Single Blog Title

This is a single blog caption

LEIF – Moheda 2-2 (1-0)

Herrarna spelade sin första träningsmatch för säsongen på lördagen 29:e februari mot Moheda IF. Matchen slutade 2-2 efter att LEIF tappat en 2-0-ledning sista tredjedelen av matchen.

Startelvan
Åberg

Anton A – Erik – Mackan – Max

Martin – Stoffe – Petersson – Rasmus

Anton N – Mario 

Bänk: 

Oskar, Mahdi, Viktor B, Hugo, Albin, Shabir, Petter 

Matchen inleddes något trevande från LEIF:s sida på haganäs konstgräsplan. Det framgick med största tydlighet att man gjorde sin första match på ganska många månader och spelet vara stundtals ganska undermåligt i fråga om rörlighet, synkningar och kombinationspel. Ibland lyste dock våra kvalitéer igenom och då hotade vi det gulklädda Moheda IF rejält. Gästerna var däremot något mer organiserade än oss inledningsvis men kunde inte hota oss nämnvärt. Oftast vann man andrabollarna och kunde avancera på kanterna utan att sätta vare sig försvaret eller Åberg på särskilt tuffa prov. Vi själva växte ju längre halvleken led och började hitta ytor i djupet, främst genom Rasmus Johansson som med cirka halvtimmen spelad rinner igenom, spelar in till Anton Nilsson som i sin tur hittar Martin G i straffområdet som i fritt läge dessvärre skjuter utanför. Med knappt 7 minuter kvar av första halvleken rinner vi igenom Mohedaförsvaret igen och samme Rasmus hittar in till Mario som med vänsterfoten placerar in 1-0 till de rödsvarta. Chansmässigt kanske något orättvist men vår sista kvart-tjugo minuter av första var onekligen till vår fördel.

I paus genomför vi några byten där Oskar Lundin kliver in som vänsterback och Shabir som vänsterytter istället för Max respektive Martin. Vi fortsätter på samma sätt som vi avslutade första halvlek och har ett rejält grepp om matchen de inledande 20 minuterna av andra. Vi skapar en hel del chanser och kan med lite skärpa utöka vår ledning rejält. 2-0 kommer istället i minut 65 när Shabir får skottläge i straffområdet och inte gör några misstag. Vi börjar härefter rotera en hel del där samtliga avbytare byts in. Organisationen blir återigen lite lidande och de sista 20 minuterna av andra halvlek är väl inget som vi ska bygga vidare särskilt mycket på. Tempot går ner och ett Moheda som varit ganska intetsägande första halvan av andra halvlek hittar ny luft och kan i minut 70 reducera på straff efter en svandykning av rang som domaren dessvärre köpte rakt av. I minut 75 kom även kvitteringen när vi tappat fokus på en hörna och brustit i markeringen. Vi hittar tillbaka till någon form av spel sista 5-7 minuterna och får fina lägen både genom Stoffe och Viktor B som inte lyckas skjuta in ett ledningsmål.

En bra genomkörare för samtliga där vi behöver jobba en del på vår rörlighet utan boll och vår uppbyggnadsfas som tyvärr inte fungerade optimalt i matchen. Nya tag nästa lördag mot Nöbbele BK, även den matchen på Haganäs konstgräsplan!