Angelstad IF – LEIF

Angelstad IF 0 - 6 LEIF
15 jun 2017 - 19:00Angelvi

Matchrapport

På torsdagen den 15: juni spelade LEIF match mot Angelstad IF på bortaplan och vann komfortabelt med 6-0 efter 1-0 i paus.

Laget: 

Simon

Mackan – Mathias – Anders

Lööf – Petersson – Martin G

Josef – Affe

Anton N – Marre

Bänk: Anton A, Rasmus, Viktor G, Emil och Åberg.

Uppvärmningen kunde varit bättre, det var mygg, opumpade uppvärmnings-bollar och ganska varmt. Detta ledde till att vår kapten Marcus Petersson tog tag i saker och ting och började innan match pumpa matchbollarna. Vilken förebild. Hade han bara jobbat lite på sitt humör så tror jag Nanne Bergstrand värvar tillbaka honom till Kalmar nån dag.

Matchen inleddes på det sätt som vi väntade oss. Vi skulle få rulla och försöka penetrera ett defensivt och omställnings-inriktat Angelstad. Dock kändes det som att lite okoncentration och kanske en gnutta underskattning spridit sig i LEIF-truppen som spelade ganska slarvigt men som aldrig utsattes för några prov under hela matchen. Angelstad, som inte tagit en poäng i årets serie, hade ett skott på mål på hela matchen och det stod vår högerback Viktor Lööf för när han försökte spela hem till Simon.

Nåja, både Marre och Josef blir frispelade under matchens inledande 10 minuter men målvakten i Angelstad kommer ut bra och parerar. Vi trycker fram och skapar massvis med lägen men där avsluten är för tama. Det dröjer till knappa kvarten innan Affe spräcker nollan efter att Josef vält omkull ett gäng AIF-spelare och spelat snett inåt bakåt till Affe som i sin första start för säsongen enkelt placerar in ledningen. Viktigt mål och något som behövdes då det fanns mycket att önska av vårt spel. Angelstad sätts dock under ständig press via krossbollar som visserligen allt som oftast gick åt pipan. Vi hotade även på våra fasta situationer som vi inte skulle få någon utdelning på.

”nu byter vi variant” – ropade Anton Nilsson efter att han nickat över från en halvmeter på en hörna.

Angelstad räcker helt enkelt inte till spelmässigt och spelar stundtals ganska tufft med mycket armar i huvudhöjd och kapningar när man inte hinner med våra spelare. Halvleken slutar alltjämt bara 0-1 till LEIF. Det förväntades en hårtork i paus av Urban då det likaväl kunde stått 5-0 om vi haft lite skärpa i de avgörande momenten.

I andra däremot får vi fart i laget. Efter 30 sekunder borrar Mario upp bollen i krysset efter att fått bollen till skänks av Angelstads målvakt. Det slutar inte där för den stackars AIF-keepern. Efter en kross kommer Anton Nilsson fri och nickar över målvakten som fortsätter i duellen och sänker Anton Nilsson totalt. Det klaraste röda kortet för säsongen. 11 mot 10 och stängd butik. Nu var det att jobba på målskillnaden. Det är alltid kul.

Efter utvisningen dröjer det 10 minuter innan Urban byter in samtliga utespelare på bänken och plockar ut Anton Nilsson, Martin G, Marre och Affe. Det får fart direkt. Ett Angelstad som tvingats kriga som djur i det numerära underläget skulle nu falla ihop som Mathias gjorde på Boklidens parkering efter matchen, kramp tydligen, som mittback.

I minut 67 smäller Petersson in 3-0 från distans. Skönt för honom att äntligen få göra ett spelmål. Det fortsätter, Rasmus Svensson har fullständig show på sin vänsterkant och efter en soloprestation blir han fälld i straffområdet och kastar sig likt Suarez. Petersson förvaltar straffen säkert och gör sitt andra mål för matchen. Emil Hallengren som efter ett Hat-trick senast i B-laget skulle hålla i sin goda målform och efter ett par fina lägen lyckas han vinkla in 5-0 efter att Rasmus igen stått för förarbetet. Med två minuter kvar springer även Josef sig fri och bombar in 6-0. Domaren blåser av och LEIF kan inkassera 3 poäng i jakten på topp 3-placeringar.

Det kändes lite som en B-lagsmatch. Ganska tamt, och att man inte behöver ge sitt yttersta för att komfortabelt vinna. En livsfarlig match med andra ord där man med oflyt kan släppa till och kanske tappa poäng. Lyckligtvis behåller vi skärpan under större delen av matchen och kan till slut vinna utan att ha släppt till en målchans knappt.

Ubbe:s tre stjärnor.

★★★  Marcus Petersson

2 mål. Dirigerar mittfältet totalt med sin passningsfot. Får mycket utrymme i denna matchen och ät överlägsen matchen igenom. Även hård i det defensiva. Får göra mål från distans efter 1,5 säsongs felträffar.

★★  Simon Sandell
Med tanke på att det är vi som avslutar på Angelstads enda chans i matchen så kan denna tyckas vara lite skum. Dock en ny nolla för Simon som agerar med pondus och stabilitet matchen igenom trots att han aldrig sätts på prov.

 – Mathias Wikingsson/Emil Hallengren
Oavgjort mellan Mathias Wikingson och Emil Hallengren. Den förstnämnde på grund av att han vid 30 års ålder känner att han behöver totalklippa seriens kanske yngsta spelare i Angelstad och den andre för att han lyckades göra ett mål på 0 touch. Intressant.

Extra-stjärna: Idag kommer även en extra-stjärna till Kent-Ove Johansson som stod och rökte matchen igenom vid avbytarbåsen och höll myggen borta. Det lilla gör det stora. Det gäller visserligen passiv rökning också.