LEIF – Hjortsberga IF

LEIF 1 - 2 Hjortsberga IF
24 maj 2017 - 19:00Bokliden

Matchrapport

Ett sent referat, det fick helt enkelt bli så. Det krävdes lite bearbetning och funderande. För det var längesen man varit så besviken på så många saker. Oavsett, inför matchen mot Hjortsberga låg vi trea, med ett guldläge att få häng på de två översta platserna i och med Vislandas och Vederslövs förluster. Vi hade en förlustfri svit på 5 raka matcher och såg väldigt starka ut. Även om det fanns mycket mer att önska av spelet de senaste matcherna hade vi ändå varit extremt svåra att forcera ner och ta poäng av. Givetvis ska vi då göra en av säsongens hittills bästa matcher mot Hjortsberga och få stryk hemma på Bokliden med 1-2.

Laget:

Simon

Mackan – Robin – Anders – Rasmus

Viktor B – Petersson – Josef – Viktor G

Mario – Anton N

Bänk: Lööf, Anton A, Affe, Hedin, Åberg

Matchen började i ganska högt tempo. Det blev direkt tydligt hur Hjortsberga spelar fotboll och det innebar långa bollar från sin spelskickliga mittback mot tunga och explosiva anfallare. Så såg det ut, och det blev vi som skulle bygga de längsta anfallen. Åtminstone inledningsvis. Viktor G vinner kampen mot sin ytterback och har fullständig show ute på vänsterkanten. Flera fina inspel och tar sig gång på gång runt denne. Han skulle även servera Anton Nilsson till halvlekens bästa chans när han nickar i fritt läge men Hjortsbergas målvakt, för övrigt bror till vår målvakt Simon, gör ena av de löjligaste reflexräddningarna som gjorts på Bokliden. Viktor får ett superläge men uppoffrande HIF-spelare blockerar. Hjortsberga sticker givetvis upp och har ett par riktigt farliga fasta situationer som vi med bravur klarar av. Josef och Petersson fullständigt äger mittfältet och det kändes som att när halvleken var slut bör det ha stått 2-0 till LEIF men ett disciplinerat och fysiskt Hjortsberga höll sin nolla intakt.

Frustrerade av HIF:s intakta nolla vandrade LEIF in i omklädningsrummet för paus-vila. I andra fortsätter det som den första slutade. LEIF för spelet, Hjortsberga som inte är särskilt nöjda med spelet fortsätter sticka upp i djupled och kommer närmre och närmre. Till slut, bara minuter in i andra halvlek gör HIF 0-1 efter att ha knoppat in en fast situation där bollen studsar över, mellan och igenom en LEIF-armé i straffområdet. Mycket orättvist för stunden men topplag har flytet och just det flytet skulle spegla slutresultatet.

Vi viker dock inte ner oss och inleder vår starkaste period i matchen där vi under 15-20 minuter knappt släpper in Hjortsberga på vår planhalva. Minuter efter deras 0-1 tilldelas vi straff efter att Josef stått för förarbetet och en HIF-spelare tagit med hands. Petersson är stensäker och trycker in kvitteringen. 1-1 och både 2-1 och 3-1 hängde i luften länge. Mario, Viktor G och inbytte Viktor Lööf missar samtliga fina lägen men ett uppoffrande Hjortsberga håller stånd. Det är med kvarten kvar som något händer. Vi faller längre och längre ner i banan. Hjortsberga tillåts vinna mark och inleder ett bombardemang som hålls emot tappert av LEIFs försvar. Hedin och Anton A byts in men vi lyckas aldrig etablera det föregående spelet på offensiv planhalva och det känns som att Hjortsberga är laget som har mer att ge.

Då händer det. Hjortsberga skickar långt i hopp om omställning. Efter en fair duell mellan Anders och deras anfallare som inte bör resulterat i mer än fortsatt spel, tilldelas HIF en mycket billig frispark utanför vårt straffområde. 4-5 LEIF spelare diskuterar länge med domaren som har fullt upp i diskussionen. I kaoset. Där samtliga LEIF-spelare står i en klump runt domaren spelar HIF en snabb frispark där Rasmus tvingas riva ner anfallaren i straffområdet. Domaren som knappt tittat på situationen dömer straff. Detta sker alltså i minut 91 och saboterar givetvis alla förhoppningar till 1 poäng. Med andra ord sätter HIF straffen och vinner. Ett svagt beslut där domaren inte lyckas hantera spelet, situationen eller spelarna. Möjligtvis ovaket av oss som inte lyckas organisera oss vid ett farligt frisparksläge utan tar för givet att signalen väntar. Nåja, bitterheten hos undertecknad är tydlig, även om Tony Peltola inte håller med. För visst har LEIF aldrig förlorat rättvist? Inte enligt undertecknad. Det är väl det som är så fint, att man kan vara så otroligt enögd med patent på referaten.

Nattsvart. 0 poäng och besegrade. Vi skiter även i 3 stjärnor. För detta var så jävla tråkigt.