Single Blog Title

This is a single blog caption

Referat: LEIF – Nöbbele 0-0 (0-0)

Det blev en mållös historia när LEIF tog emot Nöbbele BK på Haganäs lördagen 7/3. Förutsättningarna var fina, uppehåll, virka 4-5 grader i luften och inte orkanstyrka i vindarna som det tenderar att vara ute på konstgräset vid Haganässkolan. En något stukad LEIF-trupp på 16 man skulle alltså göra livet svårt för division 5-laget Nöbbele, en motståndare vi inte mött sedan seriespelet 2018.

Startelvan

Tobbe

Hugo – Erik – Anton A – Max

Petter – Marcus P – Shabir

Anton N – Mario – Mahdi

Avbytare: Viktor B, Jerry, Herman, Lucas, Affe

Planeringen på Haganäs var sedvanligt en katastrof då ett par ungdomslags träningar direkt överlappade med vårt match med Nöbbele. De som brukade planen innan oss var dock vänliga nog att avvara en viss yta till oss och NBK för att åtminstone få igång någon form av cirkulation i kroppen. Klockan 12 blåste mannen med pipan igång mötet och det var ett mycket aggressivt, brandgult Nöbbele som tog tag i händelserna inledningsvis. Vi var åtminstone ett par steg efter i duell – och närkampsspelet och ett fysiskt Nöbbele kunde hota oss på längre bollar, i synnerhet när Erik Jakobsson tyckte att Tobbe Johansson i holken minsann kunde röra sig från mållinjen och plocka upp hans hemåtnickar som en Nöbbele-spelare sånär hann först till. Ingen fara på taket på den gången, men vårt ibland nonchalanta och lite bekvämlighets-artade agerande i vissa sekvenser skulle komma att straffa oss matchen igenom. Oavsett lyfter vi oss flera steg de följande 30 minuterna. Nöbbele var tillsynes ganska slutkörda efter deras intensiva press och vi lyckades hitta ett elegant rull i lagdelarna och kunde flera gånger om överrumpla motståndarna centralt, på kanterna och i djupled. Mario, Anton, Mahdi och Petter kom samtliga till lägen men antingen var avsluten för tama eller så stod Nöbbeles målvakt i vägen. Vi skapade en stor mängd hörnor men lyckades, trots Olas instruktioner gällande nya varianter, löpvägar och screeningtaktiker, inte få in någon boll i nät. Första halvlek slutade således mållöst men känslan var att vi hade ett ganska rejält övertag både chans och spelmässigt utan att riktigt ha skärpan i de avgörande passningarna och avsluten.

I andra möblerar vi om något och återgår till fjolårets 4-4-2:a där Viktor klev in som ytter istället för Mahdi. Vi fortsätter någorlunda på den inslagna vägen, ett lågt stående Nöbbele fokuserar på kontringar och är inte sena att attackera när tillfälle ges. Vi äger bollen majoriteten av tiden och spelar oss fram till flera fina lägen där Nöbbele lyckas freda sitt mål med en del otillåtna medel. Vi tilldelas bland annat två frisparkar precis på straffområdeslinjen. Motståndarna faller djupare och djupare och vi börjar slappna av lite rejält ibland och Nöbbele lyckas bland annat vaska fram ett friläge när vi tappar boll i uppspelsfasen. Tobbe fredade dock sitt mål väl och kunde gå från planen med hållen nolla. Samtliga avbytare får minst 30 minuter i matchen men varken Herman eller Lucas lyckas förvalta sina fina lägen utan matchen slutar 0-0. Ett resultat som inte på något vis speglade matchbilden, men där ett hårt kämpande Nöbbele fredade sitt mål väl från våra anfallare. Prestationen som helhet är dock något vi kan ta med oss till matchen mot DIF/PIF (11/3).