Lammhult hemma herr

LEIF 2 - 0 Lammhult
24 maj 2019 - 19:00Bokliden

Matchrapport

LEIF tog en meriterande hemmaseger mot IFK Lammhult hemma på Bokliden fredagen den 24:e maj. Efter ett sömnpiller till första halvlek kunde LEIF dra ifrån i andra halvlek och vinna komfortabelt med 2-0 efter mål av Viktor Bengtsson och Marcus Petersson.
Laget:

Simon
Oskar – Erik – Mackan – Max
Niklas – Petter – Stoffe – Viktor
Anton N – Marcus P

Avbytare: Micke, Johan K, Hedin, Hugo, Rasmus.

Det utkristalliserade sig tidigt i matchen att Lammhult i synnerhet var på besök för att knipa en poäng. En tillsynes defensivt inriktad startelva byggde mycket av sitt spel på långbollar i djupet på en kvick men tunn anfallare som vi inte hade några problem med att neutralisera. Bakåt var man däremot mycket stabila och LEIF hade oerhört svårt att etablera några riktigt ordentliga anfall under de inledande 45 minuter. Lammhult satsade mest på distansskott och fasta situationer. Vi själva var något ängsliga under de första 45 minuterna och hade trots ett spelövertag en hög felprocent när det kom till pass och mottag vilken genererade i en del sena dueller som Lammhult kunde dra nytta av. Simon Segerberg i målet kunde dock freda målet från det som till slut kom fram.

Första halvleken var som ovan nämt mycket intetsägande och en klassisk känna-på-varann-halvlek som i boxning där ingen av lagen kom till någon kvalificerad målchans. LEIF rullade boll på den första två tredjedelarna men kunde bara räkna in en målchans i den första halvleken. Organisationen var dock på plats igen efter lite mer oorganiserade insatser mot Vislanda, Torpa och Angelstad. Sammantaget var 0-0 i paus rättvist men vi hade på känn att ett något manfallet Lammhult skulle bli mer passiva ju längre matchen led och vi själva skulle växla upp i andra för att komma till riktiga målchanser.

Sagt och gjort. I andra halvlek lägger vi in en högre växel och kan skapa flertalet kvalificerade chanser. Christoffer Bengtsson, Anton Nilsson och Marcus Petersson har samtliga fina chanser att spräcka nollan men det dröjer till den 62:a minuten innan dödläget bryts när Viktor Bengtsson petat in 1-0 efter en tilltrasslad situation i straffområdet.

Lammhult tvingas på offensiv första gången i matchen men kommer inte till särskilt många chanser där ett hårt arbetande försvar höll Lammhult stången i deras sista desperata försök att ta poäng. Lammhult öppnar naturligtvis upp sig efter det insläppta målet och vi kan fira stora triumfer i de ytor som uppstår. Petter Faeltenborg har med kvarten kvar ett fantastiskt läge att döda matchen men får bollen för långt i från sig i avslutet.

Spiken i kistan kommer sedan med 10 minuter kvar när vår kapten visar upp sig från sin bästa sida. Efter att ha fått en passning utanför straffområdet tar sig Marcus förbi sin första försvarare med en dragning, tunnlar nästa och avslutar numret med en tåpaj i bortre. Precis som ”il fenomeno” R9 gjorde en gång i tiden. 3 poäng var klara.