Single Blog Title

This is a single blog caption

Inför: Växjö BK borta

Att en av säsongens viktigaste matcher skulle spelas en september-onsdag klockan 19.00 på Teleborg var det nog inte alla som trodde när spelschemat presenterades efter årskiftet. Nu är läget sådant och det är en match med hög dignitet som äger rum på Sportfältet imorgon (9 september) 

Vi åker norrut, och ställs mot en av säsongens kanske största negativa överraskningar när vi gästar Växjö BK, ett BK som precis som vi tog säsongens första seger i den förra omgången. Efter 3-1 mot Slätthög lyckades Tigrarna piska liv i hästen och tog en oväntad men stark seger mot ett motstånd som alla med LEIF-sympatier vet inte är det lättaste att hantera. Synnerligen då seriens bästa spelare i Johnbosco Kalu spelar där. Genom en tremannabevakning kunde de gulsvarta från Teleborg springa in alla tre poängen och står därmed ovanför strecket inför vårt möte på fyra poäng. En poäng mindre än oss.

Våra vägar till detta mötet har dock varit olika där Växjö haft ett, om man ska lita på förhandstipset, enklare schema. Förluster mot Hovshaga, Ingelstad, Grimslöv och Rejban innebar inledningsvis att BK snabbt behövde revanschera sig och har senaste tiden hunnit med att kryssa mot Gransholm och även, som tidigare nämnts, slå Slätthögs BOIF. Vi själva inledde säsongen något bättre med starka kryss mot Hovshaga och Grimslöv och lyckades i helgen bryta vår tre matcher långa förlustrad efter seger mot årets största skräll i seriespel, Lammhult. Vi gör i mötet med IFK Lammhult en stark insats med några lagförändringar och har fått in livsviktig energi i laget som kan bli vital i jakten på förnyat kontrakt och fortsatt spel i division 4 även nästa år. Erik Jakobsson har blivit diagnotiserad och medicinerad men missar även matchen imorgon. I övrigt är det en nästintill skadefri och vältrimmad trupp vi kan ställa på benen till matchen.  Truppen är dock inte spikad och kommer att släppas först innan matchstart.

Motståndarna har efter ett gäng bra år 2017 och 2018 stått för en större generationsväxling. Efter Svenska Cupen-framgångarna och snudd vid division 3-avancemang har laget haft en stor omsättning på spelare där man tappat sin ”student-aura” och numera satsat mer lokalt, med fokus på sitt egna underlag. Det är således ett ganska ungt lag vi ställs mot som har sin absoluta styrka i passningsspelet och fysik vad gäller lungor. Ett lag som tränar ganska mycket mer än oss över en hel säsong. I namnväg kommer vårt största fokus behöva ligga på att stänga av duktige Mario Delic, en spelare med erfarenheter från spel i betydligt högre divisioner, bl.a Älmeboda/Linneryd och Ljungby. I övrigt är det ett kollektiv som enl. rapporter är ganska humörstyrt men som är starka hemma på sitt konstgräs. Vi är dock övertygade om att vi själva inte alls missunnas av underlaget utan har faktiskt en hel del finlirare i laget som föredrar det snabbare underlaget.

Vi hoppas ni följer oss mot 3 nya poäng!