Single Blog Title

This is a single blog caption

Seger mot Vederslöv/Dänningelanda

På söndagen den 29:e september skulle seriespelets sista match spelas av. 3 poäng och en andraplats i årets upplaga av division 5 sydvästra låg i potten, både för oss och Vederslöv/Dänningelanda. Matchen som sådan var därmed av hög dignitet och två av seriens kanske mest välspelande lag bjöd på en tuff tillställning som slutade med en 3-0-seger till hemmalaget LEIF.
Laget
Simon

Anton A – Erik – Mackan – Max
Ogge – Petersson – Petter – Martin
Anton N – Mario

Bänk: Viktor B, Nicke J, Hedin, Tobbe, Rasse

Det var hemmalaget som började allra bäst. Vi visste med oss att V/D skulle vara tämligen aggressiva och desperata i sin jakt på en kvalplats framför D/P som i sin tur mötte 9:e placerade Vislanda på Tallevi. Därför kunde vi agera smart och tålamodigt i både anfallsspel och försvarsspel och låta V/D stressa upp sig och förhoppningsvis blotta bakåt som följd. Detta skulle sätta sin prägel på matchen och vi kunde flera gånger om vinna boll relativt högt upp i plan och på så vis ställa om snabbt mot ett offensivt V/D. Motståndarna kunde sällan bryta igenom de inledande 25 minuterna som följd av den försvarsinsats LEIF-spelarna levererade från Mario och Anton på topp ner till Simon Segerberg i målet. Därför kom inte 1-0 målet som någon överraskning efter 20 minuter spelade. Martin Göransson stod för ett fantastiskt förarbete innan han hittade in till Mario vid straffområdslinjen. På liten yta kunde Mario hitta en lucka och avfyra ett skott som målvakten släppte retur på. Marcus Petersson var hetast på returen och rakade in 1-0 utan pardon. Vi hade inlett oerhört bra men började efter ledningsmålet gå ner något i tempo och i arbete samtidigt som frustrationen över V/D ökade övertag började kännas vid. Vi håller däremot stången för det mesta och kunde allt som oftast freda målet. V/D lyckades inte få hål på oss under den resterande delen av halvleken utan vi kunde vandra in till Enevallen omklädningsrum med en 1-0 ledning.

Med 45 minuter kvar att spela nåddes vi av informationen att Delary/Pjätteryd tagit ledningen mot Vislanda och att V/D således var tvungna att gå ytterligare på offensiven för att ge sig själva chansen att kvala till division 4. Vi hittar rätt i maskineriet och firma Petter och Pettersson på innermittfältet står för magnifika insatser på innermittfältet och inbytte Tobbe Johansson i holken behövde allt som oftast inte anstränga sig för att hålla tätt under halvlekens inledande fas. Vi höll motståndarna stången som blev märkbart mer och mer frustrerade över att man inte lyckades skapa de riktigt kvalificerade chanserna. Istället stack vi upp i den 72 minuten och utökade ledningen till 2-0. Efter en spelvändning hamnade bollen hos Viktor Bengtsson som drog till med vänstern. Målvakten räddade och bollen hamnade hos Anton Nilsson som distinkt gjorde 2-0 bakom en chanslös V/D-keeper. Vederslöv/Dänningelanda fortsätta dock att sätta press och kunde efter några byten åter hitta rätt i djupet och har ett par skott som Tobias kunde avvärja med bravur. Vi fann dock enorma ytor i våra omställningar som följd av V/D:s intensiva anfallsspel och vaskade fram en hörna efter en omställning. Petter Faeltenborg slog bollen perfekt på bakre ytan där en omarkerad Erik Jakobsson dök upp och gav V/D nådastöten. Där och då var matchen död och vi kunde, efter att ha genomfört alla byten enkelt spela av matchen och fira in tre poäng i seriespelets sista match.

En riktigt utomordentlig insats av samtliga spelare där man genom hårt arbete, disciplin och effektivitet manövrerar ut en duktig motståndare. V/D missade därmed kvalet till division 4. En kvalplats som istället togs om hand av Delary/Pjätteryd. Oerhört skönt att få gå in i kvalet med 3 raka segrar i ryggen och kan under seriespelet 2019 konstatera att vi gjort flest mål i serien och även släppt in minst och landade till sist en ynka poäng bakom IFK Lammhult som vann serien för två veckor sedan. Det är ganska ofattbart att en hel säsong ska kokas ned till så små marginaler men sådan är sporten. Nu vankas det kval mot relativt okända lag och vi kommer göra vårt yttersta för att försöka ta oss så långt det går!

VI SES I KALMAR PÅ LÖRDAG (5/10)!