Single Blog Title

This is a single blog caption

Sur förlust för LEIF ladies mot Räppe

Lördagens seriematch borta på Räppevallen blir en match där LEIF leder i halvtid med 0-1 men som Räppe vinner tillslut med 2-1 vid  full tid.

Startelvan

Ella S

Melina Viktoria Nelly Lina

Olivia Emma A Emmeli Julia Alma P

Elina

Avbytare: Lovisa, Ebba S, Thea, Ellen 

I spelprogrammet för höstens avslutande fyra omgångar står det lördagsmatcher för LEIF ladies. Denna helg står Räppe för motståndet. Ny vecka med nya förutsättningar, utmaningar och möjligheter. Vi startar veckan med kända svårigheter att få ihop spelare till helgens match. Vi försöker gilla läget och göra vårt bästa då konfirmation, sjukdomar och annan frånvaro påverkar vår träningsnärvaro och kommande matchspel. Väl på plats i omklädningsrummet försöker vi åter upplysa varandra om att vi behöver prestera på topp i varje match tillsammans för att få med oss några poäng i den här serien.

Vi börjar med att komma ut bra och skapar en del chanser utan att få utdelning. Hemmalaget försöker också lägga en del bollar på djupet utan att skapa några direkta farligheter framför Ella i LEIF-målet. Vi lyckas skapa ett antal fasta situationer främst genom hörnor både från höger och vänster kant. Efter 28 minuter får Emmeli till en hård fin hörna från vänster som kommer in nära första stolpen i målområdet. Hemmamålvakten lyckas inte hålla bollen och vi har 0-1 till gästande LEIF på tavlan. Vi känner helt klart att vi är med i matchen men får slita hårt och bitvis har vi stora svårigheter att hålla ihop lagdelarna och hjälpa varandra i omställningarna. Vi får ytterligare några fina lägen till att utöka ledningen men lyckas inte få till det. Vi går till paus med en ledning men ser också att vi har ett trött lag som behöver rejäl återhämtning. Vi gör några förändringar där Ebba S går in som vänster yttermittfältare och Lovisa går in som vänster innermittfältare.

5 minuter in i andra får hemmalaget tag på en andraboll efter en utrusning och rensning högt upp i eget straffområde. Det blir ett fint avslut som går in över Ella som inte hunnit tillbaka in i kassen och det är utjämnat till 1-1. Under andra halvlek blir vi allt mer uddlösa och får svårt att hålla uppe spelet och hota motståndarna. Vi försöker ändra om ytterligare i våra positioner i ett försök att få till mer kraft i anfallen men lyckas inte komma närmare. Våra bästa lägen kommer även i andra halvlek genom hörnor. Med lite flyt hade vi fått in ytterligare två, tre bollar på Emmelis fina tillslag. Istället blir det hemmalaget som lyckas förvalta en tilltrasslad situation i samband med en kontring och fastställer slutresultatet till 2-1 efter 86 spelade minuter. Det blir en sur tillställning sett med LEIF-ögon där vi inte gör mål på våra lägen framåt och därmed inte har råd med ett par enstaka struligheter bakåt.

Vår fina svit är bruten och det går inte att ändra på. Vi tar med oss ljusglimtar i Emmelis fina tillslag som gav oss fina farligheter och möjligheter att avgöra matchen och blickar nu framåt istället. Vi släpper detta, ta hand om våra småskavanker, förkylningar och försöker ladda om. Vi står snart inför en ny tuff utmaning i Hovshaga/Sandsbro till helgen där vi verkligen får bekänna färg på en snabbrullande konstgräsplan. Vi ses där!

/Hellas