Single Blog Title

This is a single blog caption

Kval-Triumf i Kalmar

Kvalet skulle inledas på lördagen den 5 oktober. Kalmar Södra skulle ha besök av en busslast av LEIF:are. 10.00 avgick bussen från Liatorp som tog oss till de södra delarna av Kalmar och Skyttis IP. En gemytlig tight anläggning med en ofattbart bra plan i förhållande till årstiden. Matchen i sig var en demonstration i tålamod, hårt arbete och kyla från vår sida. Och en demonstration av effektivitet av Anton Nilsson på topp.

Laget
Tobbe
Anton A – Erik – Sjöblom – Max

Oskar – Petter – Petersson – Martin
Anton N – Mario 

Simon, Stoffe, Viktor B, Viktor G, Rasmus

Klockan 14.00 klev vi ut i höstsolen på Skyttis IP inför en rejäl skara LEIF-anhängare som utgjorde en magnifik läktarkuliss för den här nivån. Ett gäng bengaler och ett färgstarkt bortastöd gav grabbarna på plan den extra taggning som kan vara avgörande i denna formen av matcher. Däremot var det hemmalaget som inledde allra bäst. Ett par hörnor och några snabba omställningar fick oss att bli lite skärrade. Dock var vi starkast i de duellerna och kunde efter kvarten spelad hitta mer rätt i våra positioner. I vårt första anfall i matchen vinner vi boll högt upp i banan. Efter lite trassel i straffområdet vinner Anton Nilsson boll och avslutar. Målvakten parerar det första skottet men på returen är samma Nilsson framme och rakar in 1-0 framför en lyrisk bortapublik. En drömstart som kanske inte var så välförtjänt. Dock börjar vi ta över mer och mer av matchen och känns mycket hetare än hemmalaget när det kommer till duellspel och chanser. Vi skapar ett par halvchanser till i perioden efter målet men inget som direkt hotar hemmalagets keeper. I minut 30 sker däremot ytterligare en incident som spelar oss rakt i händerna. En tillsynes mycket överladdad Södra-spelare blir bortgjord med råge av Oskar Lundin och sparkar sedan undan benen för densamme. Andra gula och vi var 1 man mer efter halvtimmen spelad. Motståndarna kändes ännu mer frustrerande medan vi ville fortsätta ha fokus, inte dras in i den lite mer irriterade jargongen som började infinna sig lite varstans. Med dryga 5 minuter kvar av halvleken tilldelas hemmalaget en frispark från ca: 40-45 meter. Bollen får rejäl skjuts av medvinden och går rätt i mål bakom Tobbe Johansson i LEIF-holken. En liten kalldusch men vi kände att vi hade kontroll på matchen och fortsatte att gå framåt de sista minuterna av halvleken. Med 2 minuter kvar av första halvlek vinner en för dagen outstanding Petter Faeltenborg bollen, kickar över en spelare, drar två till och serverar Martin på vänsterkanten. Ett delikat inlägg prickar Anton Nilssons panna och vi var i ledning igen efter 43 minuter spelade. Hemmalaget går inte framåt resten av halvleken och vi kan gå in i pausvila med en bra känsla inför andra.

I andra halvlek kom Södras förväntade forcering. Trots att de var 10 man slet de hårt för att kunna kvittera och vi hamnar illa till ett par gånger men kan genom ett uppoffrande försvarsspel freda målet från de allra hetaste målchanserna. Över hela banan lägger vi in ett hårt arbete för varandra. Marcus och Petter hittar rätt fullständigt i andra och det är vi som radar upp chanser när vi ställer om mot ett offensivt präglat hemmalag. Med timmen spelad kommer så även vårt 3-1 mål. Vi vinner boll centralt och Anton Nilsson ger sig av i djupet och får bollen. På riktigt skyttekung manér lyfter han in trean med vänsterfoten och fullbordade sitt hattrick. Det kändes som om luften gick ur hemmalaget efter det målet och vi kunde byta in lite friska ben. Viktor klev in på högerkanten, Stoffe på centralt mittfält. Vi börjar rinna igenom med jämna mellan rum och Petter börjar vinna allt vad dueller heter. Det går dock lite hett till med knappa kvarten spelad. Södras mittfältare och Petter springer ihop, halkar och Petter råkar få en fot på motståndares huvud. En helt omedveten handling och domaren var inte intresserad av att blåsa av spelet. Södra-spelarna blir rosenrasande och det hela kulminerar när deras Kapten protesterar lite väl grovt och tilldelas ett direkt rött. Där och då kändes saken biff. Rasmus och Viktor G byts in och vi kan flera gånger om etablera spel på offensiv planhalva mot ett numerärt underlägset Södra. Rasmus Johansson var nog närmst när han rann igenom och var millimeter från att sätta fyran, bollen gick dessvärre i stolpen. Vi spelar av en ganska intensiv match där vi står för en gedigen kollektiv insats och är brutalt effektiva i straffområdet medan motståndarna och domsluten spelar oss ganska rejält i händerna.

En riktigt härlig seger och brutalt viktigt för moralen inför de kommande kvalmatcherna.

Härnäst väntar två hemmamatcher när kvalet ska avgöras. Sandby-Stenåsa-Gårdby (SSG) från Öland kommer till Bokliden/Enevallen på lördag. Då räknar vi med att alla våra trogna supportrar kommer för att stötta grabbarna till ännu en vinst!

Vi ses!