Single Blog Title

This is a single blog caption

LEIF ladies tar revansch hemma på Enevallen i returmötet mot Grimslöv

Under lördagen var dags för derby mot rivalen IFK Grimslöv. Det blir en match där gästerna vinner 1:a halvlek med 0-1 och LEIF andra med slutsiffrorna 3-1.

Startelvan

Ella S

Klara Tilda B Nelly Nathalie

Olivia Emmeli Viktoria Julia Emma

Moa

Avbytare: Alma P, Maja, Linnea, Lovisa, Ebba

Strax efter frukost var det samling i klubbstugan på Enevallen. Vi samlas efter en veckas träning och två fina prestationer från förra veckan färskt i minnet. När domaren blåser igång på 12-slaget är det gästande Grimslöv som öppnar klart bättre än oss och skapar omgående några farliga chanser genom djupledslöpningar på vår högerkant. Vi får ett långt lag och har svårigheter att etablera något ordnat spel på gästernas planhalva. Vår bästa chans är dock ett skott som tar i ribban. Det är istället Grimslöv som får ett friläge som förvaltas på bästa sätt och tar ledningen efter 35 minuter. En ledning som gästerna håller välförtjänt fram till pausvilan.

Inför andra hade vi en hel del att fundera på i att försöka hitta ett sätt att förändra matchbilden. Vi gör en del förändringar i uppställningen där Ebba har gått in som högerback, Viktoria ner som innerback, Lovisa in som vänster yttermittfältare, Nelly upp som innermittfältare och Alma in som höger yttermittfältare. Vi ser omgående att vi kan lyfta vårt spel och skapa chanser. Vi får hugg på deras målvakt och backlinje genom hög press där Moa jobbar hårt längst fram. Efter 63 och 69 minuters spel får vi även utdelning genom två fina avslut från Moa och vi har vänt på tillställningen. Vi gör ett antal fler byten under matchen och hela truppen är återigen med och bidrar på bästa tänkbara sätt. Gästerna kommer inte närmare utan det är istället vi som genom Lovisa som fastställer slutresultatet till 3-1 med 6 minuter kvar att spela. Det är ett avslut som går in strax under ribban utom räckhåll för Grimslövs-målvakten.

Vi är inne i ett härligt flyt för stunden där vi tar stora kliv i rätt riktning. Idag visar vi åter upp en härlig styrka och lagmoral där vi hittar sätt att ta oss ur svackor i matchen. Vi tackar hemmapubliken för det fina stödet och den härliga inramningen i sensommarsolen. Fortsätt gärna att följa våra tappra ladies till helgen igen uppe på Räppevallen.

Kaffe kaka, tredje raka!!!

/Hellas