Angelstad borta

Angelstad 0 - 9 LEIF
15 aug 2019 - 19:00Angelvi

Matchrapport

Vi kom, vi såg, vi segrade. Det kändes passande att göra en halvreferens av Julius Caesars citat från dennes fälttåg i Gallien någon gång i antiken. Angelstad var annars ett ställe som man på förhand fick lite kalla kårar av. De flesta lag gör sina sämsta prestationer för säsongen här, vilket inte är en slump. Angelstad är luriga borta och åka ut till Angelvi för att jogga hem 3 poäng är nog något som inget lag i serien klarar av. Även om man pulveriserat AIF hemma. Vi dök upp i Angelstad runt 17.30 och kunda blicka ut över en trevlig anläggning. En känning på planen hanns också med. Väl ute på plan insåg man själv att man inte är en särskilt bra spelare som tvingas spela på denna sortens planer. Halva planen släppte så fort man tog avstamp, den andra såg ut att vara klippt med tröska. Men det skulle nog gå att lira boll här ändå.

Laget:

Simon
Anton – Sjöblom – Mackan – Martin
Viktor – Petter – Stoffe – Rasse
Anton N – Petersson

Bänk: Nicke, Marre, Max, Tobbe, Oskar

Vi drog igång i ganska högt tempo. Vi vet att ifall vi gör första målet så brukar det bana väg för tre poäng. Ett 100%-igt facit vi har hittills den här säsongen. Därför var det ganska skönt när Patrick Sjöblom skallade in 1-0 redan efter 5 minuter på Marcus Peterssons flacka hörna. Här och nu var det ganska lugnt. Vi skapade massvis av chanser. Angelstad hade oerhörda problem med vår offensiv och kunde sällan anfalla organiserat. Mörkare blev det för hemmalaget när man bryskt tacklar Anton Nilsson i friläge. Den mycket sympatiske domaren, som vi även hade äran att ha i Stockaryd i våras, som även vägrade vattenpaus i 33 graders värme, visade det röda kortet och saken kändes biff. Vi var nu 11 man mot en motståndare som tydligt tappade luften. Med 25 minuter spelade kom 2-0. Marcus Petersson avslutade ett fint anfall. Bara 3 minuter senare kom även 3:an. Ett av säsongens vackrare strutar signerat Christoffer Bengtsson. Petter vann mark centralt, hittade ut till Rasse på kanten som drog sin gubbe, skickade in bollen till Anton Nilsson på bortre stolpen som osjälviskt(?!) nickade bollen till en galloperande(??!?!) Christoffer Bengtsson som i öppen kasse skallade in bollen.

Vi drog härefter ner lite på tempot, började bli lite loja. Det var naturligt med tanke på hur matchen utvecklade sig. Däremot finns det ett värde i att köra på och försöka vinna in de 17 plusmål vi förlorade när Horda drog sig ur serien strax innan matchstart. Innan paus kom även 4-0 när Marcus igen höll sig framme och gjorde mål efter att denne spenderat en stund på bänken efter en lårkaka. Mario Bobuiescu gjorde sina första minuter för säsongen och han stöka i motståndarförsvaren till LEIF-supportrarnas stora förtjusning. Paus och det var numera bara en fråga om siffror.

Vi skulle bara mala på i andra. Försöka hitta vårt högsta tempo och helt enkelt bara mata det mesta i anfallsväg. Redan efter 5 minuter springer Anton sig loss, pangar ett avslut som touchar en AIF-spelare in i mål. 7 minuter senare skickar Marcus Petersson in en volley på Rasses inspel. Petter han skjuta in 7-0 med dryga timmen spelad och vi hade full kontroll på allt. Vi börjar rotera och hela bänken får speltid. Vi börjar dock tappa i fart och låter Angelstad desperation-anfalla ett par gånger men inget som hotar Simon i mål. Med 3 minuter kvar fick Mario kröna sin debut med att stänka in 8-0 efter ett fint inspel av Nicke J. Petter Faeltenborg gjorde sitt andra på en retur innan Angelstad fick matchens första kvalificerade målchans när de på en fast situation sånär får in en reducering. Max Almblad agerade dock räddande ängel och räddade på mållinjen.  Vi kunde därmed lämna planen med 9-0 ner till Angelstads källar-omklädningsrum.

En stabil seger där vi fullständigt demolerar Angelstad i anfallsväg. Det bör även noteras att vi under matchens gång troligtvis missar 4-5 öppna mål och ett ex antal ruskigt kvalificerade målchanser. Däremot ska Angelstad ha en stor eloge för deras krigande matchen igenom.

Nästa match äger rum på Bokliden i Liatorp, Torpa kommer på besök. Dags för revansch.