LEIF – Växjö Norra

LEIF 3 - 3 Växjö Norra
09 jun 2017 - 19:00Enevallen

Matchrapport

En ruskigt spännande match utspelade sig på Enevallen fredagen den 9:e juni då serieledaren Växjö Norra kom på besök. Matchen slutade slutligen 3-3 som rättvist speglade matchbilden.

Laget:

Åberg

Robin – Mathias – Anders

Anton A – Petersson – Martin

Josef – Hedin

Anton N – Marre

Bänk: Lööf, Viktor B, Affe, Micke, Rasmus
Matchen inleddes i moll. Redan efter 5 spelade minuter gör Norra 0-1 på ett distansskott som inte såg omöjligt ut för vår gode Åberg mellan stolparna. Tungt men vi spelade bättre än Norra och det dröjde ungefär 5 minuter till innan vi lyckades få hål på den obesegrade serieledaren efter att firma Anton och Anton stått för förarbetet innan Martin Göransson, ur en snäv vinkel, lyckades peta in bollen i öppet mål. Underbart och bensin på elden. Vi tuggar och tuggar och dominerar stundtals matchen med flera fina anfall. En klar skillnad från senaste matchen mot Norrhult. Efter en hörnkavalkad, tror det var 4 på raken, lurar Josef sin försvarare och knoppar in 2-1 på Peterssons hörna. Det var bara att köra. Efter målet faller vi dock ner i tempo och lyckas inte behålla spelet som istället tas över av Norra som kvitterar efter 25 minuter efter missar i uppspelsfasen. Vi försöker spela upp oss och skapar en del lägen genom Anton, Josef och Mario men lyckas inte återta ledningen. Istället gör Norra 2-3 i slutet på halvleken efter en hörna. En tung halvlek för delar vår defensiv och målvakt som dock skulle spela upp sig rejält i andra. Paus och vila.

I andra kommer vi ut och tar över igen. Flera fina lägen skapas men även Norra sticker upp och har med sina fina krossbollar möjligheter som hotar. Dessa sätter dock Åberg stopp för i andra. Det dröjer in till den 61:e minuten innan vi rättvist kvitterar efter att Josef blivit fri utanför straffområdet och placerat in 3-3 bakom en chanslös Norra-målvakt. Nu börjar bytena trilla in. Rasmus kommer in för Anton och Lööf för Hedin och Mario kliver ner som 10:a bakom Anton och Lööf. Det blir tungt och tufft och lite spel på mitten. Norra kontrar effektivt men vi räddas av domaren, Åberg och felbeslut av Norra spelare i den avslutande kvarten av matchen. I Norras intensiva försök till segermål lyckas vi kontra flera gånger och både Anton och Marre kan med lite tur kanske vinna matchen åt LEIF. Det ville sig dock inte och efter en nervkittlande avslutning där Robin skadar sig och Mathias kliver av så slutar matchen 3-3 och oavgjort.

En väl genomförd match som med lite effektivitet kan gå hela vägen för de svartklädda LEIF:arna. Dock slutar det vid 3-3 och ett klart uppsving sedan Norrhult borta.

Ubbe:s tre stjärnor. 

★★★  Anders Karlsson
Grisig, rivig och jobbig för Norras anfallare, blockar skott, är följsam och vinner det mesta. Håller ihop defensiven i det jobbiga slutskedet i matchen.

★★  Josef Carlsson
2-målsskytt i sin första match på Enevallen, vår mittfältstank fullständigt äter upp Norra stora delar av matchen och det är när Josef kroknar som mycket av vårt mittfältsspel går förlorat.

– Mario
Sliter i 90 min. Får inte till sina avslut eller kommer till heta lägen men jobbar och river med näbbar och klor vilket generar ytor och farligheter för lagkamraterna. Krigare.