Single Blog Title

This is a single blog caption

En dag på jobbet mot Stockaryd/Rörvik

På söndagen den 15:e september spelade vi säsongens näst sista hemmamatch. Motståndet stod Stockaryd/Rörvik. En viktig match för oss i jakten på kvalplatserna uppåt medan motståndarna i praktiken varken kan parkera högre eller längre ner i tabellen som strax ska sammanfattas. Vi själva åkte på ett rejält spelartapp i veckan som gick med två saftiga skador och en drös dåligt tajmade avstängningar vilket gjorde att vi fick möblera en del i elvan. Det gick dock vägen och vi kunde ta tre poäng utan att egentligen utsätta oss för något allvarligt hot.

Laget
Tobbe
Anton – Hedin – Mackan – Oskar
Viktor B – Petersson – Petter – Viktor G
Marre – Anton N

Bänk: Albin, Micke, Simon, Shabir

Vi inledde matchen något trevande då S/R ganska inledande började testa oss i djupled. Några kommunikationsmissar i den nykomponerade backlinjen ägde rum inledningsvis men kunde snabbt spela sig samman och släppte inte till ett direkt läge på resten av matchen.

Efter 5 lite slöa minuter börjar vi dock attackera i plural och redan efter 7 minuter kunde Mario knoppa in Marcus Petersson hörna. 10 minuter senare var det dags igen när Viktor Bengtsson kom högst på Viktor Gustafssons inlägg vilket innebar 20 redan med dryga kvarten spelad och saken kändes klar. Vi har utöver målen ett dussin högkvalificerade chanser som borde genererat i en ganska saftig ledning efter 45 minuter spelade. Vi saknade dock skärpan i de momenten stundtals och ledningen stannade vid 2-0 i paus.

S/R som inte skapat särskilt mycket under de inledande 45 minuterna ryckte upp sig rejält i den andra halvleken medan vi själva sjönk 3-4 nivåer. En halvlek som vi nog inte bör ta med oss till de avslutande omgångarna. Vi börjar slarva i de flesta moment av spelet där vi vanligtvis är numret större än motståndarna och Stockaryd/Rörvik gör faktiskt de avslutande 45 minuterna till en ganska trist historia för oss där vi inte lyckas med särskilt mycket. Därför kommer 3-0 ganska lägligt i den 70:e minuten när nyligen inbytte Shabir placerar in bollen efter en retur. Vi skapar de i synnerhet skarpaste lägena men bjuder inte de frusna åskådarna på något prestation som värmde i höstvindarna. Stockaryd/Rörvik var väl lite i samma läge och lagen spelar av en ganska slätstruken match. 3 poäng in och vi kan parkera oss på en andraplats inför de avslutande två omgångarna.

Agunnaryd väntar härnäst och sedan en mycket intressant match mot Vederslöv/Dänningelanda som kan bli mycket avgörande i frågan om kvalspel. Vi kommer dock gör vårt yttersta för att förlänga säsongen med några veckor!