Single Blog Title

This is a single blog caption

Seger för the ladies på Lagan Turf Arena

På söndagsförmiddagen var det dags för träningsmatch mellan Lagan och LEIF ladies. En match där hemmalaget leder i halvtid med 1-0 men som gästande LEIF ladies vänder och vinner till slut med 1-2.

Startelvan

Astrid  Nelly  Ellen

Tuva  Ella R  Saga 

Klara  Nilla Nadja  Emma E

Ella L

Avbytare: Lovisa, Maja P, Alma P, Andrea

Efter en rejäl smäll förra helgen mot ett duktigt Osby U var det dags att ladda om under söndagsmorgonen för en kort bortaresa upp till Lagan.

Ett motstånd som vi kommer stöta på under säsongen både i Växjö och Västbo-serien.

Lagan kommer ut klart bättre än oss och skapar flera farliga chanser direkt på avspark. Vi bjuder in hemmalaget genom en onödigt hög risknivå i vår speluppbyggnad, då främst när vi startar spelet från egen målvakt. Vi lyfter oss något och kommer in allt bättre i matchen, skapar en del chanser och får våra  bästa lägen på hörnor. Men det är ändå hemmalaget som till slut får utdelning och sätter 1-0 bakom Ella efter 35 minuter. Vi får skador på Emma E och Nadja och ersätter med Alma på ytterbackplats, flyttar ner Nelly samt in kommer Andrea i anfallet. Vi lyckas inte komma närmare utan går till pausvila med ett 1-0 underläge.

Inför andra ersätter Lovisa Ellen på högerkanten och en bit in i andra kommer Maja P in och Saga utgår. Vi kommer ut klart bättre i andra halvlek och här följer vår bästa period i matchen där vi avstyr hemmalagets anfallsförsök på ett stabilt sätt och skapar samtidigt flera fina lägen framåt. Vi får utdelning genom två fina avslut, först genom Tuva och sedan Astrid som fastställer slutresultatet till 1-2. Hemmalaget försöker komma närmare och pressar oss sista tio men kommer inte närmare då vi spelar uppoffrande i försvaret och har en Ella längst bak som står för flera fina ingripanden.

Samtliga ombytta får speltid och gör det bra idag. Vi har flera sekvenser i matchen där vi spelar som vi vill och vi gör det tillsammans. Kul att vi gnuggar på, sliter för varandra och får till ett spelövertag som gör att vi vänder matchen! Vi tar steg framåt i rätt riktning varje vecka och fick idag börja mars månad med en välförtjänt seger.

/Hellas