Single Blog Title

This is a single blog caption

COVID-19: Information om läget i föreningen

Under förra veckan publicerade vi ett inlägg om hur dam – och herrserierna påverkades av Svenska Fotbollsförbundets, Smålands Fotbollsförbund och Folkhälsomyndigheten riktlinjer samt följd av Coronavirusets spridning över världen och i Sverige. Under veckan har besluts tagit i respektive sektion gällande hur man hanterar dessa riktlinjer och hur vi arbetar för att undvika spridning av COVID-19

Smålands FF:s riktlinjer, som är en rekommendation från Svenska Fotbollsförbundet innebär att alla tävlingsserier Div 2, 3, 4 på damsidan samt Div 4, 5, 6, U-lagsserier på herrsidan skjuts upp på samma sätt som SvFF:s lägre förbundsserier Div 1 Dam samt Div 2 och 3 Herr. Dessa serier spelas som enkelserier och startar i juni med höstomgångens spelordning som tävlingsgrundande.
Våromgångens matcher stryks i Fogis och innebär att höstens matcher ligger kvar som planerat.

Ex. För herrlaget innebär det att serien startar preliminärt 22 juni mot IFK Grimslöv. Serierna spelas och avslutas med planerat kvalspel i oktober.

Herrlaget har beslutat att upphöra all aktivitet tills 20 april och uppmanar ledare och spelare att byta om hemma och inte utnyttja de allmänna utrymmena i största möjliga mån. Damerna å andra sidan kommer fortsätta sin verksamhet som vanligt och träna.

Uppdatering 3 april 

Smålands Fotbollförbunds styrelses starka rekommendation är att inga träningsmatcher, tävlingar och cuper genomförs till och med den 30 april. Nytt inriktningsbeslut kommer i slutet av april. Detta gäller all verksamhet, dvs. både senior, ungdom och barn.

Folkhälsomyndigheten riktlinjer till idrottsrörelsen.

För idrotten gäller följande råd:

  • Undvika närkontakt mellan idrottsutövare
  • Om möjligt hålla träningar och andra idrottsaktiviteter utomhus
  • Skjuta upp matcher, tävlingar och cuper
  • Begränsa antalet åskådare och undvika trängsel
  • Undvika onödiga resor i samband med idrottsutövande

Det tillåtna antalet deltagare vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar är i nuläget begränsat till 50 personer.

Vi kommer däremot att fortsätta att planera inför Bokliden cup, 27/6, med reservation för förändringar av riktlinjer från myndigheter och förbund.

Föreningen kommer att sälja produkter från Ravelli för att dra in lite extra pengar i dessa tider när vi tappar en hel del intäkter. Styrelse, senior och ungdomslag ska sälja fram till den 1/6. Mer information kommer att publiceras under den närmsta tiden. Vill du köpa? Kontakta någon av LEIF:s representanter.

Situationen påverkar givetvis alla delar av samhället och vi kommer nu försöka arbeta under lugnet som infunnit sig runt lokalfotbollen genom att spetsa vår organisation och kunna erbjuda våra supportrar och spelare ännu bättre förutsättningar när fotbollen väl drar igång igen.