Single Blog Title

This is a single blog caption

Smakstart för the ladies i seriepremiären

Efter månader av träning var det äntligen dags för seriespel när the ladies avslutar midsommarhelgen med att ta emot gästande Räppe hemma på Bokliden. En match där hemmalaget vinner 1:a halvlek med siffrorna 2-1 och tillslut matchen med klara 5-2.

Startelvan

Moa E Louise Tuva

Astrid Emmeli

Ella R

Nelly Vicko Tilda Nadja

Ella L

Avbytare: Andrea, Emma E, Nilla, Saga

Det var en nervös, spänd och förväntansfull grupp spelare och ledare som samlades i klubbstugan under söndagseftermiddagen för matchgenomgång. Vi har full respekt för motståndet då fjolårssäsongen påminner oss om svårigheter och två förluster mot just Räppe. Men när väl domarna blåste till avspark var vi med ordentligt från start och visade omgående att vi ville försöka föra matchen genom fint passningsspel och kombinationer i anfallsspelet. Vi skapar våra chanser utan att få utdelning och efter 10 minuter är det istället gästerna som genom en kontring kommer loss och sätter ett friläge bakom Ella i LEIF-målet. Men efter 20 minuter får Louise läget och utjämnar elegant till 1-1. LEIF fortsätter att skapa farligheter. Efter 37 minuter får vi en hörna från höger där Emmeli prickar Vicko som börjar säsongen med ett nickmål av yttersta klass! Vi går till pausvila i en match där känner att vi är med i allra högsta grad och behöver inte göra några större justeringar.

Vi kommer ut på ett lika fint sätt i andra halvlek genom att fortsätta försöka rulla boll och hitta lösningar för ta oss igenom gästernas mittfält. En bit in i andra genomför vi ett antal byten där Emma E går in som vänsterback, Nilla går in som högerback samt Saga och Andrea går in som mittfältare. Även Louise kliver av och ersätts av Nelly längst fram i anfallet. 20 minuter in i andra börjar en period där LEIF kopplar ett ordentligt grepp om matchen då Moa E sätter 3-1 och fyra minuter senare 4-1 genom två fina avslut först med vänstern och senare med höger fot. Nelly avslutar målskyttet för hemmalaget då hon med kvarten kvar av matchen springer ifrån Räppe-försvaret och tar vara på sitt friläge med ett säkert avslut bakom målvakten. Gästerna reducerar i slutminuterna och fastställer slutresultatet till 5-2.

LEIF vinner helt rättvist och står för en fantastisk fin prestation. Samtliga lagdelar och spelare står för fina insatser idag. Vi gör vårt yttersta, sliter och hjälper varandra. Belöningen blev ett fantastiskt fint resultat med 5 bollar framåt och en perfekt start på säsongen.

Vi passar på att gratulera Louise som gör sitt första mål LEIF-dressen!

Vi tar nya tag och gnuggar på en vecka till innan vi får sommarfritt. Vi ses!

/Hellas