Single Blog Title

This is a single blog caption

Inför: SSG hemma

Kvalmatch nummer 2 står runt hörnet och vi välkomnar publik, motståndare och domare till Enevallen i Eneryda. Under måndagen var det fortfarande aktuellt att spela matchen på Bokliden i Liatorp då den vilats senaste veckorna. Dock stod det klart efter cirka timmen spelad att planen troligtvis inte skulle ge oss de sportsliga förutsättningar som Enevallen kan ge för tillfället. Konsensus nåddes i spelartruppen och därmed flyttas helgens match till Enevallen från Bokliden. Däremot hoppas vi att det kan torka till ordentligt nästa vecka inför mötet med IF Stjärnan så att sista kvalmatchen eventuellt kan spelas på Bokliden.

Matchen på lördag blir därmed en kvalfinal mellan de lagen som vann sina inledande matcher i kvalet. SSG besegrade IF Stjärnan med 2-0 på Björkvallen på Öland efter en urladdning första 15 minuterna där målen gjordes i minut 1 och 14. Därefter ska matchen jämnats ut något där IF Stjärnan tryckt på för att få kontakt och tagit över tillställning till stor del och hemmalaget backade hem stora delar av matchen. Som grädde på moset brände även IF Stjärnan en straff i slutminuterna och fick således åka hem till Påskallavik med 0 poäng. Noterbart är att IF Stjärnans bäste målskytt, Mårten Rosén (38 mål i division 5 nordöstra), saknades i mötet. Resultatet innebar därmed att SSG och vi själva är därmed de två lagen som inlett med att ta poäng i kvalet. Det är därför en match av oerhört viktig karaktär på lördag klockan 14.00.

Efter rapporter beskrivs bortalaget som ett starkt kollektiv, oerhört hemmastarka på sin hemmaborg Björkvallen och har även en rejäl spridning på målskyttet där anfallaren Martin Gustafsson sticker ut på 10 mål. Under säsongen i division 5 sydöstra slutade SSG till slut på andra plats, 42 poäng på 22 matcher, bakom suveräna seriesegrarna IFK Påryd, som varit vänliga nog att ge oss lite information om vår kommande motståndare. Målskillnaden blev 45-25 vilket vittnar om en stabilitet i truppen och vi kommer säkert ha fullt sjå med att försöka besegra ölänningarna.

Vi själva har landat någorlunda sedan segern i Kalmar och fokuserar mestadels på lätta träningar med mycket boll och att hålla entusiasmen igång inför säsongens avgörande etapper. Marcus Petersson har vilat sin onda fot, Sjöblom sin onda kropp och fler spelare har anslutit till truppen från skavanker och frånvaro så konkurrenssituationen är makalöst stor i truppen för tillfället.

Kan vi bibehålla vår glädje, energi och vilja från mötet med Kalmar Södra ska SSG ha stora problem med oss. Däremot gäller det att vara närvarande, hålla kylan och fokusera på uppgiften på lördag. Varmt välkomna till Enevallen!