Single Blog Title

This is a single blog caption

Växjö BK – LEIF 2-0 (1-0)

På onsdagen 9 september åkte LEIF:s tappra mannar till Sportfältet, Teleborg för att ta sig an bottenkollegan Växjö BK. Det blev en trist historia där LEIF blandade och gav i prestationen och motståndarna, tack vare ett frenetiskt försvarsspel, storslaget målvaktsspel och skärpa framför mål, kunde skicka hem de för dagen rosa-svarta LEIF:arna med 0 poäng i bagaget.

Åberg
Anton A – Sjöblom – Anders – Martin

Petter – Mario – Stoffe
Anton N – Marcus P – Mahdi

Bänk: Lucas, Oskar, Jonte, Max, Hedin

Domaren blåste igång matchen 19.00 på konstgräset som skulle bli lite av en negativ nämnare för det tillresta LEIF-laget. Under dagen hade regnet öst ner och till matchstart tog hårda vindar vid och höstkylan blåste in över ett mycket obekvämt sportfält. Därför hade vi stora problem att behärska underlaget de inledande 25-30 minuterna av första halvlek. En fullständigt horribel passningsprocent och hög teknisk felprocent gjorde att vi enkelt tappade boll och blottade oss för enorma omställningar när ett er bekvämt BK kunde hitta rätt i djupet. Hemmalaget gjorde livet svårt för oss genom att främst applicera en ganska primitiv fotboll genom tydliga djupa bollar på duktige Mario Delic som lyckades hitta ytorna mellan vårt mittfält och försvar. Väl därefter kunde LEIF freda sitt mål ganska stabilt men känslan var att slumpen skulle kunna spela en avgörande roll i kvällens match. Efter en negativ inkörsperiod på konstgräset kunde vi dock börja sprida lite skräck i motståndarna när deras passningsspel inte funkade. Vi skapade en del hörnor och testade deras målvakt med tämligen tama avslut. Det kändes däremot som att vi var på gång och höll jämna steg med motståndet. Därför kom det lite av en kalldusch när vi tappar boll centralt i slutet av halvleken och efter ett rejält fusk i det defensiva ansvaret kunde BK hitta luckor vid straffområdeslinjen. Ett långdraget LEIF-lag kunde inte freda målet utan den tidigare nämnda Mario Delic kunde snyggt placera in ledningsmålet för hemmalaget bakom en chanslös Marcus Åberg i LEIF-kassen. Med 5 minuter kvar av halvleken hände inga nämnvärda incidenter och LEIF kunde besvikna gå in i paus med förhoppningen om att höja sig ytterligare den avslutande 45-minutersperioden.

Efter en längre paus till följd av Växjö Kommuns mycket bristfälliga belysningsanordningar kliver LEIF ut med ny energi och kan tämligen omgående ta tag i tillställningen. Redan efter ett par minuter ligger bollen i nät efter att Mario nickat in bollen. Linjemannen stod dock med flaggan i högsta hugg vilket kändes märkligt då bollen tillsynes gick bakåt. Det ska dock tilläggas att undertecknad befann sig knappa 50 meter från situationen och utgör således både ett dåligt och färgat vittnesmål till situationen. Inget mål den gången utan istället för att vi skulle jämna ut resultatet kliver BK fram på en fast situation efter slarviga bolltapp från vår sida. Väl på den fasta situationen kunde Mario Delic utnyttja LEIF:s något tama markeringsspel och skjuta in 2-0 via Anton Nilssons skalle. Både oflyt och förtjänt för vår del. Vi tuggar dock vidare och matchen går in i ett oerhört kamp-stadie där vi tar ett starkt grepp om matchen. Det bör tilläggas att både Patrik Sjöblom och Niklas Hedin hade under den inledande 3-minutersperioden av andra halvlek klivit av med skador och Jonte Franzen fick kliva in på högerbacken medan Anton ersatte Sjöblom/Hedin i mittlåset. BK började spela tufft och en något inkonsekvent domare hade svårt att hitta nivån och konsekvens i sina domslut, på båda håll bör sägas. Detta gjorde att skönspelet uteblev och s.k hawaii-fotboll tog vid där vi etablerade rejält tryck. Vi skapar flertalet lägen efter längre anfall men är för tama i boxen, eller så är BK:s målvakt där och ges fria tyglar till att demolera LEIF-anfallare, där åtminstone någon enstaka duell definitivt bör renderat i en straffspark. Men målvakten är helig i de situationerna, och för enkelhetens skull så slipper gärna domarna ge sig in i de incidenterna. Ett hårt försvarande BK kommer till en del kontringar men etablerar ytterst sällan något eget spel på offensiv planhalva utan föredrog att bevaka sin ledning och freda sitt mål, vilket man gjorde med bravur. Vi fortsätter att skapa och är som närmst när Mario får till en fin träff med pannan där BK-målvakten verkar ha bytt ut materialet i sina handleder till Titan. Bollen styrs i ribban och vi lyckades inte få kontakt sista tio. Vi faller mer in i ”ett-slaget-lag”-mentaliteten och har svårt att orka med någon forcering de sista minuterna. Inte heller ges vi någon tilläggstid trots att kanske 15 minuter av halvleken troligtvis bestod av döda situationer som inkast och insparkar som det försvarande BK inte hade särskilt bråttom med att genomföra. Surt men i grund och botten bara oss själva att skylla för poängtappat då vi gav bort målen genom ansvarslösa ingripanden i både det offensiva och defensiva delarna av spelet och inte heller besitter skärpan i de avgörande uppspelen, avgörande passningarna och avslutslägen. Ny måstematch på onsdag mot Markaryds IF på Sparbanksparken. 3 poäng, ett måste.