Genrep: Moheda

LEIF 1 - 1 Moheda
06 apr 2019 - 14:00Enevallen

Matchrapport

I lördags spelade vi genrep inför fredagens seriepremiär mot Horda AIK. Förra årets serieantagonist tillika division 4-laget Moheda stod för motståndet och Enevellan stod som arena för en relativt välspelad match mellan två fysiskt starka lag.

Startelva
Simon
Oskar – Erik – Anders – Jonte
Nicke – Stoffe – Petter – Micke
Anton N – Petersson

Avbytare: Anton A, Viktor B, Mackan J, Shabir S, Rasmus J

Klockan 14 blåste domaren igång matchen och det blev tydligt att båda lagen hade svårt att behärska den lite svårspelade planen. Det hämmade däremot inte våra försök att hålla bollen på backen och spela igenom Mohedas lagdelar. Moheda å sin sida bygger mycket av sitt spel på längre bollar mot Axel Nilsson som agerar target där mittfältet skall snappa upp andrabollar och skicka ut mot kvicka yttrar. Detta gick sådär då bollerövringar och bolltapp avlöste varandra och inget av lagen fick ut maximalt av sina anfall. Efter cirka kvarten efter att vi och Moheda känt på varandra börjar vi ta över mer och mer och kan med vårt rappa passningsspel skära djupa sår i en relativt högt stående Moheda-backlinje. Nicke Johnsson kommer efter cirka 20-25 minuter till två mycket fina chanser. Först löper han in i banan och serveras av Stoffe i djupet. Fri med keepern försöker han sig antingen på ett löst skott, eller en hård rundning. Oavsett klipper målvakten Nicke rakt över benen och troligtvis hade ett rött kort delats ut ifall det inte varit en träningsmatch då ett decimerat lag inte riktigt fyller en träningsmatchs funktion. Frisparken efteråt slås en bit utanför. Nicke är i händelsernas centrum även några minuter senare när han blir fint framspelade av Anton Nilsson men kan fri med målvakten inte avsluta innanför stolparna. Vi fortsätter att trumma på och Moheda skapar i princip bara chanser när vi slarvar i uppspelsfasen. På dessa planer i april är det väldigt viktigt att låta bollen göra jobbet och minimera riskerna för bolltapp. Vi skapar sedan ytterligare två riktigt bra chanser i mitten på den första halvleken när Petter först provar avslut utifrån som smiter precis utanför stolpen. Samma läge utanför straffområdet uppstår igen och Petter kommer lite närmre och prickar kryssribban. Efter våra försök börjar vi falla lite i tempo och Moheda ges åter initiativ i matchen och kan hota rejält på fasta situationer. Det är även på ett sådant sätt deras 1-0-mål kommer då vi är lite för tama i boxen efter en hörna och med öppet mål river Anton Nilsson ner en Moheda-spelare som då träffar ribban. Domaren missar dock inte tilltaget utan tilldelar Moheda en regelrätt straff som förvaltas på bästa sätt. Vi reser inte oss direkt efter målet utan de återstående 5 minuterna av halvleken spelas av och vi tar en välbehövlig vila.

I paus går Erik av efter att denne inte riktigt kurerat sig från sin 5 veckor långa man-cold och således kliver Mackan Johansson in i mittlåset jämte Anders. I andra tar vi över igen och det dröjer bara cirka 5 minuter innan vi kvitterar. Efter att ha etablerat anfall på sista tredjedelen slår Stoffe Bengtsson en magisk chippass från cirka 15 meter utanför straffområdet till Marcus Petersson som är skicklig i nedtagningen och kan fri med keepern placera in 1-1. Det börjar kännas som om vi har mer att ge än de gulklädda och de börjar falla djupare och djupare ner i planen medan vi etablerar spel på deras planhalva. Däremot kan de raskt ställa om då och då och hota rejält på fasta situationer där vi har lite att jobba på i den egna boxen. Tuffa till oss lite och inte vara rädda om tårna. Simon Segerberg står för några rättså svettiga räddningar och fredar målet exemplariskt. Med cirka halvtimmen kvar börjar lagen byta in de flesta avbytare vilket gör att spelet blir lite ryckigt. Dock kan vi etablera ännu mer spel och har periodvis powerplay-liknande anfall på Mohedas planhalva men lyckas inte hitta igenom med de mest avgörande aktionerna eller genombrotten. Moheda är inte sena med att försöka kontra i vår iver efter ett segermål och får i slutet av andra halvlek en mycket billig straff efter att Mohedas spelare trillar över Anders Karlsson. Rättvisan segrade i detta fallet då Simon Segerberg räddar straffen. Vi försöker oss på några försök till men saknar den där sista edgen för att vinna matchen som slutar 1-1. En riktigt bra genomkörare och blott vår andra match på gräs. Både spelet och planen blir förmodligen bättre under säsongen!