Single Blog Title

This is a single blog caption

Seger i andra kvalmatchen

På lördagen den 12 oktober tog vi emot Ölänningarna tillika tvåan i division 5 sydöstra, SSG IF (Stenåsa, Sandby, Gårdby) hemma på Enevallen. Närmre 200 åskådare kantade Enevallen i nästan perfekt fotbollsväder med 13 grader och växlande sol. Motståndarna hade inför matchen besegrat IF Stjärnan med 2-0 och det var således lite av en tidig gruppfinal som utspelades på Enevallens matta.

Laget
Simon

Anton A – Erik – Sjöblom – Max
Oskar – Petter – Stoffe – Martin
Anton N – Marcus P

Bänk: Mario, Viktor G, Nicke, Rasse, Tobbe.

Vi inledde matchen något annorlunda jämfört med förra helgens bortamatch mot Kalmar Södra och inledde en betydligt tidigare press mot ett försvar som vi tämligen omgående upplevde som något långsammare än oss i djupet. De inledande minutrarna var dock lite av ett ställningskrig där de främmande lagen kände något på varandra. Däremot kändes vi väldigt stabila bakåt och hade god balans över hela banan. Ju längre halvleken led desto mer kändes det som att vi tog över. Vi började skapa hetare och hetare chanser och i den 26 minuten spräcker vi nollan efter att Anton A prickat Erik Jakobssons panna vid bortre stolpen efter ett längre anfall. Målet var på många vis förlösande och vi började spela upp oss ännu mer och tilldelas även en straff tio minuter senare efter en handssituation. Christoffer Bengtsson kliver fram och prickar stolpens utsida. Tungt då ytterligare ett mål hade varit oerhört viktigt i det skedet av matchen. Stoffe Bengtsson skulle dock ge igen för straffmissen och i halvlekens sista sekvens slår han en magnifik djupledskross mot en galloperande Anton Nilsson som springer sig fri. Fri med målvakten var det inga misstag utan han görs bort med en enkel dragning och i öppen kasse kan Anton enkelt rulla in 2-0. Domaren blåser av direkt efter målet och vi kan gå in i pausvila med en god känsla inför andra.

Precis som vanligt skulle moståndarna göra allt för att få kontakt inledningsvis. Det händer dock ingenting. Vi spelar upp oss ännu mer och stänger matchen fullständigt de inledande 25 minutrarna av andra halvlek. Nästan alla dueller vinns och vi kan hindra SSG från att anfalla tidigt i banan. 6 minuter in i andra halvlek kommer även 3-0 när Martin Göransson stått för förarbetet, spelat fram till Marcus Petersson som med vänstern borrat upp bollen i krysset. Schack matt. Vi var dock inte klara. Vi börjar byta in lite pigga ben där Rasmus, Viktor, Nicke och Marre kommer in istället för Petersson, Stoffe, Max och Oskar. Rasmus Johansson firar stora framgångar på högerkanten och kan med drygt 20 minuter kvar stå för en magnifik soloprestation, springa förbi halva backlinjen och klippa in 4-0 i målvaktens första hörn. Efter 4-0 börjar vi dock dala i prestationen och ur ingenting alls hittar SSG energi och börjar faktiskt ställa oss inför en del tuffa prov. Man har ett par skott på mål och ett par röriga situationer i straffområdet men allt som oftast kan backlinjen och Simon Segerberg i holken lösa det relativt smärtfritt. I den 85:e minuten kommer dock reduceringen efter att deras anfallare runnit igenom och enkelt placerat in 4-1. Det dröjer dock inte mer än ett par minuter innan vi sätter 5-1 efter att Anton Nilsson nickat bollen till Marre som skallat in sitt första mål i kvalet.

Matchen slutar 5-1 och vi har ett mycket bra utgångsläge inför den sista och avgörande omgången. De första 70 minuterna av matchen är vi magnifikt stabila och kloka i vårt spel men tappar i intensitet efter målen. Nästa helg väntar IF Stjärnan på Enevallen i en ny kvalfinal där det är lite andra förutsättningar. I veckan kommer en full genomgång över vad som gäller!

Vi ses!