Hjortsberga IF – LEIF

Hjortsberga IF 0 - 5 LEIF
01 sep 2017 - 18:15Vislanda konstgräsplan

Matchrapport

Så var vi äntligen tillbaka. 3-2, 1-0 och 0-0 inför matchen mot fjärdeplacerade Hjortsberga. Matchen flyttades dagen innan även till Tallevis konstgräsplan i Vislanda istället för Blidavallen i Hjortsberga. Matchen, som i princip var spel mot ett mål, slutade 5-0 till LEIF efter 1-0 i paus.

Startelvan 

Simon

Anton A – Peltola – Marcus P – Martin G

Anders – Arvid – Hedda

Rasse – Anton N – Lööf

Bänk: Micke A, Viktor B, Emil H, Frank, Åberg

Det var bara tre poäng som gällde idag.  Vi inledde direkt med stor dominans. Vi smällde på. Hittade fina kombinationer i anfallet och spelade 90 procent av tiden på Hjortsbergas planhalva. Stundtals spelade vi bara med två försvarare och fyllde på med mycket folk mot ett passivt och defensivt inriktat Hjortsberga som satsade helhjärtat på kontringar och långbollar. Det behövdes tålamod av oss för att lyckas penetrera detta lag och även om Lööf prickade stolpen, Anton avslutade fem gånger, Hedin med några distansskott så skulle det dröja innan vi spräckte nollan. Hjortsberga hotade dock. Vid våra avslutade anfall kunde man ställa om snabbt på två anfallare som hotade en del men inte mer än att Simon kunde skydda holken från några slumpchanser. Vi skapar en hel drös med hörnor som hotade rejält. Det var på just så vis vi skulle ta ledningen. I den 35:e minuten slår Lööf, som petat kapten Petersson från de fasta situationerna, en fin hörna som resulterade i kaos i straffområdet. Till slut hamnar bollen bakom Hjortsbergas keeper efter att Hedin resolut sparkat in bollen. Oerhört skönt. Anders och Lööf kommer till ytterligare fina lägen men vi sprider bollarna till höger och vänster. Det känns som om det skulle kunnat stå 0-5 i paus i denna ganska avslagna och ensidiga match. Hjortsberga, som kommit till matchen med 13 spelare efter ett gäng avbräck och spelarförluster, kunde hålla stången halvleken ut men det kändes som att det skulle lossna i andra när vår fysik skulle ta över och det något otränade gulsvarta ”hemmalaget” skulle krokna och bjuda oss på mer. Halvlek och välbehövlig vila på konstgräset.

Det pratas åter om tålamod och lite mer desperation i straffområdet. BOLLJÄVLEN SKA IN TILL VARJE PRIS. Det ger resultat. Vi kommer ut och tar över ännu mer än i första och det dröjer bara 3 minuter innan Anton Nilsson och Arvid väggar sig förbi Hjortsbergas backlinje och Anton får återigen göra mål när han fri med målvakten skjuter in 0-2 via stolpen. Där tog vi fram hammaren, satte i den sista spiken i kistan och smällde igen skiten. Nu var det bara en fråga om målskillnad, eller?

Hjortsberga skulle dock, i vår iver, lyckas kontra och kommer till ett antal fina lägen men som LEIF-försvaret avvärjer de gånger som domaren inte blåser för offside. Vi blir lite loja, lite målsugna och blottar oss för omställningar. Skulle Hjortsberga reducera kan det helt plötsligt bli match. Med timmen spelad dödar Robin dessa risker genom att bredsida in en ny hörna från Lööf. Robin blev så glad att det första han gjorde i bilen hem från Vislanda var att ringa till sin sambo och berätta om sitt mål, som Anton Nilsson förövrigt vill få till självmål via touch. Skitsamma, är Robin glad är undertecknad glad och glad blir man, om man gör mål.

Ännu gladare blir man om man gör hattrick. Det blev vår blondie på topp som skär gigantiska sår i Hjortsberga med sina djupledslöp och i minut 76 och 79 skulle Anton Nilsson lyckas göra LEIF:s första hattrick i A-sammanhang. Kul för pojken som även i år hamnar på tvåsiffrig målskörd. Anton Nilsson byts sedan ut för Micke Axelsson och den sistnämnde skulle få några magiska lägen att göra mål på men dennes vänstra högerfot skulle svika. Tur vi ledde med 5-0 men 7-0 är roligare. Emil kommer in istället för Arvid och NYBE:s kronprins styr upp ett gäng fina omställningar ihop med Rasmus och Anton A som blivit sugna på att spräcka sina personliga målnollor under årets säsong. Även B-lagets frisparkskung Frank byts in istället för Martin och stabiliserar. För det är just det Frank är, stabil. Tiden rinner ut och det blir inga fler mål. Islossning och seger efter tre raka matcher utan vinst. Ingen bländande insats av oss utan ett klart skadeskjutet Hjortsberga som kroknar fullständigt i andra halvlek. Ny nolla för Simon som håller sin 7:e nolla på 8 matcher. Så är det.

Kvalplatserna är utom räckhåll i praktiken. Vi står för närvarande på 31 poäng och har 12 poäng till att spela om. Troligtvis behöver vi 44 för att i regel kunna nå topp tre. Matten säger sig självt. Nu försöker vi avsluta säsongen så snyggt som möjligt. B-laget går som bekant som tåget och behöver 4 poäng på de återstående 3 matcherna för att säkra seriesegern. Det känns kul.

Nästa vecka tar vi emot Norrhult på Bokliden. Vi ses!