskada, Anders var avstängd, Robin hade sin stukade fot och Mackan, ja, han är 43, bara det bör vara ett förhinder. Dagen innan drog även Åberg på sig någon sjukdom och Simon fick med kort varsel ställa sig mellan stolparna. På plussidan var Josef tillbaka från sin magsjuka efter hans frossande av ett 20-tal salmonella-smittade McNuggets under midsommarhelgen och Mario tog ett expresståg från Bauhaus lager i Norrköping för att spela sin kanske sista match på Bokliden de närmsta åren. Nu fick Ubbe komponera ihop en ny sorts startelva och det skulle ta oss hela vägen då matchen slutade 2-0 till LEIF.

Laget:

Simon

Anton A – Marcus P – Hedin – Martin

Josef – Arvid 

Viktor L – Marre – Viktor G 

Anton N

Bänk: Rasse, Micke, Emil, Affe, Viktor B

Matchen inleddes väldigt stabilt av båda lagen. Mer eller mindre fullt ställningskrig där Vislanda skulle ge sig på samma taktik som i premiären med lyftningarna från backlinjen. Denna gången hade vi gjort vår läxa och vår defensiva kvartett skulle tillsammans med Simon hålla borta Vislanda från allt vad gäller målchanser matchen igenom. Oavsett hade vi stundtals stora problem med Vislandas fysiska spel och behövde tuffa till oss en del. De allra hetaste möjligheterna skulle därför vara åt Vislanda som lyckades vaska fram en del fasta situationer och frisparkar som vi med bravur plockade bort. Vislandas enda riktigt farliga chans i matchen skulle komma i den 37:e minuten då deras avige striker dribblade bort ett par LEIF:are och kunde komma 1 mot 1 mot Simon men avslutet kunde enkelt plockas upp av en välplacerad Sandell. I momentet efter ställer vi om, Marre dribblar sin gubbe, lägger ut mot Viktor G som efter en fantastisk räd på vänsterkanten spelar in till Viktor Lööf på bortre stolpen som distinkt prickar in ledningsmålet. Avlösande och något som skapade lite spänning i matchen. Resultatet står sig halvleken ut och vi går in till välbehövlig vila.

I andra räknade vi med en storm i Vislandas jakt till kvittering men denna uteblev. Istället kunde vi kontrollera och hålla borta Vislanda matchen igenom. Det var däremot Vislanda som skulle stå för bollinnehavet men de vita motståndarna är oerhört ineffektiva och lyckas ofta spela sig in framför vår backlinje men kommer liksom inte längre utan i deras desperata jakt efter mål kändes det som att vi aldrig någonsin kände oss riktigt hotade utan vi kunde istället fokusera på bollvinst och omställningar. Vi skapar ett par riktigt jäkla vassa sådana. Det nyskapade mittfältet med Josef och Arvid skulle vid bollvinster ställa om sylvasst. Först är Josef några centimeter från att knoppa in 2-0 med pannan. Minuter senare kommer Arvid igenom efter fint spel och avslutar i stolpen. Anton Nilsson skulle däremot få halvlekens bästa chans när han springer sig loss. Vår anfallare som inte gjort mål på en månad kommer fri med målvakten som istället för att rusa och styra ut Anton kryper ihop till en boll. Detta kanske ställer Anton som kan gå närmre och närmre innan han lägger bollen på just den kvadratmetern målvakten täcker. Måltorkan höll i sig. Dock skulle vår blondie där framme göra missen ogjord i slutet när vi lyckas vinna en frispark på egen planhalva. Undertecknad fick senare på kvällen höra om hela situationen. Stora delar av laget var mycket slitna efter det frenetiska jobbet matchen igenom och kapten Petersson stegade fram för att lyfta in bollen till de fåtal LEIF:are som stod i straffområdet. Vår högerytter Viktor Lööf slickar linjen på andra sidan och ropar på boll. Urban Bengtsson talar därför om att Marcus Petersson minsann aldrig kommer orka slå den 60 meters-passen till andra sidan. Petersson gör exakt det och Viktor Lööf kan måtta ett inlägg som prickar Nilssons panna och vi smäller igen butiken. ”Vem var det som sa något?” sade våran kapten efter målet.

Vi håller ut, luften går ur Vislanda som fick åka hem med noll poäng. Vårsäsongen är därmed avslutad och vi parkerar på en tredjeplats i en något haltande tabell. I början av juni gick vi in med målsättningen att vi skulle inför de avslutande fyra matcherna mot Angelstad, Horda, Torpa och Vislanda försöka ta 12 poäng. Det blev 10, vilket iallafall känns ganska bra. En oerhört stark insats mot Vislanda trots ett enormt manfall i försvaret.

Ubbe:s tre stjärnor.

★★★  Simon Sandell
Kallas in med kort varsel efter att Åberg dragit på sig sjukdom. Är själv även småkrasslig men Simon är säkerheten själv. Bedömer fint och styr sin backlinje med bravur. Håller nollan IGEN och det är löjligt hur vi kan sitta på två av kommunens tre bästa målvakter.

★★  Marcus Petersson/Niklas Hedin
Nytt mittbackspar. Egentligen mittfältare med förkärlek för krossbollar och snurrfinter. Det fick man strunta i mot Vislanda. Istället blev det nickdueller och motlägg. Imponerande bredd och stabilitet i truppen. Vårt mittförsvar i matchen visade detta på bästa sätt.

 – Viktor Lööf
Igång på riktigt efter att ha löst sin examen som civilekonom. 4 poäng på de 3 senaste matcherna och 1+1 mot Vislanda. Sliter hårt matchen igenom.