Single Blog Title

This is a single blog caption

The ladies ångar på i Växjö-serien och tar 3 nya poäng borta på Norremark

Under lördagen var det dags för en ny seriematch och denna gång stod Sandsbro/Hovshaga för motståndet. Det blir en jämn 1:a halvlek som slutar 2-2 men LEIF vinner matchen med 2-5.

Startelvan

Moa E  Nelly  Louise

Emmeli   Tuva

         Ella R

Nadja  Vicko  Tilda  Nilla

Avbytare: Emma A, Moa D, Saga

Ny omgång och Sandsbro/Hovshaga stod på programmet. Bortamatch i Växjö på konstgräs. Det går inte att undvika att det smyger sig på lite dåliga vibbar då vi tittar i backspegeln på förra säsongen. Motståndet var ett av de klart bästa förra året och vi hade stora problem att hantera deras passningsspel inte minst på konstgräs. Vi förbereder oss på bästa sätt och kl 12 var det dags för avspark. Direkt på avspark försöker vi ligga på och störa hemmalagets backlinje och får också tidig utdelning i Moa E efter bara 3 minuter spelade. Det blir en ledning som vi lyckas hålla i 10 minuter då hemmalaget får utdelning på höjdboll som vi inte lyckas hålla rätt sida mållinjen. Vi känner omgående av att det är ett svårt snabbt spel där bollar rinner iväg från oss och vi får slita extra hårt i varje moment i spelet. Vi försöker och försöker och får våra chanser. Efter 41 minuter återtar LEIF till slut ledningen genom ett avslut från Nelly. Det blir en ledning som står sig till anfallet efter då hemmalaget åter kvitterar efter en strulig situation i högerkant på eget straffområde. Ett resultat som står sig till pausvilan.

Frustrerade och aningen stressade går vi av planen och konstaterar att vi möter ett betydligt bättre lag än vad tabellen säger, ett lag som står upp riktigt bra. Vi har återigen perioder då vi inte lyckas hjälpa varandra på ett vägvinnande sätt utan sätter kompisen i för svåra situationer. Väl medvetna om vad vi behöver förbättra ser vi ändå liknande problem i andra halvlek. Vi sliter och försöker men får inte utdelning. Vi flyttar om en bit in i halvleken där Emma A och Saga kommer in på mittfältet. Till slut kommer LEIFs förlösande vändning efter många chanser och höga press. 36 minuter in sätter Louise 2-3 och 7 minuter senare Nelly sitt andra mål och vi har 2-4. I slutminuten fastställer Tuva slutresultatet till 2-5 då hon tar till vara på en retur.

Det blev en match där vi fick slita hårt för poängen. Men vi visar återigen en rejäl styrka som grupp då vi reser oss från sämre perioder i matchen. LEIF vinner rättvist och klart med en backlinje som genom hårt arbete visar oss vägen och håller rent och tar effektivt bort många potentiella målchanser. Vi är många som gör det bra idag inte minst dagens tvåmålsskytt Nelly. Vi har en del att jobba på under veckan och ska försöka förbereda oss på bästa sätt för att ta oss an Vederslöv/Dänningelanda i the ladies sista seriematch hemma på Enevallen kommande söndag. Det är då det ska avgöras! Vi ses

/Hellas