Single Blog Title

This is a single blog caption

Information om seriestart för seniorlagen

Under förra veckan tog nya beslut om riktlinjerna för tävlingsfotbollen på nationell och regionalnivå. Smålands FF publicerade den 2 juni nya direktiv som möjliggör spel i seriespel efter den 14 juni för både dam och herr.

  • SmFF tillåter spel i alla distriktstävlingar oavsett ålder fr.o.m den 14 juni enl. tidigare fastställd spelordning. OBS! Inte heller träningsmatcher tillåts innan den 14 juni.
  • Förening som pga. rådande omständigheter inte vill spela match innan sommaruppehållet har rätt att flytta denna match till fastställda reservspeldagar i respektive serie. Dessa matchdagar presenteras inom kort på SmFF:s hemsida och via direktinformation till berörda föreningar.
  • Senast den 8 juni vill SmFF ha besked från föreningarna vilka matcher som ska spelas och vilka matcher som ska flyttas till efter sommaruppehållet.

Vi har som förening även fått direktiv att fortsatt begränsa antalet personer i och kring träningen, där begränsning om 50 deltagare per plan/aktivitet gäller även spelare, tränare och övriga närvarande, t.ex. föräldrar. Här råder även SvFF att begränsa antalet så det bara är spelare och ledare på plats, max 50 st per plan/aktivitet. Det innebär att att publik är förbjudet på våra matcher.

Utifrån dessa premisserna har styrelserna och tränarna tagit beslut om hur man ställer sig till seriespel. Herrlaget har tagit beslut att inte spela några matcher i juni utan kommer istället att spela seriepremiär den 8:e augusti mot Hovshaga AIF och således spela samtliga 11 matcher på hösten. Anledningen till detta beror på att dels på förhoppningen att kunna spela med publik längre fram och även för att förbereda herrlaget så mycket som möjligt inför division 4 – comebacken.

Damlaget å sin sida vill spela matcherna enligt planerna och kommer, tills vidare, att preliminärt spela premiär hemma den 21 juni mot Räppe GoIF med A-laget och Westbo United med B-laget den 28 juni.

Vi hoppas att ni kommer respektera våra beslut och de restriktioner som myndigheter och förbund förmedlat.