Single Blog Title

This is a single blog caption

Inför: LEIF – SANDSBRO

Så var vi vid kvalmatch 1! Ett heltaggat LEIF ska göra allt i sin makt för att få bästa möjliga start på kvalspelet till division 4 2021. Motståndet i kvalgruppen sträcker sig från våra rivaler DIF/PIF till Runsten/Möckleby på Öland. Vi inleder dock med att ta emot de gulgröna från Sandavi i Växjö imorgon lördag. 

Sandsbro AIK gästar oss på Bokliden i den första av tre kvalmatcher. Ett Sandsbro som slutade tvåa i division 5 södra, på samma poäng som Alvesta GIF som dock hade en betydligt bättre målskillnad och seriefinalen som utspelades i seriespelets sista omgång var av enbart akademisk karaktär då Alvesta hade behövt släppa in ett rejält antal bollar för att vara det minsta hotade. Precis som alla förutspådde innebar detta att Sandsbro ändå vann matchen med 1-0 och säkrade således sin andraplats framför vår fjolårsantagonist Vederslöv/Dänningelanda. Vilka är då Sandsbro AIK på pappret? Vilka är de som ska försöka förstöra för oss?

Motståndet är troligtvis ingen okänd förening för någon med de minsta fotbollskunskaper. Så sent som 2017 kvalade de sig upp till division 3 genom att slå ut bland annat Ljungby IF och IFK Grimslöv/Västra Torsås. Man hade fått ihop ett oerhört starkt lag med bland annat Joel Friman, Jim Gustafsson, Adam Ljungberg och Jacob Croby i spetsen. Dessa försvann dock med vinden till bl.a Räppe GOIF och även nedåt i divisionerna vilket gjorde att Sandsbro stod med ett tunnt U-lag inför division 3 säsongen 2018. Med det ovan i åtanke valde dock Sandsbro AIK att starta om i division 6 istället med sina unga adepter. LEIF-bekantingen Jon Bengtsson gjorde bl.a en sejour i klubben 2018. Dock ville det sig inte första året utan det dröjde till förra året innan man kunde kvala sig upp till division 5. Mycket med hjälp av de ex Växjö Norra-lirarna Kenan Karic och Alen Maslic. Redan i år lyckades man alltså spela sig till en ny positiv kvalplats. En äldre trupp med förstärkningar genom bl.a Liatorps och DIF/PIF-bekantingen Chris Möller och ex-proffset i b.la bosniska, azerbaijanska och omanska högstaligorna: Adis Culov. Man hade därmed, inför Corona-säsongen 2020, alla möjligheter att hävda sig i toppen av tabellen. Sagt och gjort och man inledde mycket starkt med bl.a en meriterande storseger mot Vederslöv/Dänningelanda med 6 mål mot 1. Man åkte bara på pumpen en gång under det 11 omgångar långa seriespelet, och det mot Vislanda. Något vi själva kan känna igen oss i. En stark säsong i ryggen och allt att vinna i kvalet. I övrigt är man ett bolltrillande lag men där mycket går genom jätteduktiga Adis Culov som ofta huserar på offensivt mittfält. Mycket går genom Culov och förhoppningsvis kan vi sätta stopp för anfallsspelet genom att ligga nära en spetsspelare av hans kaliber.

Vi själva har en positiv känsla. Vanligtvis i negativt kval är att man ”trillade” ner på kvalplats. Vi själva får nog resonera som att vi ”grejade” en kvalplats med tanke på hur säsongen artade sig. Vi lyckades genom vändningen mot Rejban få in ett nytt go som vi hoppas kan bära långt i ett kvalspel. Vi är väl medvetna om vilka kvalitéer vi besitter individuellt men även som grupp och Sandsbro får vara jävulskt bra om de ska slå oss på vår hemmaplan och vi är på rätt humör.

Följ oss från distans eller följ matchen i MinFotboll-appen. Nu åker vi!