Single Blog Title

This is a single blog caption

Kvalet säkrades i derbyt

Det var en utomordentligt vacker söndageftermiddag när LEIF gästade Ekvallen i Agunnaryd för derby och seriematch den 22:e september. Matchen var mycket viktig för båda lagen då dels vi ville knipa någon av de två kvalplatserna till nästa års division 4 medan Agunnaryd försöker ta in avståndet till Vislanda IF och slippa kvala negativt. En match med dignitet med andra ord som lockade många åskådare i söndagssolen och där LEIF slutligen stod som segrare med 4-0 efter 1-0 i paus.

Laget

Simon
Anton A – Erik – Mackan – Oskar
Nicke – Petersson – Petter – Rasmus 

Anton N – Mario

Bänk: Viktor B, Martin G, Viktor G, Max, Tobbe

Det var upplagt för en god kamp på en förhållandevis fin matta. LEIF började dock matchen oerhört passivt med flertalet bolltapp och ett allmänt lojt uppträdande. Agunnaryd, som vi på förhand misstänkte, skulle ge allt för att kunna knipa viktiga poäng i bottenstriden. Ett högt pressande och hårt arbetande hemmalag ställde till det en del för oss och kunde sånär göra mål på de få chanser som uppstod. Vi själva var dock inte helt under isen utan kunde, när vi skärpte till oss, skapa en hel del målchanser. Däremot var det ingen vacker syn för åskådarna då kvalitén hos båda lagen var tämligen undermålig. Frustrationen spred sig i LEIF-lägret medan Agunnaryd slet med näbbar och klor för att störa oss. Därför kom vårt 1-0 mål som en lättnad. Nicklas Johnsson hittade Rasmus Johansson inne i boxen, helt ostörd kunde han vända mot mål och distinkt placera in bollen i målvaktens vänstra hörn. Vi höjer oss någorlunda och kan flera gånger rinna igenom utan att utöka ledningen. En skör ledning såldes in i halvtidspausen.

I andra halvlek hittade vi stabiliteten tidigt och kunde samtidigt börja producera betydligt mer framåt. Försvaret utsattes inte för några direkta svårigheter, mittfältet togs om hand och våra anfallare kunde oftare komma rättvända. Redan efter 10 minuter in i halvleken rycker Anton Nilsson sig loss på en utflykt på högerkanten och serverar Mario i boxen som sätter pannan till och gör 2-0. Nu var det bara motorväg mot 3 poäng då luften gick ur motståndarna samtidigt som deras intensitet de inledande 45 minuterna började ta ut sin rätt. Med knappa timmen spelad kommer även 3-0 efter att Rasmus Johansson stått för ett fantastiskt förarbete där han snurrar upp ett gäng AIF-försvarare innan han hittar in till Marcus Petersson vid straffområdeslinjen som enkelt pangar in trean. Härefter är matchen ingen särskilt underhållande historia. Vi faller tillbaka något i intensitet och kan spela av matchen medan bänken byts in tidigt för att generera lite pigga ben. Vi skapar chanser men har återigen lite för lite killer-instinct i de avgörande momenten och det dröjer tills sista minuten innan vi gör 4-0 då Marcus Petersson tilldelas en straff som han själv tar hand om på bästa sätt.

Efter matchen nås vi av rapporten att Delary/Pjätteryd förlorat sin match mot Stockaryd/Rörvik vilket innebär att vi för andra året i rad ger oss på kvalvägen till division 4. Vederslöv/Dänningelanda slog seriesegraren Lammhult med 4-3 vilket ändå inte ger dem en garanterad kvalplats utan kan fortfarande passeras av DIF/PIF i tabellen vid förlust på Enevallen nästa helg medan Delary/Pjätteryd med största säkerhet besegrar Vislanda.

Vi siktar på att avsluta säsongen på andraplats och på så vis få fördelar i kvalet till divison 4! Följ med oss i höst!