Single Blog Title

This is a single blog caption

LEIF ladies B faller i träningsmatch mot IFK Grimslöv

LEIF ladies B förlorar första halvlek med siffrorna 0-3 och till slut matchen med klara 1-7.

Startelvan

Saga

Thea Moa E Andrea Alma Emma S

Klara Nilla Maja S Linnéa

Ella S

Avbytare: Astrid, Ellen, Lovisa, Maja P, Tuva

Då Westbo united aviserade inställd serie-premiär för vårt B-lag ställde vi omgående om för att försöka få till en träningsmatch istället. Det blev IFK Grimslöv som med kort varsel kunde komma ner till Bokliden denna varma söndagskväll.

Vi blir direkt på avspark varse om att gästerna mönstrat ett starkt kombinationslag med rejäl spets i samtliga lagdelar. Vi har svårt att få till något ordnat anfallsspel utan det krävdes full fokus på att freda sig från gästernas attacker. Gästerna kommer i våg efter våg och testar vårt försvar som efter 25 minuter även får utdelning genom 0-1. Grimslöv har därefter en bra 10-minuters period vilket resulterar i 0-2 och senare 0-3 efter kanske ett par tveksamma offside-situationer. Resultatet står sig när vi går av för pausvila.

Gästerna fortsätter matchen igenom med en aggressiv press som leder till spelövertag och bollvinster över hela banan. Vi har idag svårt att bemästra deras väl avväga löpbollar som går genom vår backlinje och som når fram till löpstarka forwards. Grimslöv gör 0-4 och 0-5 innan Emma S rycker sig loss på högerkanten och får till ett fint avslut från dålig vinkel. Bollen går i mål och vi har reducering till 1-5. Detta blir hemmalaget ända mål denna kväll. Vi gör flera byten och förändringar under matchen och samtliga spelare är med och kämpar och sliter för att försöka ändra på matchbilden. Trots ytterligare ett antal farligheter och många fina enskilda prestationer får vi inte till det som kvävs som grupp idag. Vi kommer inte närmare utan det blir istället gästerna som drygar ut ställningen till 1-7 när domaren blåser av matchen efter 90 minuter.

Hatten av för ett mycket bra Grimslöv denna afton!

Vi får avsluta vårsäsongen med en riktig genomkörare och konstaterar att det kommer krävas hårt jobb för att ta poäng i höst. Vi summerar en ovanlig vår med många ljusglimtar och en fantastisk fin träningsnärvaro på många håll. Detta måste fortsätta i samma stil när matcherna drar igång. Nu tar vi sommarledigt, läker lite skavanker och tränar under eget ansvar fram tills vi återsamlas v31.

Trevlig sommar!

/Hellas